Opetus ja oppiminen

Pienet osaamiskokonaisuudet

Pienistä osaamiskokonaisuuksista annetaan todistus oppimistuloksista, jotka oppija on hankkinut lyhyen kurssin tai moduulin perusteella. Ne ovat usein lyhyempiä kuin perinteiset akateemiset tutkinnot, ja niiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä oppimaan uusia taitoja tai osoittamaan asiantuntemustaan tietyllä alalla.

Pienten osaamiskokonaisuuksien suosio kasvaa jatkuvasti opiskelijoiden ja ammattilaisten keskuudessa, jotka haluavat hankkia uusia taitoja ja edetä urallaan. Yksi pienten osaamiskokonaisuuksien eduista on niiden joustavuus. Toisin kuin perinteiset akateemiset tutkinnot, joiden suorittaminen voi kestää vuosia, pienet osaamiskokonaisuudet keskittyvät tiettyihin taitoihin ja ne voidaan ansaita paljon lyhyemmässä ajassa. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon opiskelijoille, jotka haluavat nopeasti hankkia uusia taitoja, tai ammattilaisille, jotka haluavat lisätä olemassa olevaa osaamistaan.

Euroopan unionin (EU) neuvosto on hyväksynyt suosituksen Eurooppalainen lähestymistapa pieniin osaamiskokonaisuuksiin. Suosituksella pyritään tukemaan pienten osaamiskokonaisuuksien kehittämistä, käyttöönottoa ja tunnustamista instituutioiden, yritysten, toimialojen ja rajojen yli.

Pienten osaamiskokonaisuuksien suositeltu laajuus on 1–59 opintopistettä. Pienistä osaamiskokonaisuuksista annetaan todistus oppimistuloksista, jotka oppija on hankkinut lyhyen kurssin tai moduulin perusteella. Ne ovat usein lyhyempiä kuin perinteiset akateemiset tutkinnot, ja niiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä oppimaan uusia taitoja tai osoittamaan asiantuntemustaan ​​tietyllä alalla. Todellisuudessa mikro-oppimisen tukemiseksi useimmat pienet osaamiskokonaisuudet ovat pienempiä kasaantuvia oppimiskokonaisuuksia.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu