Palvelut

Aalto Ice Tank

Aalto Ice Tank on monikäyttöallas, jossa testataan laivoja ja muita merirakenteita jäisissä olosuhteissa.

Aalto-yliopistolla on keskeinen asema arktisen tekniikan opetuksessa ja tutkimuksessa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Ainutlaatuinen Aalto Ice Tank -allas rakennettiin 1980-luvun alussa. Allas on ollut remontissa vuodesta 2015 lähtien. Perusteellisesti kunnostettu ja uudistettu allas avataan tutkijoiden ja teollisten kumppanien käyttöön syksyllä 2018.

Altaan koko on 40 x 40 metriä ja syvyys 2,8 metriä. Altaassa on jäähdytysjärjestelmä ja laitteisto merijään tuottamiseen mallimittakaavassa. Mallijää on hienojakoista ja luodaan suihkuttamalla. Altaassa tehdyt tutkimukset ovat liittyneet laivojen kestävyys- ja käyttövoimakokeisiin, ohjaustesteihin sekä laivojen rakenteisiin ja niiden vuorovaikutukseen jään kanssa. Altaassa on myös tutkittu luonnollisten jäämuodostelmien, kuten jääahtaumien, mallintamista.

Aalto Ice Tank on kokoluokkansa ja erityisesti leveytensä ansiosta ainutlaatuinen Euroopassa. Monikäyttöinen allas soveltuu nimestään huolimatta myös avovesikokeiden tekemiseen. Aaltokoneella voidaan tuottaa aaltoja ja tutkia jäähän ja aaltoihin liittyviä ilmiöitä. Aalto Ice Tank on yleisessä käytössä oleva tila, jota voivat käyttää akateemiset ammattilaiset ja teollisuuden asiantuntijat noudattamalla Aalto-yliopiston käyttöohjeita ja hinnoitteluperiaatteita.

Ajankohtaista:

  • Vastatakseen tulevaisuuden tutkimustarpeisiin Aalto Ice Tank -allasta on kunnostettu ja siihen on tehty merkittäviä uudistuksia.
  • Aalto Ice Tank on osa EU-H2020-ohjelman HYDRALAB+-hanketta. Tutkijat voivat hakea Transnational Access -ohjelman kautta mahdollisuutta tehdä tutkimusta Aalto Ice Tank -altaassa EU:n rahoittamana. Lisätietoja on osoitteessa http://www.hydralab.eu/calls.asp
Tätä palvelua tarjoaa:

Aalto Ice Tank

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu