Palvelut

Aallon henkilöstön kerhot

Aalto-yliopistossa toimii useita aktiivisia henkilöstön harrastuskerhoja - liity mukaan mieleiseesi kerhoon! Kerhot lisäävät yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Aallon HR tukee kerhojen perustamista pienellä rahasummalla ja kerhot voivat toimia Aalto-yliopiston tiloissa.
Image

Henkilöstö voi halutessaan perustaa jonkin itseään kiinnostavan teeman ympärille kerhon, joka voi toimia Aallon tiloissa. Tarkoituksena on, että kerhot kattaisivat koko yliopiston, eli siihen voisi osallistua henkilöitä joka kampukselta.

Historiakerho

Kerho tarjoaa historiaa harrastaville ja siitä kiinnostuneille tilaisuuden keskustella historiasta ja esitellä harrastuksiaan. Kerhon tarkoituksena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus vaihtaa vaivatta ja vapaamuotoisesti historiakuulumisia sekä esitellä omien harrastustensa tuloksia. Kerho on avoin kaikenlaiselle historian, esim. tekniikan historian ja sotahistorian, harrastamiselle.  

Kerholaiset kokoontuvat kerhotiloissa säännöllisesti kerran kuukaudessa jonakin arkipäivänä töiden päätyttyä, esim. kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 14–17. 

Lisätiedot: Kaur Jaakma ([email protected]).

Hulpio – Aalto Sewing Club

Hulpio on ompelupainotteinen kerho, mutta toimintaa voi olla myös käsityön muilla osa-alueilla jäsenten kiinnostuksen mukaan.

Hulpio järjestää jäsenilleen tutustumisvierailuja ja työpajoja sekä Aallon sisällä että ulkopuolella ja yhteisiä ompeluun liittyviä kokoontumisia. Hulpion tapaamisia on noin kahden kuukauden välein.

Lisätiedot: Marja Niemi, [email protected]

Juoksukerho

Harrastaa ja kannustaa osallistujia juoksemisen iloihin. Tämä kerho parantaa työssä jaksamista ja yhteishenkeä yhteisellä harrastuksella. Kerho kokoontuu kerran viikossa  yhteiselle juoksulenkille. Tavoitteena aalto-kymppi tai vaihtoehtoisesti Espoon rantamaraton.

Lisätiedot: Jussi Lohijoki, [email protected] 

Pyöräilykerho

Työmatka- ja kilometrikisahenkinen Aallon pyöräilykerho kannustaa monipuolisesti liikunnallisuuteen ja hyvinvointiin. Tapahtumina ovat muun muassa lenkit ja retket, myös erilaisiin pyöräilytapahtumiin – joko osallistumaan tai kannustamaan ja tutustumaan.

Tietoa ja kokemuksia vaihdetaan ja arkistoidaan esimerkiksi pyöräilyvarusteista, harjoitusohjelmista, matkakertomuksista, reiteistä, pyöräilyn eri alalajien urheiluseuroista ja muustakin yleishyödyllisestä pyöräilytiedosta.

Wiki: https://wiki.aalto.fi/display/cycling 

Postilista jäsenille: [email protected] 

Ota yhteyttä: [email protected]

Suunnistuskerho

Aalto-yliopistolla on oma suunnistusjoukkueensa, joka osallistuu Firmaliigan kilpailuihin kuusi kertaa vuodessa sekä Firmasprinttiin. Tapahtumaan voi tutustua Helsingin Suunnistajien kotisivuilta (http://helsinginsuunnistajat.fi/). Firmaliiga soveltuu niin aktiivisuunnistajalle kuin sinulle, joka harkitset harrastuksen aloittamista. Firmaliigassa suunnistaneille järjestetään omakustanteinen lounastapaaminen sekä keväällä että syksyllä.

Mikäli olet kiinnostunut edustamaan Aaltoa suunnistuksessa, ota yhteyttä Seppo Ikäheimoon ([email protected]), niin pääset mukaan suunnistuksen pariin.

Club for playing Ukulele Music instrument

A club for the people who are interested in playing Ukulele music instrument. The meetings will include the basics for the beginners and some play along sessions at the end. The content could include some basic Finnish rhymes and popular international songs and instrumental music which has a broad appeal to everyone joining the club.

The date for the first meeting of the club is 2nd  November at 16:00 (the venue Harald Herlin Learning Center, room Johanna (113)).

During Spring 2019: every other Friday: 18.1., 1.2., 15.2., 1.3., 15.3., 29.3., 12.4. & 26.4. at 4 - 5.30 pm. For those lessons there are 12 ukuleles and also some coffee/tea offered by Musician / Espoo Parishes. The venue Harald Herlin Learning Center, room Johanna (113

More information: Saani Shakil ([email protected]) & Rahul Janardhan ([email protected])

AUC

Kerhotoiminta käytännössä

 • Kerhotukea myönnetään tukemaan kerholaisten yhteistä tekemistä (esim. yhdessä johonkin tilaisuuteen tai tapahtumaan osallistumista). Kerhotoiminnan aloittamiseen myönnetään 100 €, ja jokaista jäsentä kohti vuosittain maksimissaan 30 €. Jäsenkohtainen tuki ei ole henkilökohtainen vaan kerhokohtainen kokonaistuen määrä lasketaan jäsenmäärän mukaan.
 • Kerhot tulee olla avoimia kaikille aaltolaisille, tuki ei siis koske koulukohtaisia kerhoja. Tiedot kerhoista yhteyshenkilöineen tulevat Aallon verkkosivuille.
 • Kuka tahansa voi perustaa kerhon, mutta ennen tuen myöntämistä täytyy kiinnostuneiden jäsenten listalla olla muutama nimi. Starttirahaa ei voi hakea yhdelle ihmiselle.
 • Hakeminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen [email protected] vapaamuotoisesti tai käyttäen oheista lomaketta. katso liite
 • Hakemuksessa tulee olla lyhyesti kirjattuna
  • kerhon idea / aihe sekä
  • toimintasuunnitelma:
   1. miten usein on tarkoitus kokoontua
   2. mitä on tarkoitus tehdä
   3. arvio jäsenmäärästä
 • Kerhovastaavat suorittavat määrärahojen jaon kerhoille saamiensa tietojen ja kerhojen jäsenmäärien mukaan.
 • Kerhot päättävät itse puheenjohtajansa johdolla rahojen käytöstä ja kerhojen rahastonhoitajat pitävät kirjaa rahojen käytöstä.
 • Aallon kerhot saavat käyttää Aalto-yliopiston yhteiskäyttöisiä kokoustiloja talojen aukioloaikojen puitteissa:
  • Tila varataan Aallon tilavarausjärjestelmää tai muita sovittuja käytäntöjä käyttäen.
  • Kerhon vastuulla on varmistaa, että jollakulla kerhon jäsenistä on kulkuoikeus tilaan.
 • Kerhojen kulujen korvaus tapahtuu lähettämällä lasku kokonaisuudessaan Aallolle. Aalto-yliopisto PL 96081 01051 LASKUT Sähköisen laskutusjärjestelmät tiedot: VAT-tunnus: FI22283574 (Aalto-korkeakoulusäätiö) Verkkolaskuosoite: 003722283574 Verkkolaskuoperaattori: OpusCapita Group Oy Operaattorin välittäjätunnus: 003710948874* Laskusta tulee käydä ilmi kerhon nimi ja viitteeksi ilmoitetaan U90601. Jos tapahtuman kokonaissumma ylittää kerhotuen määrään, sovitaan laskutuksesta tapauskohtaisesti.
 • Kerhot raportoivat toiminnastaan vuoden lopussa, raportin tulee sisältää
  • selvitys kuluista,
  • toimintakertomus: järjestetyt tilaisuudet, hinnat, osallistujat sekä,
  • jos kerho hakee samalla avustusta seuraavaksi vuodeksi, tulee mukaan liittää päivitetty toimintasuunnitelma ja osallistujalista.
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu