Palvelut

Kulunhallinnan muutos -projekti

Aalto-yliopisto on uudistamassa kampuksen tilojen käyttötapaa avoin kampus -periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on avata tiloja opetus- ja tutkimushenkilöstön, palveluhenkilöstön ja opiskelijoiden käyttöön ja samalla laajentaa jaettujen tilojen saavutettavuutta myös Aallon  kumppaneille ja asiakkaille. Seuraa tiedotusta tällä sivulla.
Access Control rakennukset toukokuu

PMT:n (President's Management Team) linjauksen 21.11.2019 mukaisesti yliopistossa päivitetään kulunhallintapolitiikkaa sekä kulunhallinnan prosesseja, joissa keskiössä ovat käyttäjälähtöisyys sekä tekniikan ja automaation parempi hyödyntäminen. Uudet, kehityksen huippua olevat tunnisteiden lukijalaitteet sekä taustalla olevat kulunhallintajärjestelmät tukevat muutosta ja tilojen turvallista käyttöä. Uudet järjestelmät lisäävät myös yleistä turvallisuutta Aalto-yliopiston kiinteistöissä.

Sivun pääkuvan kartasta näet projektin alustavan aikataulun. Osassa taloista (Dipoli, Harald Herlin -oppimiskeskus, Väre, Kauppakorkeakoulu sekä A Grid) muutokset on jo tehty. Seuraa tiedotusta tällä projektisivulla - kirjaudu sisään niin näet myös yliopiston sisäistä lisätietoa asiasta.

Kulunhallintajärjestelmän muutos näkyy kaikilla kiinteistöjen käyttäjillä. Järjestelmän esiasennukset aloitettiin 6.1. Otakaari 1:ssa, ja työn Otakaari 1:n osalta on arvioitu valmistuvan maaliskuun loppuun mennessä. Seuraavat kiinteistöt ovat Konemiehentie 2 (Tietotekniikan talo) sekä Otakaari 7.

Otakaari 7 ja Konemiehentie 2 kulunvalvonnan uudistus etenee etuajassa laitetiloissa tehtävien asennusten osalta. Tiedotamme talojen käyttäjiä ja päivitämme sivun yläosan karttaa sitä mukaa, kun asennusaikataulut varmistuvat.

Jokainen henkilökuntaan kuuluva voi hakea yhden tunnisteen.  Jos sinulla tunniste jo on, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Kulunhallintajärjestelmä

Oikealla kuva uuden järjestelmän kulkutunnisteen lukijalaitteesta.

Kuvassa olevassa lukijalaitteessa oleva valkoinen kehys on merkkivalo, joka on punainen oven ollessa kiinni ja vihreä oven ollessa auki.

Group Before During project After project In the future
Faculty and staff Several different kinds of tokens, Cliq and traditional keys New token, several different kinds of tokens, Cliq and traditional keys New token, Cliq & traditional keys Token/mobile device, Cliq keys, new ID-card
Students HSL card and token (Timecon) HSL card and token (Timecon) HSL card Mobile device
On-site service providers Several different kinds of tokens, Cliq and traditional keys New token, several different kinds of tokens, Cliq and traditional keys New token, Cliq & traditional keys Token, Cliq keys, new ID-card
Tenants Several different kinds of tokens, Cliq and traditional keys New token, several different kinds of tokens, Cliq and traditional keys New token, Cliq & traditional keys Token/mobile device, Cliq keys
Co-working customers Several different kinds of tokens, mobile device Several different kinds of tokens, mobile device Mobile device Mobile device
Visitors Several different kinds of temporary tokens, Cliq and traditional keys New token, several different kinds of temporaray tokens, Cliq and traditional keys New token, Cliq & traditional keys Token/mobile device, Cliq keys
Guests       tdb

 

Mikäli sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja

Projektiin liittyen, [email protected]
Tekniseen toteutukseen liittyen, [email protected]
Kulkutunnisteisiin liittyen, [email protected]

Muutos vaikuttaa myös opiskelijoiden liikkumiseen kampuksen kiinteistöissä.

Kandidaattikeskus

Kulunhallinta muuttuu Otaniemen kampuksella

Aalto-yliopiston lukitus- ja kulunhallinnan muutoksen myötä myös opiskelijoiden liikkuminen yliopiston rakennuksissa muuttuu.

Uutiset
Tätä palvelua tarjoaa:

Aalto-yliopistokiinteistöt

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu