Opiskelu Aallossa

Kampus- ja opiskelijaelämä Mikkelissä

Mikkelin pieni kampus on avain kuuluisaan "Mikkeli-henkeen” (Mikkeli Spirit). Tiivis yhteisö kannustaa opiskelijoiden, professorien ja henkilökunnan vuorovaikutukseen, minkä ansiosta kampuksella syntyy ainutlaatuista yhteistyötä ja vahvoja ihmissuhteita. Viihtyisä kampus heijastaa Mikkelin kaupungin ystävällistä ja lämmintä ilmapiiriä.
Students walking outside in Mikkeli
Photo: Henri Vogt

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun International Business-kandidaattiohjelmaa opetetaan Mikkelin yliopistokonsortiossa Etelä-Savon sydämessä, noin 230 kilometriä Helsingistä. Kampus sijaitsee Mikkelin keskustassa – kompaktissa, luonnonkauniissa kaupungissa. Mikkeli on aivan Suomen järvimaiseman sydämessä ja sitä ympäröi Suomen suurin järvi, upea Saimaa. Luontonähtävyyksien lisäksi Mikkelissä on rikas kulttuuriperintö ja se tarjoaa useita historiallisia kohteita, museoita ja paikallisia tapahtumia, jotka heijastavat alueen historiaa ja perinteitä.

Kannustava ilmapiiri ja yliopisto-opiskelua varten suunnitellut tilat luovat yhdessä erinomaiset puitteet mielenkiintoisille kohtaamisille opiskelijoiden, professorien ja henkilökunnan välillä. Kauniissa kampusrakennuksessa on monia tiloja, joita opiskelijat voivat varata työhuoneiksi tai käyttää ryhmätyöskentelyyn. 

Students ice skating

Mikkeli Spirit

Pienen yhteisön ja intensiivisen oppimiskokemuksen ansiosta opiskelijoiden välinen yhteishenki on vahva ja kestää läpi koko elämän. Opiskelijat käyttävät sanontaa “Mikkeli Spirit” kuvaamaan ohjelman opiskelijoiden välille muodostuvaa yhteenkuuluvuutta ja tiivistä yhteisöä.

Uudet opiskelijat otetaan avosylin vastaan, ja Mikkeli-hengen ansiosta he voivat tuntea olonsa kotoisaksi uudessa kaupungissa. Opiskeluaikana monille muodostuukin elinikäisiä ystävyyssuhteita, jotka jatkuvat valmistumisen jälkeen.

Erilaiset kulttuuriin, urheiluun ja muihin harrastuksiin liittyvät opiskelijakerhot ja -yhdistykset takaavat, että jokaiselle löytyy jotakin opintojen ulkopuolelta. Voit esimerkiksi liittyä BaBa's Kitcheniin, kansainväliseen kokkikerhoon tai urheilukerhoon SkiBBA. 

Students eating at Herkku

Yhteistyö Otaniemen kampuksen opiskelijoiden kanssa (Aallon pääkampus) 

Mikkelin kampuksen kauppatieteiden opiskelijat ja Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä opiskelevat tekevät tiivistä yhteistyötä Probban (Mikkelin kampuksen ylioppilaskunta), KY:n (Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta) ja AYY:n (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta) kautta pitäen Aalto-yhteishenkeä vahvana myös Mikkelissä. Kun muutat Otaniemeen tekemään maisteriohjelmaasi, tunnet siis uusia opiskelukavereitasi jo ennestään.

Opiskelijatoiminnan kautta pääset osaksi pientä joukkoa eri taustoista tulevia, mutta samanhenkisiä ihmisiä. Koostaan huolimatta Mikkelin kampuksella on paljon opiskelijaklubeja ja -aktiviteetteja, mikä tekee siitä loistavan opiskelupaikan myös vapaa-ajan näkökulmasta. Opiskelijakerhot ovat osa Aalto-yliopiston vilkasta opiskelijayhteisöä. Lisätietoja Probbasta saat osoitteesta https://www.probba.org/ , ja KY:stä saat tietoa osoitteesta https://www.ky.fi/

Students cheering together.

Kirjasto

Kampuksen kirjastossa on laaja valikoima luettavaa: opiskelumateriaalin lisäksi esimerkiksi elämäkertoja merkittävistä julkisuuden henkilöistä, jotta opiskelijat saisivat myös muuta luettavaa kuin oppikirjoja. Tyypillisten kirjastopalvelujen ohella opiskelijat voivat kokoontua kirjastossa vaikkapa katsomaan elokuvaa tai pelaamaan lautapelejä. 

Mikkeli kampuksen kirjasto

Mikkelin kampuksen kirjasto

Lönnrotinkatu 7, Mikkeli

Toimipisteet

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: