Oasis of Radical Wellbeing

Uutisia hyvinvoinnista

Uutisia hyvinvointiasioista, Oasis of Radical Wellbeing -projektista ja muista Aalto-yliopiston hyvinvointitoimista. Seuraa uutisia myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa: @aaltowellbeing!

Hyvinvointideski käynnistyy jälleen – tarjolla uusia palveluita

Matalan kynnyksen hyvinvointipalveluita Aallon tarjoava Wellbeing Desk palaa uudistuneena palvelemaan Aallon henkilöstöä maanantaina 16.1.2023.

Lue lisää
Two people discussing

Tiedostamattomat ennakkoluulot yliopistossa

Kuinka tiedostamattomat ennakkoluulot vaikuttavat ymmärrykseemme, tekoihimme ja päätöksiimme jokapäiväisessä työelämässä? Tule keskustelemaan Aallon henkilökunnan kesken, fasilitaattoreina Aparna Shakkarwar ja Nea Höynälä (Inklusiiv)!

Lue lisää
Tiedostamattomat ennakkoluulot yliopistossa - keskustelu Aallon henkilökunnalle 30.1.2023, osoite U271, Kandidaattikeskus.

Oasis-blogi: Opiskelijaelämästä selviytyminen Suomessa - globaalin etelän näkökulma

Kuinka selviytyä opinnoista, ystävyyssuhteista ja ihmissuhteista erilaisessa yliopistojärjestelmässä? Ratkaisevaa on ymmärtää itseään ja kehittää vahvaa itsetuntemusta voidakseen muodostaa elämää täydentäviä suhteita. Lue Aalto-opiskelija Pranava Pakalan vinkit, miten navigoida Suomessa kansainvälisenä opiskelijana!

Lue lisää
Oppimiskeskus

Kirjavinkit 2022 Oasis of Radical Wellbeing -tiimiltä

Etsitkö mielenkiintoista luettavaa lomille? Oasis of Radical Wellbeing -tiimi on julkaissut vuoden 2022 mittaan kirjavinkkejä @aaltowellbeing Instagram-tilillään. Löydä alta lista julkaistuista kirjavinkeistä!

Lue lisää
Book tips by Oasis

Tohtoriopiskelijat tervetulleita Wellbeing Deskille

Wellbeing Desk tarjoaa matalan kynnyksen hyvinvointipalveluita Aallon henkilökunnalle, mukaan lukien tohtoriopiskelijat.

Lue lisää
Wellbeing Desk serves also doctoral students

Hyvinvoinnin avaimet -sarja on täällä

Oasis of Radical Wellbeing - projektin Hyvinvoinnin avaimet -sarja tuottaa ja kerää hyvinvointimateriaaleja (tieteeseen pohjautuvia artikkeleita, podcast-jaksoja, videoita, koulutuksia ja harjoituksia) kuukausittain vaihtuvista hyvinvointiteemoista.

Lue lisää
Hyvinvoinnin avaimet

Oasis blogi: Sanoitko pahasti toiselle ihmiselle? Kun hän huomauttaa, kiitä häntä.

Kuinka kommunikoida niin, että virheet eivät johda konflikteihin? Mikä on palautteen antajan ja palautteen saajan rooli tässä? Lue Oasis of Radical Wellbeing projektiasiantuntija Suvi Helkon blogipostaus aiheesta.

Lue lisää
Oasis team

Tule tapaamaan työsuojeluvaltuutettuja ja luottamushenkilöitä henkilökunnan Wellbeing Deskille

Mietityttääkö jokin työturvallisuudessa tai työn terveellisyydessä? Entä onko sinulla kysymyksiä työehtosopimuksestasi tai työlainsäädännön soveltamista koskevista asioista? Tule juttelemaan Aallon henkilökunnan Wellbeing Deskille - ajanvarausta ei tarvita!

Lue lisää
WD-toimijat

Aalto-papit henkilökunnan Wellbeing Deskillä

Kuulutko Aallon henkilökuntaan ja kaipaatko luottamuksellista juttuseuraa? Tule juttelemaan Aalto-pappien kanssa Wellbeing Deskin ajanvarauksettomalle vastaanotolle perjantaisin klo 10.30–11.15.

Lue lisää
Aalto-papit

AYY ja hyvinvointilähettiläät yhteistyössä: miten häirintä taklataan?

Hyvinvointilähettiläät OASIS-hankkeesta ovat keväästä alkaen tehneet yhteistyötä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, AYY:n, kanssa liittyen siihen, miten häirintää torjutaan Aallossa.

Lue lisää
Pink background with text "Ambassadors and AYY tackling harassment". OASIS logo in the left down corner. A photo of a woman writing on a whiteboard on the right side of the picture.

Blogi: LGBTQ+ Aallossa

Lue Aallon opiskelijayhdistys GAYY:n hallituslaisten mietteitä "LGBTQ+ Aallossa" keskustelutuokiosta Aallon henkilökunnalle.

Lue lisää
EDI session

Oasis of Radical Wellbeing on avannut TikTok-kanavan Aalto-opiskelijoille ja koko Aalto-yhteisölle

Seuraa meitä TikTokissa: @aaltowellbeing

Lue lisää
TikTok Photo

Kohti inklusiivisempaa opetusta

Kuinka luoda luokkahuonekulttuuria joka perustuu kunnioitukseen, yhteistyöhön ja turvallisemman tilan ajatukselle?

Ilmoittaudu ja lue lisää
Inclusive teaching

Uudistettu Hyvinvointia opetuksella sivu tukee yhteisön hyvinvointia

Hyvinvointia opetuksella sivu luotiin keväällä 2022 tukemaan koko Aalto yhteisön hyvinvointia. Nyt, se on uudistettu antamaan konkreettisia vinkkejä siitä miten parantaa hyvinvointia opetuksessa. Sivusto julkaistaan uudistettuna tänään 5.10. kansainvälisenä opettajien päivänä.

Lue lisää
Wellbeing in Teaching

Aalto Wellbeing Week 2022 Psykologi Ville Ojanen & "Aivot jumissa?"

Ville Ojasen Keynote; käytännönläheisiä ja inhimillisiä, tutkimukseen perustuvia näkökulmia omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin!

Ilmoittaudu ja lue lisää
Ville Ojanen 2022

Aalto Wellbeing Week 2022: Hyvinvointia liikkeestä Pop up

Hyvinvointi, liikkuminen, popup, oasis of radical wellbeing

Lue lisää
People moving

Aalto Wellbeing Week 2022: Mindfulness & Keskittyminen

Tule parantamaan arkipäivän keskittymiskykyäsi ja liity seuraan tutkiskelemaan mindfulness-harjoitusten hyötyjä käytännössä.

Lue lisää
Mindfulness by Oasis of Radical Wellbeing

Selfcare: vaahtokylpyjä vai barrikadeja?

Syksyn käynnistyessä on lukuvuoden suunnittelussa tärkeää ottaa huomioon, kuinka pitää huolta omasta hyvinvoinnista, jotta jaksaa toimia itselle tärkeiden asioiden puolesta.

Lue lisää
Suvi blog

Ratkaisukeskeinen coaching työhyvinvointisi tueksi - syksyn ajat tarjolla!

Ratkaisukeskeinen coaching työhyvinvointisi tueksi

Lue lisää
Kuva Dipolin tuoleista, joissa istujia

Wellbeing Desk Aallon henkilökunnalle palaa kesätauolta

Wellbeing Desk tarjoaa matalan kynnyksen hyvinvointipalveluita Aallon henkilökunnalle.

Katso viikkoaikataulu ja lue lisää
Wellbeing Desk

Oasis blogi: Opettakaa heitä keskustelemaan

Viimeaikaiset yliopisto-opiskelijoille ja henkilökunnalle tehdyt kyselyt osoittavat, että yhteisöllisyyden tunne on kärsinyt etäopiskelu- ja etätyöaikana selvästi. Nyt, kun paluu kampukselle on lähellä, tarvitaan aktiivisia toimia yhteisöllisyyden rakentamiseksi. On aika luoda uutta toimintakulttuuria yhdessä.

Lue lisää
Students working on an assignment together

Palautuminen

Kuinka voit kehittää omaa kykyäsi palautua. Oasis of Radical Wellbeing neuvoo.

Oasiksen Palautuminen-paketti
Otaniemi campus

Varo mitä toivot - Lue Frank Martelan blogikirjoitus

Minkälaiset arvot ja päämäärät lisäävät hyvinvointia yksilön elämässä, ja mitkä eivät? Aloita uusi lukuvuosi panostamalla niihin päämääriin jotka pahoinvoinnin sijasta tuottavat hyvinvointia. Lue Aalto-yliopiston luennoitsija ja filosofi Frank Martelan blogikirjoitus aiheesta.

Lue lisää
Frank Martela blog

Mielenterveyden ensiapu® 2 -koulutus opiskelijoita kohtaavalle henkilökunnalle (ilmoittautuminen 12.-28.8.)

Mielenterveyden ensiapukurssit ® 1 ja 2 ovat Mielenterveysseura ry:n rekisteröimiä koulutuksia, joilla vahvistetaan mielenterveystietoja ja -taitoja. Koulutuksen järjestää YTHS ja kouluttajat ovat YTH:n psykologeja.

Lue lisää
Student on campus

Kohdataan toisemme ihmisinä

Provosti Kristiina Mäkelälle yhdenvertaisuus, monimuotoisuus ja inklusiivisuus näkyvät arkisissa kohtaamisissa.

Lue lisää
Provost Kristiina Mäkelä. Photo: Jaakko Kahilaniemi

Uskonnot Aallossa - rakentamassa inklusiivisempaa kampusta

Huhtikuun EDI-keskustelutuokiossa oli aiheena Uskonnot Aallossa. Lue Aallon AaMu-opiskelijajärjestön mietteitä keskustelusta!

Lue lisää
Uskonnot Aallossa

Syrjinnästä vapaa Aalto? Katso Shadia Raskin alustus aiheesta!

Miten yleisiä syrjintä- ja rasismikokemukset ovat suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten syrjintäkokemukset vaikuttavat hyvinvointiin? Miten rakentaa inklusiivista ja turvallisempaa korkeakoulua ja työyhteisöä? Katso THL:n tutkimuspäällikön (PhD) Shadia Raskin alustus aiheesta.

Lue lisää
Shadia Rask tallete syrjinnästä Aallossa

Aalto-yliopisto julkaisee avoimen verkkokurssin Design a Meaningful Career

Career Design Labin tuottama avoin verkkokurssi tarjoaa tuoreita ja luovia tapoja mielekkään työn muotoiluun.

Lue lisää
Natalia Villaman in long dark brown hair and a white shirt sitting on a dark grey sofa explaining and talking vividly with her hands towards the camera.

43 % vastasi vuoden 2022 AllWell?-kyselyyn!

Kysely lähetettiin 2. vuoden kandi- ja 1. vuoden maisteriopiskelijoille, mikä tarkoitti tänä vuonna noin 4700 opiskelijaa. Tästä joukosta 43 % opiskelijoista vastasi kyselyyn. AllWell kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita!

Lue lisää
AllWell_small

HowUTeach itsearviointityökalua pilotoidaan Aallossa

HowUTeach on tutkimuspohjainen itsearviointityökalu pääasiassa opetushenkilökunnalle. Tarkoituksena on lisätä opettajien tietoisuutta opettamisesta ja edistää työhön ja hyvinvointiin liittyvää itsereflektiota. HowUTeach:ia pilotoidaan Aallossa lukuvuonna 2022-23.

Lue lisää
Co-operation

Mielenterveyden ensiapukurssit ® aaltolaisille

Mielenterveyden ensiapukurssit ® 1 ja 2 ovat Mielenterveysseura ry:n rekisteröimiä koulutuksia, joilla vahvistetaan mielenterveystietoja ja -taitoja. Koulutukset on tarkoitettu tutoropiskelijoille, oppilaitosten henkilökunnalle, ja myös muille kiinnostuneille opiskelijoille. Vuonna 2022 YTHS järjestää sekä etä- että lähitototeutuksena kursseja.

Lue lisää kursseista

Wellbeing Desk -toiminta henkilökunnan hyvinvoinnin tueksi

Wellbeing Desk toimii ”first come, first served” -periaatteella, ja aloitamme ajanvarauksettomat neuvontapäivystykset 28.3.

Lue lisää
Wellbeing Desk tarjoaa hyvinvointipalveluita Aallon henkilökunnalle

YTHS kouluttaa korkeakoulujen henkilöstöä yksinäisyystyöhön

Yksinäisyys on yksi merkittävistä korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia heikentävistä tekijöistä. Sen tiedetään aiheuttavan psyykkistä ja fyysistä kipua, ja se voi myös moninkertaistaa erilaiset terveysriskit. Korkeakouluopiskelijoiden viimeisimmässä terveystutkimuksessa (KOTT 2021) neljäsosa vastaajista kertoi kokevansa itsensä yksinäiseksi. Syksy aikana korkeakoulujen ja opiskeluterveydenhuollon henkilöstölle järjestetään kaksi webinaaria ja kolme menetelmäkoulutusta.

Lue lisää
pelinappuloita

Rauhoittavia hetkiä sinulle: mindfulnessharjoituksia käyttöösi!

Mindfulness voi olla erinomainen väline arjen hallintaan.

Lue lisää mindfulnessista ja muista mielen harjoituksista
Wellbeing for You Mindfulness

Tasa-arvo, monimuotoisuus ja inkluusio Aalto-yliopistossa. Provostin videopuhe 2022.

"Monimuotoisuus on osa sisintä olemustamme", sanoo provosti Kristiina Mäkelä videopuheessaan. Kuinka Aalto-yliopistossa huolletaan EDI:ä eli tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja inkluusiota? (Englanninnkielinen video).

Katso video
Portrait of Aalto University's Provost Kristiina Mäkelä
Vararehtori Petri Suomala.

Future-led Learning podcast, osa 8: Petri Suomala keskustelee kuuntelemisen taidosta. Englanninkielinen. (ulkoinen linkki)

Vararehtori Petri Suomala keskustelee Riikka Evansin kanssa tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta, monimuotoisuudesta ja inkluusiosta Aalto-yliopistossa. Engalnninkielinen podcastjakso.

Seuraa meitä Instagramissa: @aaltowellbeing!

Tervetuloa mukaan: @aaltowellbeing. Nähdään Instagramissa!

Lue lisää!
Aaltowellbeing on instagram

Esa Saarinen: Filosofia ja systeemiajattelu

Esa Saarisen suositun Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjan tavoitteena on lisätä osallistujan kykyä omaehtoiseen, laaja-alaiseen, luovaan ja eteenpäinvirittyneeseen elämänfilosofiseen ajatteluun.

Read more
Image from remote site: open.spotify.com
People attending the Wellbeing Fair at Aalto's Wellbeing Week
Yliopisto Julkaistu:

Oasis mukana Aalto Wellbeing Weekillä

Oasis of Radical Wellbeing -hanke on mukana Wellbeing Weekillä 2.-6.10.
The Fifth Wave - BRIE-ETLA Collection of Articles book cover
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla

Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.
Annukka Svanda, photo by Linda Lehtovirta
Yliopisto Julkaistu:

Annukka Svanda: On tärkeää haastaa itsensä ja tehdä vaikeita asioita

"Minun mielestäni meillä, jotka voimme ja olemme kyvykkäitä, on velvollisuus tehdä töitä sen eteen, että maailmasta tulee koko ajan vähän parempi paikka. Voimme esimerkiksi pyrkiä parantamaan niiden asemaa, jotka eivät ole niin hyvässä asemassa."
Anna Huttunen
Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelija Anna Huttunen: "Muiden kokemusten kuuleminen voi auttaa myös ymmärtämään omaa avuntarvetta"

Monivuotinen opiskelijatuutori ja nykyinen hyvinvointilähettiläs Anna Huttunen kertoo opiskelijoiden hyvinvoinnista ja keinosta hyvinvoinnin tueksi.

Blogikirjoituksia

Oasis of Radical Wellbeing 2022.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: