Palvelut

Kansainvälisyys ja opinnot ulkomailla

Aalto-yliopiston opiskelijana sinulla on erinomainen mahdollisuus kartuttaa kansainvälistä kokemusta ja kehittää henkilökohtaisessa elämässä sekä työelämässä tarvittavaa globaalia osaamistasi.
Three smiling students cycling in Otaniemi in the summer.

Opinnot ja työharjoittelu ulkomailla

Aallon opiskelijana sinulla on monipuolisia mahdollisuuksia opiskella ja tehdä töitä ulkomailla sekä työskennellä monikulttuurisissa projekteissa ja ryhmissä opintojesi aikana kotimaassa. Voit esimerkiksi:

opiskella ulkomailla vaihto-ohjelmassa (linkki Intoon)tehdä tutkintosi kansainvälisessä yhteistyössä järjestettävässä tutkinto-ohjelmassalähteä ulkomaan työharjoitteluun (linkki Intoon)

Kehitä työelämässä arvostettuja taitoja

Hankkiessasi kansainvälistä kokemusta saat sekä henkilökohtaiseen että työelämään sovellettavissa olevia taitoja. Opit vieraalla kielellä toimimista, lisäät toisten kulttuurien tuntemusta, monipuolisia työelämätaitoja löytämällä uusia tapoja opiskella, ajatella ja elää. Lisäksi kerrytät kansainvälistä ystävien ja mahdollisten tulevien yhteistyökumppaneiden verkostoa. 

Aalto-yliopisto mahdollistaa helpon hakeutumisen vaihtoon tai harjoitteluun. Tarjolla on paljon vaihtopaikkoja alansa huippuyliopistoissa, joissa pääset opiskelemaan lukukauden tai kahden ajaksi samalla edistäen tutkintosi valmistumista tai lähtemällä lyhyemmäksi ajaksi harjoitteluun ulkomaille. Saat apua sopivan kohteen valintaan, ja lisäksi Aalto-yliopisto tukee vaihtoasi ja/tai harjoitteluasi apurahoilla.

Aallossa sinulla on mahdollisuus hakea kansainvälisiin yhteistutkinto-ohjelmiin, jotka sisältävät vaihtojakson ulkomaisessa yliopistossa. Aalto tukee ja kannustaa opiskelijoita myös suorittamaan kansainvälisten kumppaniyliopistojen tarjoamia kursseja virtuaalisesti. Lisäksi Aallon kansainväliset toimijat tarjoavat opiskelijoille erilaisia lyhyitä vaihtojaksoja ja kursseja.

Laaja kansainvälinen verkosto

Kansainvälisyys on merkittävä osa toimintaamme. Sillä on keskeinen rooli yliopiston kehittymisessä kohti maailmanluokkaa ja se avaa mahdollisuuksia rakentaa kestävää tulevaisuutta sekä luoda ratkaisuja maailman haasteisiin. Vahvat kansainväliset verkostot tukevat sekä henkilökuntamme että opiskelijoitamme kykyä kehittää globaalia osaamistaan ja kilpailukykyään.

Aalto Partner Map

Kansainväliset kumppaniyliopistot kartalla (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopistolla on yli 500 vaihto-opiskelun mahdollistavaa yliopistokumppania yli 80 maassa. Katso kumppaniyliopistot kartalla!

Aalto School of Business

Aalto-yliopiston kansainväliset verkostot

Aalto-yliopisto on mukana laajasti erilaisissa kansainvälisisissä kumppanuuksissa, verkostoissa ja yhteenliittymissä, jotka toimivat yliopistotasoisesti. Kukin näistä palvelee jotakin Aalto-yliopiston strategista tavoitetta, erityisesti tutkimus- ja koulutusyhteistyön tavoitteita.

Aalto-yliopisto
Erasmus logo

Erasmus-ohjelma

Erasmus on Euroopan laajin vaihto-ohjelma, joka tukee eurooppalaista korkeakouluyhteistyötä ja rahoittaa opiskelija- ja henkilökuntaliikkuvuutta. Sen kautta onnistuvat muun muassa opiskelijavaihto, harjoittelu ulkomailla, henkilökuntaliikkuvuus ja opettajavaihto.

Palvelut
Students doing big soap bubbles in a party for semester start.

Kansainvälisyys opiskelijaelämässä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) kautta pääset tutustumaan opiskelijoihin maailman ympäri. AYY:n toimijat toivottavat tervetulleiksi niin kansainväliset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat kuin suomalaiset opiskelijat.

Katso AYY:n kansainväliset yhdistykset

Students

Kansainvälinen yhteisömme lukuina

Viime vuosikymmenen aikana kansainvälisen henkilökunnan ja opiskelijoiden määrä on noussut tasaiseen tahtiin. Esimerkiksi kansainvälisten professoreiden osuus on noussut 9 prosentista (2010) 25 % prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

  1. 25 % professoreita
  2. 21 % kansainvälistä tutkimus- ja opetushenkilökuntaa
  3. 25 % kansainvälisiä maisteriopiskelijoita
  4. 37 % kansainvälisiä tohtoriopiskelijoita
  5. 67 % kansainvälisiä post-doc -tutkijoita

Lue lisää kansainvälistymisestä sekä kansainvälisistä yhteisöistämme

Aalto University, Unto Rautio photo

Opetuksen ja oppimisen kansainvälistäminen

Opetuksen ja opiskelun kansainvälistäminen on Aalto-yliopiston keskeinen strateginen tavoite.

Palvelut
startuplifers logo

Startuplifers (ulkoinen linkki)

Työharjoitteluohjelma tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden työskennellä Piilaakson ja Aasian startupeissa.

A group of students working on a presentation at Aalto Ventures Program

Aalto Ventures Program

Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta sen voi rakentaa haluamanlaisekseen. Me opetamme opiskelijoita rakentamaan kuin yrittäjä.

ASUC

Aalto Startup Center (ulkoinen linkki)

Aalto Startup Center on Aalto-yliopiston oma hybridikiihdyttämö, joka tarjoaa kansainvälisen tason hautomo- ja kiihdyttämöohjelmia.

Aalto Global Impact logo

Aalto Global Impact (AGI) (ulkoinen linkki)

AGI edistää ja fasilitoi Aalto yliopiston yhteiskunnallista vaikuttamista globaalisti tutkimuksen ja opetuksen kautta.

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: