Palvelut

Aalto.fi-tutoriaali – liftupit

Vanhentunut tai tuplaantunut sisältö ovat yleisiä ongelmia suurien sivustojen editoreille. Esittelemme nyt uuden komponentin liftupin eli noston, joka auttaa yhdistämään sivuja toisiinsa. Tämä tutoriaali käsittele sisältöjen linkittämistä ja automaattisten nostojen kuten uutisvirtojen luomista.
What are the liftups graphic

Yleensä sivustoilla olevat linkit luodaan manuaalisesti linkittämällä yksi sivu toiseen käyttäen sivun osoitetta.Liftup-komponentit mahdollistavat kahden sivun välille luotavan linkin, joka ei ole riippuvainen sivun osoitteesta. Vaikka sivun sisältö muuttuu, linkki toimii ilman että editoijan tarvitsee tehdä muutoksia manuaalisesti. Liftuppeja voidaan käyttää laajasti eri sisältöjen, kuten tapahtumien, tutkimusryhmien ja käyttäjäprofiilien kanssa.

Automaattiset vs. manuaaliset nostot

Sivustolla on pääasiassa kaksi sisällön liftup-tyyppiä – automaattinen ja manuaalinen.

Manuaalista nostoa (manual liftup) käytetään ohjaamaan käyttäjiä sivuston sisällön keskeisille alueille. Manuaalisissa nostoissa voit valita yhden tai useamman sivun, johon haluat ohjata käyttäjän. Komponentti näyttää automaattisesti linkit sivuille sisältäen otsikon, kuvan sekä tiivistelmän (summary).

Automaattista nostoa (automatic liftup) käytetään dynaamisiin sisältöihin, kuten uutisiin ja tapahtumiin. Se näyttää viimeisimmät artikkelit, jotka sopivat noston asetuksiin, esimerkiksi vastaavat nostossa määriteltyä tagia. Esimerkiksi, jos haluat näyttää viimeisimmät uutiset tiettyyn aiheeseen liittyen, voit lisätä automaattisen noston ja määritellä sen nostamaan vain tietyllä tagilla merkityt uutiset.

Opit lisää liftupeista katsomalla tulevat tutoriaalimme How to build a manual liftup feed ja How to build an automatic liftup feed. Käyttäjäprofiileja on myös mahdollista nostaa liftupilla ja siitä kerromme lisää tulevassa tutoriaalissamme How to build a people liftup feed.

Katso aiemmat tutoriaalit:

Aalto.fi-tutoriaali – avainsanojen lisääminen

Jotta sivustolla vierailijat löytäisivät mielenkiintoista sisältöä, aalto.fi-sivustolla käytetään avainsanoja eli tageja. Niiden avulla käyttäjät voivat etsiä ja rajata sisältöä hakukonetuloksissa.

Tutorial graphic 2

Aalto.fi-tutoriaali – sivuston rakenne

Tämä ensimmäinen videotutoriaali, sekä tulevat videot, auttavat sinua tutustumaan aalto.fi-sivustoon ja sen ominaisuuksiin.

Tutorial graphic 1
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu