Palvelut

Kulunhallinta muuttuu -projekti

HUOM! Tätä sivua ei päivitetä 30.10.2020 jälkeen. Ajankohtaisen tiedon kulunhallinnasta löydät aalto.fi/access.
Aalto-yliopisto uudistaa kampuksen tilojen käyttötapaa avoin kampus -periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on avata tiloja opetus- ja tutkimushenkilöstön, palveluhenkilöstön ja opiskelijoiden käyttöön ja samalla laajentaa jaettujen tilojen saavutettavuutta myös Aallon kumppaneille ja asiakkaille. Muutos koskee koko henkilökuntaa, opiskelijoita sekä kampuksen vuokralaisia. Seuraa tiedotusta tällä sivulla ja kirjaudu sisään niin näet myös yliopiston sisäistä lisätietoa asiasta.
Kulunhallinta kartta

PMT:n (President's Management Team) linjauksen 21.11.2019 mukaisesti yliopistossa päivitetään kulunhallintapolitiikkaa sekä kulunhallinnan prosesseja, joissa keskiössä ovat käyttäjälähtöisyys, turvallisuus sekä tekniikan ja automaation suurempi hyödyntäminen. Käytännössä tämä tarkoittaa uusien kulkutunnisteiden ja lukijalaitteiden sekä uuden kulunhallintajärjestelmän käyttöönottoa yliopiston kiinteistöissä. 

Kiinteistöt jaetaan neljään kulkualueeseen. Projektin myötä kampuksen kiinteistöihin tulee neljä kulkualuetta: public, common, staff common ja special. 

Sivun pääkuvan kartasta näet projektin alustavan aikataulun. Osassa taloista (Dipoli, Harald Herlin -oppimiskeskus, Väre, Kauppakorkeakoulu, A Grid sekä Vuorimiehentie 2) kulunhallinnan muutokset on tehty jo aiemmin. Jos sinulla on tunniste johonkin näistä taloista, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Mikäli sinulla ei uutta tunnistetta ole ja kuulut Aalto-yliopiston henkilöstöön, nouda tunniste talokohtaiselta noutopisteeltä. Mikäli olet Aalto-yliopiston vuokralainen, saat erillisen sähköpostiohjeen miten sinun tulee toimia.

Opiskelijoiden kulkutunnisteena käytetään jatkossakin HSL-korttia. Koska tunnisteen lukijoilla varustettuja ovia tulee lisää, myös HSL-korttia tarvitaan jatkossa kampuksella liikkumiseen yhä enemmän. HSL-kortti ei enää jatkossa sovellu henkilökunnan kulkutunnisteeksi. 

Jatko-opiskelijat, joilla ei ole työsuhdetta Aaltoon tai jotka eivät ole apurahatutkijoita, voivat jatkossakin käyttää HSL-korttia kulkutunnisteena.

Muutokset kulunhallinnassa koskevat siis myös kampuksen vuokralaisia ja co-working -asiakkaita. Seuraathan sähköpostiasi ja/tai ACRE extranettiä.

HUOM! Tätä sivua ei päivitetä 30.10.2020 jälkeen. Ajankohtaisen tiedon kulunhallinnasta löydät aalto.fi/access.

Kulunhallinta osana yliopiston strategiaa - tiivistelmä infotilaisuudesta

Uudesta kulunhallintapolitiikasta pidettiin infotilaisuus 25.8. Ohessa kooste tilaisuuden sisällöstä sekä tallenne koko tilaisuudesta (kesto noin tunti).

Lue lisää
Otakaari 1 käsijohde
Kandidaattikeskus

Otaniemen kampuksen poikkeusaukioloajat

Huomioithan rakennusten aukioloajat kampuksella käydessäsi. Otaniemen kampuksen rakennusten poikkeusaukiolot syksyllä 2020 sekä vuodenvaihteessa.

Uutiset
Kulunhallintajärjestelmä

Oikealla kuva uuden järjestelmän kulkutunnisteen lukijalaitteesta.

Kuvassa olevassa lukijalaitteessa oleva valkoinen kehys on merkkivalo, joka on punainen oven ollessa kiinni ja vihreä oven ollessa auki.

Aalto-yliopisto / Otakaari 1 / kuva: Tuomas Uusheimo

Lisävinkkejä uusien kulkutunnisteiden käyttöön

Lue tästä täsmävinkkejä uusien kulkutunnisteiden onnistuneeseen käyttöön Otaniemen kampuksella.

Uutiset
Otakaari 1 U-siiven aula

Vinkkejä uusien kulkutunnisteiden käyttöön

Uudet kulkutunnisteet otetaan käyttöön kaikissa Otaniemen kampuksen kiinteistöissä. Huomioithan seuraavaa käyttäessäsi uusia kulkutunnisteita.

Uutiset
Laptop typing

Koulutukset kulunhallinnan järjestelmään

Lue lisää aulapalveluiden, IT palveluhenkilöiden, avainvastaavien sekä vuokralaisten kulunhallinnan koulutuksista.

Kampus
Ryhmä Ennen  Projektin aikana Projektin jälkeen Tulevaisuudessa
Henkilökunta Useita eri tunnisteita, Cliq ja tavallinen  avain Uusi tunniste, useita eri tunnisteita, Cliq ja tavallinen avain Uusi tunniste, Cliq & tavallinen avain  Tunniste/mobiililaite, Cliq-avain, uusi henkilökortti
Opiskelijat HSL-kortti ja tunniste (Timecon) HSL-kortti ja tunniste (Timecon) HSL-kortti Mobiililaite
Palveluntarjoajat Useita eri tunnisteita, Cliq ja tavallinen  avain Uusi tunniste, useita eri tunnisteita, Cliq ja tavallinen avain Uusi tunniste, Cliq & tavallinen avain  Tunniste/Cliq-avain, uusi henkilökortti
Vuokralaiset Useita eri tunnisteita, Cliq ja tavallinen avain Uusi tunniste, useita eri tunnisteita, Cliq ja tavallinen  avain Uusi tunniste, Cliq & tavallinen avain  Tunniste/mobiililaite, Cliq-avain
Co-working asiakkaat Useita eri tunnisteita, mobiililaite Useita eri tunnisteita, mobiililaite Mobiililaite Mobiililaite
Vierailijta Useita eri väliaikaisia tunnisteita, Cliq ja tavallinen  avain Uusi tunniste, useita eri väliaikaisia tunnisteita, Cliq ja tavallinen avain Uusi tunniste, Cliq & tavallinen avain  Tunniste/mobiililaite, Cliq-avain
Vieras       Määritellään myöhemmin

Mikäli sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja

Projektiin liittyen, [email protected]
Tekniseen toteutukseen liittyen, [email protected]
Kulkutunnisteisiin liittyen, [email protected]

Lue alta uutisia liittyen kulunhallintamuutokseen.

Kandidaattikeskus

Kulunhallinta muuttuu Otaniemen kampuksella

Aalto-yliopiston lukitus- ja kulunhallinnan muutoksen myötä myös opiskelijoiden liikkuminen yliopiston rakennuksissa muuttuu.

Uutiset
Tätä palvelua tarjoaa:

Aalto-yliopistokiinteistöt

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu