Oppimiskeskus

Aalto-Finna vaihtuu joulukuussa 2020 uuteen hakupalveluun Primoon

Järjestelmän käyttökatko joulukuussa vaikuttaa kirjojen lainojen uusimiseen, varauksiin sekä myöhästymismaksujen maksamiseen.
ihmisiä lukemassa ja opiskelemassa kirjastossa

Oppimiskeskuksen asiakkaiden käytössä oleva hakupalvelu Aalto-Finna vaihtuu joulukuussa 2020 uuteen hakupalveluun Primoon ja samalla otetaan käyttöön uusi taustajärjestelmä Alma. Primo ja Alma ovat nykyaikaisia järjestelmiä, joita käytetään laajasti Suomen lisäksi myös muualla maailmassa. Uuden kirjastojärjestelmän etuna on integroitavuus muihin järjestelmiin. Tämä mahdollistaa tiedon liikkumisen järjestelmien välillä nykyistä helpommin, hakujen tulosten kattavuuden sekä järjestelmän sujuvan käytön.

Käyttökatko joulukuussa

Järjestelmän vaihto aiheuttaa lyhyen käyttökatkon joulukuun puolivälissä. Aika tarkentuu myöhemmin. Käyttökatkon aikana ei ole mahdollista uusia lainoja, tehdä varauksia tai maksaa myöhästymismaksuja. Kirjojen lainaaminen sekä palauttaminen on mahdollista poikkeusjärjestelyin. Hakujen tekeminen ja elektronisten aineistojen käyttö, esimerkiksi e-lehtien ja e-kirjojen haku sekä lukeminen, onnistuvat koko ajan.

Kirjalainat eivät eräänny marraskuun lopun ja tammikuun puolenvälin välillä, vaan eräpäivät siirtyvät automaattisesti maanantaihin 18.1. ja siitä eteenpäin.

Mitä Aalto-Finnan käyttäjän on huomattava?

Mikäli olet tallentanut Aalto-Finnaan omia suosikkeja tai hakuja, ne eivät siirry vaihdoksessa Primoon. Suosikit ja haut tulee siis ottaa itselleen talteen ennen marraskuun loppua.

Asiakastiedot ja lainat siirtyvät automaattisesti uuteen kirjastojärjestelmään.

Huomaathan, että tekemäsi varaukset eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään, ellet ole jo saanut varauksesta saapumisilmoitusta. Voit tehdä varauksesi uudestaan järjestelmävaihdoksen jälkeen.

Arkiston aineistolle oma Finna

Aalto-yliopiston arkiston aineistot ovat tällä hetkellä mukana Aalto-Finnassa. Arkiston aineistot löytyvät jatkossa arkiston erillisestä Finna-näkymästä, joka julkaistaan vuoden loppuun mennessä. Aineistot ovat edelleen löydettävissä myös kansallisesta Finna.fi-palvelusta.

Yhteystiedot

Koko Oppimiskeskusta koskevat yhteystiedot. Päätoimipisteemme on Harald Herlin -oppimiskeskus (Otaniementie 9, Espoo).

Read more
Aerial photo of the campus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu