Palvelut

Aalto-sähköpostiosoitteiston käyttöönotto Thunderbirdissä

Kun olet määritellyt Mozilla Thunderbirdin käyttämään IMAP:lla Aalto-sähköpostia, ei sinulla ole käytössäsi oletusarvoisesti Aallon sähköpostiosoitteistoa, etkä voi esim. hakea osoitekirjasta Aallon henkilöiden sähköpostiosoitteita.

Kun olet määritellyt Mozilla Thunderbirdin käyttämään IMAP:lla Aalto-sähköpostia, ei sinulla ole käytössäsi oletusarvoisesti Aallon sähköpostiosoitteistoa, etkä voi esim. hakea osoitekirjasta Aallon henkilöiden sähköpostiosoitteita. Vastaavasti kun kirjoitat osoitetta, ei Thunderbird osaa automaattisesti täydentää Aallon sähköpostiosoitteita.

Voit korjata tämän määrittämällä Thunderbirdiin lisäämäsi Aallon postitili käyttämään Aalto-osoitteistoa alla olevien ohjeiden avulla.

Tämä ohje toimii ainoastaan koneilla, jotka ovat kytkeytyneet Aallon verkkoon joko suoraan tai VPN:n yli.

Aalto-sähköpostin käyttöönotto

1. Valitse Thunderbirdissä Tools ja sen jälkeen Account settings.

Aalto email in Thunderbird 1

 

 

2. Siirry avautuvassa ikkunassa vasemman reunan palkissa Composition & Addressing -näkymään.

3. Kohdassa Addressing - When looking up my addresses valitse Use a different LDAP server ja klikkaa Edit directories -painiketta.

Aalto email in Thunderbird 2

 

 

4. Klikkaa avautuvassa ikkunassa Add.

Aalto email in Thunderbird 3

 

 

5. Määrittele asetukset seuraavasti (ks. kuva alla):

Aalto email in Thunderbird 4

Name: anna osoitteistolle haluamasi nimi Hostname: dc01.org.aalto.fi Base DN: ou=users,ou=root,dc=org,dc=aalto,dc=fi Port Number: 389 Bind DN: anna aalto-käyttäjätunnuksesi muodossa aalto\käyttäjätunnus

6. Siirry Advanced -välilehdelle.

Aalto email in Thunderbird 5

 

 

7. Kopioi/kirjoita alla oleva koodi Search Filter -kenttään:

(&(objectCategory=user)(objectClass=user)(mail=*))

8. Tallenna asetukset klikkaamalla OK ja palaa seuraavasta näkymästä takaisin Thunderbirdin asetuksiin. Klikkaa Composition & Addressing -näkymässä vielä uudelleen OK.

9. Ennen kuin poistut asetuksista, valitse vielä Addressing -kohdan alasvetovalikosta (Edit directories-nappulan vasemmalla puolella), että käytät postitilissä juuri luomaasi Aalto osoitteistoa (ks. kuva alla).

Aalto email in Thunderbird 6

 

 

10. Hyväksy asetukset klikkaamalla OK.

Aalto-sähköpostiosoitteiston testaaminen

Kun olet määritellyt Aalto-osoitteiston, voit testata sen toimivuutta alla olevien ohjeiden avulla.  

1. Valitse Thunderbirdissä Tools ja Address Book.

2. Valitse avautuvassa ikkunassa vasemman reunan palkista juuri luomasi osoitteisto (esimerkissä: "Aalto osoitteisto"). Tämän jälkeen kirjoita nimi, jota haluat etsiä ikkunan oikean ylänurkan hakukenttään ja paina Enter.

3. Järjestelmä pyytää sinulta aalto-käyttäjätunnuksesi salasanaa. Kirjoita salasanasi sille varattuun kenttään ja klikkaa OK.

Aalto email in Thunderbird 7

 

 

4. Onnistuneen haun jälkeen saat näkyviin hakemasi henkilön postiosoitteen (ks. alla oleva kuva).

Aalto email in Thunderbird 8

 

 

5. Voit testata osoitteistomäärityksen toimivuutta myös aloittamalla kirjoittamaan uutta viestiä (Write). Aloita kirjoittaa uuden viestin ikkunassa aalto-vastaanottajan nimeä To:-kenttään ja järjestelmä ehdottaa sinulle hetken kuluttua osoitteita aalto-osoitteistosta (ks. kuva alla).

Aalto email in Thunderbird 9

6. Jos haut onnistuvat, on Aalto-osoitteiston määrittäminen onnistunut. Jos haku ei tuota tulosta, tarkista huolellisesti asetukset yllä olevasta ohjeesta ja varmista, että syöttämäsi salasana on oikein.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu