Oasis of Radical Wellbeing

Hyvinvointisisältöä sinulle!

Raikas uusi alku – syksyn raikkaat aamut!

Syksy on hyvä aika tuoreille avauksille. Monet meistä miettivät omia tavoitteitaan tähän aikaan vuodesta. Aloitamme uuden lukukauden, uusia opintoja ja harrastuksia. Pohjoisen raikkaat aamut tukevat kokemusta siitä, että voimme kääntää elämässä uuden lehden. Samalla voit ehkä olla armollinen itsellesi ja jättää taaksesi aiemmat epäonnistumiset, antaa itsellesi uuden mahdollisuuden.

Tutkimukset antavat tietoa siitä, mitkä seikat auttavat pitämään suunnan tavoitteiden suhteen ja mikä tekee matkasta tavoitteita kohtaan elävämpää.

Ensinnäkin, postiviisiet tunteet ovat tärkeitä. Jos todella pidät tehtävästäsi, kuten artikkelin kirjoittamisesta tai padelin pelaamisesta, on paljon helpompaa jatkaa sen parissa. Toisin sanoen, jos polku kohti tavoitetta tuntuu mukavalta, on paljon todennäisempää, että pysyt tavoitteen suunnassa. Positiiviset tunteet laajentavat tarkkaavaisuuttamme.

Toiseksi, flown kokemus on erityisen motivoiva. Flow-kokemuksella tarkoitetaan hetkeä, jolloin henkilö on erittäin keskittynyt tekemiseensä. Flow syntyy useimmiten hetkellä, jolloin teet sellaista, josta pidät erityisen paljon, ja jossa olet taitava.

Flow syntyy hetkellä, jolloin omat taitosi vastaavat tehtävässä tarvittavaa osaamista. Jos et vielä ole yltänyt tähän taitotasoon, ei kiirettä, kannattaa vain jatkaa harjoittelua!

Kolmanneksi, kaverit auttavat pääsemään esteiden ylitse. Jos sinulla on luottohenkilö matkassa, saat tukea niinä hankalina hetkinä, jolloin motivaatio laskee. Tästä syystä tavoitteiden saavuttaminen on helpompaa ryhmässä. Ja tästä syystä myös hyvä ohjaaja on kullan arvoinen. On paljon helpompaa pysyä suunnitelmassa, kun siihen saa tukea.

Salille on helpompi lähteä marraskuun pimeässä ja kylmässä räntäsateessa, kun menee kaverin kanssa. Kannattaa vilkaista ympärille, ehkä läheltä löytyy henkilö, jolla on samoja tavoitteita kuin sinulla. Sosiaalinen tuki nimittäin todellakin vaikuttaa siihen, kuinka hankalilta vastoinkäymiset näyttävät.

Sokerina pohjalla on tavoitteiden merkityksellisyys. Lue niistä lisää Frank Martelan blogista! (linkki alla)


Aalto wellbeing week logo kuva 2022

Aalto Wellbeing Week 2022

Hyvinvointiviikolla on runsaasti tapahtumia hyvinvointisi tueksi. Tapahtumat ovat avoimia kaikille aaltolaisille.

Tapahtumat
Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

Paras hetki päivässä -podcastit

Paras hetki päivässä on Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien podcast, jossa psykologit ja heidän vieraansa keskustelevat asiantuntevasti ja rennosti aaltolaisten – ja muidenkin – hyvinvointiasioista.

Podcastit
Aalto Oasis of Radical Wellbeing in the fields (Suvi Helko 2022)

Seuraa meitä Facebookissa: Aalto Wellbeing

Haluatko tietoa Aallon hyvinvointitapahtumista sekä vinkkejä hyvinvointia tukevaan opetukseen ja työskentelyyn? Seuraa meitä Facebookissa: Aalto Wellbeing!

Uutiset
Frank Martela blog

Varo mitä toivot - Lue Frank Martelan blogikirjoitus

Minkälaiset arvot ja päämäärät lisäävät hyvinvointia yksilön elämässä, ja mitkä eivät? Aloita uusi lukuvuosi panostamalla niihin päämääriin jotka pahoinvoinnin sijasta tuottavat hyvinvointia. Lue Aalto-yliopiston luennoitsija ja filosofi Frank Martelan blogikirjoitus aiheesta.

Uutiset
Mindfulness by Oasis of Radical Wellbeing

Rauhoittavia hetkiä sinulle: mindfulnessharjoituksia käyttöösi!

Mindfulness voi olla erinomainen väline arjen hallintaan.

Oasis of Radical Wellbeing
Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing on opiskelijoille tarkoitettu matalan kynnyksen hyvinvointipalvelu.

Opiskelu Aallossa
Self-Compassion I: A Mental Prison. Short film by Merita Petäjä and Eero Tiilkainen, 2018.

Myötätunto I: Mielen vankila

Mitä tapahtuu, kun yksi meistä jää ulkopuolelle? Myötätunto muita ja itseä kohtaan on ratkaisevan tärkeää niin opiskelijoille kuin henkilökunnallekin. Katso lyhytelokuva. Merita Petäjä and Eero Tiilikainen (Aalto University, 2018)

Syrjinnästä vapaa Aalto? Katso Shadia Raskin alustus aiheesta!

Miten yleisiä syrjintä- ja rasismikokemukset ovat suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten syrjintäkokemukset vaikuttavat hyvinvointiin? Miten rakentaa inklusiivista ja turvallisempaa korkeakoulua ja työyhteisöä? Katso THL:n tutkimuspäällikön (PhD) Shadia Raskin alustus aiheesta.

Katso tallenne alustuksesta täällä!
Shadia Rask tallete syrjinnästä Aallossa
Jos ihminen olisi kone -blogikirjoitus

Palautuminen

Kuinka voit kehittää omaa kykyäsi palautua. Oasis of Radical Wellbeing neuvoo.

Oasiksen Palautuminen-pakettiin
Otaniemi campus

Tasa-arvo, monimuotoisuus ja inkluusio Aalto-yliopistossa. Provostin videopuhe 2022.

"Monimuotoisuus on osa sisintä olemustamme", sanoo provosti Kristiina Mäkelä videopuheessaan. Kuinka Aalto-yliopistossa huolletaan EDI:ä eli tasa-arvoa, monimuotoisuutta ja inkluusiota? (Englanninnkielinen video).

Katso englanninkielinen video!
Portrait of Aalto University's Provost Kristiina Mäkelä
Vararehtori Petri Suomala.

Future-led Learning podcast, osa 8: Petri Suomala keskustelee kuuntelemisen taidosta. Englanninkielinen. (ulkoinen linkki)

Vararehtori Petri Suomala keskustelee Riikka Evansin kanssa tasa-arvosta, oikeudenmukaisuudesta, monimuotoisuudesta ja inkluusiosta Aalto-yliopistossa. Engalnninkielinen podcastjakso.

Paras hetki päivässä -podcastit

Paras hetki päivässä on Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien podcast, jossa psykologit ja heidän vieraansa keskustelevat asiantuntevasti ja rennosti aaltolaisten – ja muidenkin – hyvinvointiasioista.

Kuuntele podcast täällä
Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021
Aalto people

Työkalupakki monimuotoisuuden ja inkluusion edistämiseen

Käytännön vinkkejä ja resursseja monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseen Aalto-yhteisössä.

Aalto-yliopisto

Future-led Learning -podcast

Future-led Learning on opettajille ja ohjelmajohtajille suunnattu podcast.

Future-led Learning on opetuksen ja ohjauksen ammattilaisille suunnattu englanninkielinen podcastsarja.
The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.

Hyvinvointiblogeja

UUTTA!

Merita Petäjä: On aika palata yhteen

Yhteen tuleminen tuntuu juuri nyt erityisen merkitykselliseltä. Sota Ukrainassa on muuttanut käsitystämme Euroopasta, meistä itsestämme sekä siitä, miten hahmotamme paikkamme yhteisöissämme.

Oasis of Radical Wellbeing b on w 2021

Oasis of Radical Wellbeing -blogit (ulkoinen linkki)

Lue lisää radikaalista hyvinvoinnista asiantuntijoiltamme ja vierailtamme.

@aaltowellbeing Instagramissa

@altowellbeing tarjoaa hyvinvointiasioita Instagramissa kaikille aaltolaisille. Tekijänä Oasis of Radical Wellbeing -tiimi.

Seuraa meitä Instagramissa: @aaltowellbeing
@aaltowellbeing on Instagram
Oasis of Radical Wellbeing 2022.
Dr. Kamilah Majied, 2020.

Oasis-arkistot: Petri Suomala tapasi Kamilah Majiedin verkon yli 2020.. (ulkoinen linkki)

Vararehtori Petri Suomala keskusteli Dr. Kamilah Majiedin kanssa pandemian keskellä 2020 inkluusiosta, kontemplatiivisesta pedagogiikasta ja oikeudenmukaisuudesta korkeakoulutuksessa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu