Oasis of Radical Wellbeing

Uutisia hyvinvoinnista

Uutisia hyvinvointiasioista, Oasis of Radical Wellbeing -projektista ja muista Aalto-yliopiston hyvinvointitoimista. Seuraa uutisia myös Instagramissa: @aaltowellbeing!

Wellbeing Desk EDI-session: Discrimination-free Aalto?

Welcome to a monthly session for Aalto personnel to discuss equality, diversity and inclusion (EDI) at Aalto University! In May, we discuss anti-discrimination with Shadia Rask, Research Manager of THL (Finnish Institute for Health and Welfare).

Read more
Mainos toukokuun EDI-keskustelutuokiosta

43 % vastasi vuoden 2022 AllWell?-kyselyyn!

Kysely lähetettiin 2. vuoden kandi- ja 1. vuoden maisteriopiskelijoille, mikä tarkoitti tänä vuonna noin 4700 opiskelijaa. Tästä joukosta 43 % opiskelijoista vastasi kyselyyn. AllWell kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita!

Read more
AllWell_small

HowUTeach itsearviointityökalua pilotoidaan Aallossa

HowUTeach on tutkimuspohjainen itsearviointityökalu pääasiassa opetushenkilökunnalle. Tarkoituksena on lisätä opettajien tietoisuutta opettamisesta ja edistää työhön ja hyvinvointiin liittyvää itsereflektiota. HowUTeach:ia pilotoidaan Aallossa lukuvuonna 2022-23.

Lue lisää
Co-operation

Mielenterveyden ensiapukurssit ® aaltolaisille

Mielenterveyden ensiapukurssit ® 1 ja 2 ovat Mielenterveysseura ry:n rekisteröimiä koulutuksia, joilla vahvistetaan mielenterveystietoja ja -taitoja. Koulutukset on tarkoitettu tutoropiskelijoille, oppilaitosten henkilökunnalle, ja myös muille kiinnostuneille opiskelijoille. Keväällä 2022 YTHS järjestää sekä etä- että lähitototeutuksena kursseja.

Lue lisää kursseista

Wellbeing Desk -toiminta henkilökunnan hyvinvoinnin tueksi

Wellbeing Desk toimii ”first come, first served” -periaatteella, ja aloitamme ajanvarauksettomat neuvontapäivystykset 28.3.

Lue lisää
Wellbeing Desk tarjoaa hyvinvointipalveluita Aallon henkilökunnalle

Rauhoittavia hetkiä sinulle

Mindfulness voi olla erinomainen väline arjen hallintaan.

Lue lisää mindfulnessista ja muista mielen harjoituksista
Mindfulness by Oasis of Radical Wellbeing, Aalto University

Tasa-arvo, monimuotoisuus ja inkluusio Aalto-yliopistossa. Provostin videopuhe 2022.

"Monimuotoisuus on osa sisintä olemustamme", sanoo provosti Kristiina Mäkelä videopuheessaan. Kuinka Aalto-yliopistossa huolletaan EDI:ä eli tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja inkluusiota? (Englanninnkielinen video).

Kats video
Portrait of Aalto University's Provost Kristiina Mäkelä

Future-led Learning podcast, part 9: Kristiina Mäkelä, provost

Riikka Evans takes a closer look at Aalto University’s teaching competence assessment process and other teaching related matters with provost Kristiina Mäkelä.

Kuuntele (englanninkielinen)
Provost Kristiina Mäkelä. Photo: Jaakko Kahilaniemi
teaching situation

Hyvinvointia opetuksella

Korkeakoulukenttää ja -opetusta ovat ravistelleet viime aikoina monet muutokset. Se saa meidät kysymään millaista on laadukas opetus ja miten se saavutetaan? Miten voidaan samanaikaisesti huomioida opettajan ja opiskelijan hyvinvointi? Pedagoginen hyvinvointi sisältää opettajan ja opiskelijoiden sekä yhteisöllisen näkökulman. Tavoitteenamme on edistää koko Aalto-yhteisön pedagogista hyvinvointia eli opettajan työhyvinvointia ja opiskelijan opiskeluhyvinvointia.

Palvelut
Vararehtori Petri Suomala.

Future-led Learning podcast, osa 8: Petri Suomala keskustelee kuuntelemisen taidosta. Englanninkielinen. (ulkoinen linkki)

Vararehtori Petri Suomala keskustelee Riikka Evansin kanssa tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta, monimuotoisuudesta ja inkluusiosta Aalto-yliopistossa. Engalnninkielinen podcastjakso.

Seuraa meitä Instagramissa: @aaltowellbeing!

Tervetuloa mukaan: @aaltowellbeing. Nähdään Instagramissa!

Lue lisää!
Aaltowellbeing on instagram

Esa Saarinen: Filosofia ja systeemiajattelu

Esa Saarisen suositun Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjan tavoitteena on lisätä osallistujan kykyä omaehtoiseen, laaja-alaiseen, luovaan ja eteenpäinvirittyneeseen elämänfilosofiseen ajatteluun.

Read more
Image from remote site: open.spotify.com
Three people in a calm environment on their knees with different distance to camera, all facing right.
Kampus Julkaistu:

Opi luovimaan sulavammin läpi epävarmojen aikojen

Osallistu kyvykkyystyöpajaan toukokuussa - lisää muutoskyvykkyyttäsi, opi luottamaan intuitioosi ja haasta vallitsevat käsitykset oppimisesta ja ongelmanratkaisusta.
Wellbeing Desk for Aalto personnel logo
Kampus Julkaistu:

Tarjolla uusi hyvinvointia ja työkykyä edistävä palvelumuoto Aallon henkilöstölle

Onko sinulla asiaa työsuojeluvaltuutetuille, luottamushenkilöille tai häirintäyhteyshenkilöille? Haluatko kysellä osaamisen kehittämisen ratkaisuista?
Scientist at Aalto University.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Unite! esittelee strategisen tiekarttansa kohti avointa tiedettä

Tiekartta sisältää tavoitteita, suosituksia ja toimia, joilla allianssin yliopistot voivat edistää avointa tiedettä ja avoimia innovaatioita Euroopassa.
Otto Scharmer, Senior Lecturer in the MIT Sloan School of Management and Tuomas Auvinen, Champion of Radical Creativity at Aalto University.
Yliopisto Julkaistu:

Miten johdetaan ja opitaan tulevaisuutta varten?

Aallon osaamisen kehittämisprojekti kokeilee menetelmiä, joilla rakennetaan kyvykkyyttä systeemisiin muutoksiin korkeakoulutuksessa ja työelämässä.

Blogikirjoituksia

Oasis of Radical Wellbeing 2022.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu