FAQ ja käyttäjätuki

Kurssipalautetyökalun ohjeet on jaoteltu aihepiireittäin. Pääset ohjesivuille alla olevien linkkien kautta.
Kurssipalautetyökalun ohjeiden pääsivu
- Kurssipalautetyökalu MyCoursesissa
- Kurssipalautetyökalun ajastukset ja viestit
- Omat kurssipalautteet -näkymä
- Kyselyn muokkaus kurssipalautetyökalussa
- Raportti, vastapalaute ja vastaajalista
- FAQ ja käyttäjätuki - Olet nyt tällä sivulla
1. FAQ - usein kysytyt kysymykset
Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Tärkeimpiä:
- Kurssipalautetoiminnot ovat helposti käsillä MyCoursesissa
- Kaksi kyselytyyppiä: automaattisen loppukyselyn lisäksi kurssinaikainen kysely
- Opettaja voi muokata kyselyitä jo kuukausi ennen kurssin alkua
- Kysymyskirjasto, joka on kurssitoteutuksesta riippumaton sekä sisältää yhteisten kysymysten ja omien kysymysten osiot
- Opettaja voi julkaista kyselyn kvantitatiiviset tulokset kyselyyn vastanneille
- Opettaja voi vastata annettuun palautteeseen
Lisäksi:
- Opettaja saa vain yhden muistutuksen kurssipalautteesta sähköpostiin 2 viikkoa ennen kurssin alkua
- Opettaja voi jakaa kyselyiden linkkejä esim. luennolla tai liitettynä tehtäviin, sekä lisätä automaattisia muistutuksia opiskelijoille loppupalautteeseen vastaamisesta
- Loppukysely on aktiivisena 2 viikkoa 3:n sijaan – opettaja voi aikaistaa ja/tai jatkaa kyselyn aukioloa ennen kuin kysely sulkeutuu
Esimerkkejä:
- Kurssipalautetyökalu on edelleen kytköksissä Sisussa oleviin tietoihin kurssitoteutuksesta, kuten kurssitoteutuksen nimi, aikataulu sekä opettaja- ja opiskelijaroolit (uutta on, että tiedot siirtyvät kurssipalautetyökaluun MyCoursesin kautta)
- Automaattisuus loppukyselyissä
- Aalto- ja koulukysymykset loppukyselyissä
- Vastaajalista opettajalle saatavilla
- Tulosraportin näkemiseen tarvitaan vastaukset vähintään 5 opiskelijalta
- Opettaja voi katsoa loppukyselyn tuloksia sekä kurssipalautetyökalussa että kurssipalautteen PowerBI -työkalun kautta (uuden kurssipalautetyökalun dataa katsottavissa PowerBI-raporteilla tammikuun lopusta 2024 alkaen)
- Raportointikäytännöt johdolle
Uusi kurssipalautetyökalu lähettää opettajalle muistutusviestin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Erillistä muistutusta siitä, että kysymyksiä voi lisätä loppukyselyyn ei tule, sillä opettaja voi heti viestin saadessaan jo ennen kurssin alkua lisätä kysymykset loppukyselyyn tai milloin tahansa ennen kuin kysely aktivoituu. Opettaja voi myös halutessaan luoda ja ajastaa kurssinaikaisia kyselyjä heti viestin saatuaan. Kurssin palautekäytänteet kannattaakin suunnitella jo ennen kurssin alkua.
Käyttöönottosiirtymän aikana 23.10.-5.11.2023 käytössä on väliaikaiset viestit opettajille, joiden sisältö saattaa poiketa myöhemmistä työkalun lähettämistä viesteistä.
Uusi kurssipalautetyökalu lähettää opiskelijalle automaattisesti muistutuksen antaa palautetta, kun palautelomake aukeaa opiskelijalle. Opiskelija saa lisämuistutuksen kurssin päättyessä. Lomake aukeaa oletusarvoisesti viikko ennen kurssin loppua, ja on auki kaksi viikkoa. Opettaja voi halutessaan aikaistaa ja/tai pidentää kyselyn aukioloaikaa.
Kyseisessä näkymässä palautekyselyt listautuvat kurssitoteutusten suodatuksen ja kyselyn tilan suodatuksen perusteella. Tarkista kaikkien suodatusten tilanne. Esimerkiksi kurssitoteutusten päättymisen aikavälin tulee kattaa kurssisi päättymispäivä. Huomaa: aseta aikavälin alkupäivä siten, että valitset näkymään avautuvasta kalenterista (joka näyttää kerrallaan kaksi kuukautta) päivän. Valitse loppupäivä vastaavasti. Katso myös ohje "Omat kurssipalautteet - näkymä".
Kyllä voit. Opettajana voit pidentää kyselyn aukioloaikaa sekä aikaistamalla kyselyn aukeamista tai siirtämällä sulkeutumista myöhemmäksi, mutta et enää sen jälkeen, kun kysely on sulkeutunut. Ohje kyselyn ajastamiseen: Kyselyn muokkaus kurssipalautetyökalussa > Perustiedot
Kyllä, kurssin loppupalautelomakkeelle tulee automaattisesti Aallon ja koulun yhteiset kysymykset. Opettaja voi halutessaan lisätä omia kysymyksiä, esimerkiksi hyödyntäen henkilökohtaista tai yhteistä kysymyspankkia. Kurssinaikaisissa, opettajan itse lisäämissä kyselyissä automaattisia Aalto- ja koulukysymyksiä ei ole. Ohje: Kysymykset.
Kyllä. Webropolia voi edelleen käyttää sähköisenä kyselytyökaluna esimerkiksi tutkimusdatan keräämiseen. Vaikka kurssipalaute siirtyy MyCoursesiin, Webropol säilyy yleisenä kyselytyökaluna Aallossa.
Tutustu palvelun saavutettavuusselosteeseen
Alle viiden vastauksen raportteja ei näytetä kurssipalautetyökalussa, mutta ennakoimalla voit saada loppukyselyn vastauksia katsottavaksi opiskelijan luvalla erilliseen opettajan PowerBI -raporttityökaluun. Tee seuraavasti, jos pidät todennäköisenä, että pieneltä opetusryhmältä kertyy vastauksia vähemmän kuin viisi:
- Lisää loppukyselyyn kysymyskirjastosta kysymys ”Palautettani voidaan käsitellä ja siitä voidaan muodostaa yhteenveto, vaikka alle 5 opiskelijaa on antanut palautetta”, ellei kyseinen kysymys ole jo valmiiksi lomakkeella.
- Löydät kysymyksen kysymyskirjastosta valitsemalla aihealueeksi ”permissions” tai kopioimalla ym. kysymyksen ”Hae” -kenttään.
- Mahdollisia tuloksia voit tarkastella Opettajan PowerBI-raporttityökalussa, joka tunnistaa kyseisen lupakysymyksen ja suodattaa vastauksia raportille sen perusteella.
Huomaa, että kurssinaikaisten kyselyiden tulokset eivät siirry loppukyselyn tapaan tietovarastoon, joten edellä mainittu keino ei ole sovellettavissa niihin. Voit tehdä kurssinaikaisia palautekyselyitä pienille osallistujamäärille esimerkiksi MyCoursesin aktiviteeteillä.
Huomaa myös, että MyCoursesin kurssipalautetyökalun kyselyistä kertyvä data on katsottavissa edellä mainitussa opettajan raporttityökalussa tammikuun lopulta 2024 alkaen (vastaavasti kuin väistyneestä kurssipalautejärjestelmästä kyseiseen raporttityökaluun kertynyt data). Tiedotamme käyttöönottosivulla, milloin raporttityökalu on päivitetty uuden kurssipalautetyökalun suhteen.
Jos loppukyselyn automaattinen aikataulu ei sovellu kurssillesi (esimerkiksi pitkäkestoinen kurssi, jonka opiskelija voi aloittaa ja suorittaa omaan tahtiin), voit säätää kyselyn aukioloa. Voit aktivoida loppukyselyn heti kurssin avauduttua, jolloin opiskelija voi vastata kyselyyn milloin tahansa suoritettuaan kurssin. Voit sijoittaa loppukyselyn linkin vaikkapa viimeisen tehtävän yhteyteen.
Huomaa, että automaattinen ilmoitus loppukyselyyn vastaamisesta lähtee ilmoittautuneille opiskelijoille kyselyn avautumispäivänä eli todennäköisesti ”väärään aikaan”. Tästä on hyvä tiedottaa opiskelijoille, etteivät he vastaisi kyselyyn heti kurssin alussa, koska he voivat vastata kyselyyn vain kerran. Jos opiskelija ilmoittautuu kurssille vasta loppukyselyn aktivoinnin jälkeen, hän ei saa notifikaatiota kyselyn aukeamisesta.
Tutustu, millaisia automaattisia viestejä opiskelijat saavat loppukyselystä ja mistä löydät kyselylinkin opiskelijoille jaettavaksi.
2. Tarkasta kurssisi tiedot Sisussa
Kurssipalautejärjestelmä saa kaikki tietonsa Sisu-opintotietojärjestelmästä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että tiedot Sisussa ovat oikein kurssin alkaessa.
- Onhan kurssille merkitty kaikki opettajat? Vain Sisuun merkityillä opettajilla näkyy kyseinen kurssi kurssipalautteen käyttöliittymässä ja he voivat lisätä kurssinaikaisia kyselyjä, kysymyksiä loppukyselyyn ja näkevät annetun palautteen ja voivat vastata palautteeseen.
- Onko kurssi-ilmoittautumiset käsitelty? Hylätyt opiskelijat eivät saa kurssipalautetta. Opiskelijoiden ilmoittautumistiedot päivittyvät kurssipalautetyökaluun lähes reaaliajassa, sillä ne päivittyvät 10 minuutin välein.
- Ovatko kurssin päivämäärät oikein? Opettajan muistutusviesti lähtee alkupäivämäärän mukaan. Päättymispäivä puolestaan ohjaa kurssin loppukyselyn syntymistä, aukeamista ja sulkeutumista. Huomaa, että kurssin opetus tulisi järjestää kurssikuvaukseen määritetyn ajoituksen raameissa. Voit korjata päivämääriä Sisussa. Jos Sisussa muutetaan kurssipäivämääriä, kurssipalautejärjestelmä päivittää tiedon yön aikana, ja sen jälkeen kurssipalautejärjestelmä toimii uuden ajoituksen mukaisesti. Korjaukset tulee tehdä hyvissä ajoin tai niin pian kuin korjaustarve havaitaan.
- Onko kurssin opetuskieli kirjattu oikein? Voit lukea lisää opetuskielen vaikutuksista kyselyille täältä.
Mikäli yllä mainittuihin tietoihin pitää tehdä muutoksia, olethan yhteydessä oman koulusi Oppimispalveluihin.
3. Ota yhteyttä kurssipalautteen tukeen
Pienemmissä ongelmatilanteissa kannattaa ensin kokeilla kirjautua uudelleen MyCoursesiin tai kokeilla toista selainta. Jos mikään näistä ei toimi, ota rohkeasti yhteyttä kurssipalautteen yhteyshenkilöihin osoitteessa: [email protected]. Tukipyyntösi ohjautuu automaattisesti juuri sinun koulusi yhteyshenkilölle. Yhteyshenkilöt näet täältä.
More instructions:
Kurssipalautetyökalun ohjeiden pääsivu
Aalto-yliopistossa kerätään kurssipalautetta lähes kaikilta kursseilta. Näiltä sivuilta löydät opettajan ohjeita kurssipalautetyökalun käyttöön.

Kurssipalautetyökalu MyCoursesissa
Tämä sivu auttaa sinua kirjautumaan kurssipalautetyökaluun. Lisäksi tällä sivulla kerrotaan tärkeää taustatietoa kurssipalautetyökalun ja MyCoursesin yhteydestä. Sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta.

Kurssipalautetyökalun ajastukset ja viestit
Tämä sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta. Tältä sivulta näet automatisoitujen toimintojen ajastukset eli milloin mitäkin tapahtuu ja mitä viestejä käyttäjät saavat.

Omat kurssipalautteet -näkymä
Tällä sivulla on tietoa kyselytyypeistä ja kyselyiden tiloista. Sivu on osa kurssipalautetyökalun opettajan ohjeiden kokonaisuutta.

Kyselyn muokkaus kurssipalautetyökalussa
Tällä sivulla on kurssipalautekyselyiden muokkaamiseen liittyvää tietoa. Voit esimerkiksi tarkastaa, mitkä ovat kyselyn perustiedot, mitä kysymystyyppejä kurssipalautetyökalusta löytyy ja miten kysymyskirjastoa käytetään. Tämä sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta.

Kurssipalautteen raportti, vastapalaute ja vastaajalista
Aiheet: kurssipalautetyökalun raporttinäkymä, raportin julkaiseminen vastanneille, palautteeseen vastaaminen, vastaajalistan lataaminen ja tietojen vienti MyCoursesin Arvioinnit -kohtaan sekä miten loppukyselyistä kertynyttä tietoa voidaan tarkastella myös muilla raporttityökaluilla. Sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta.
