Muut opinnot

Vaihdon suunnittelu

Alakohtaiset ohjeet vaihdon ja vaihdossa suoritettavien opintojen suunnitteluun.
Vaihdon hakuehdot, periaatteet ja valintaperusteet
Opiskelijavaihdon hakuajat ja -ohjeet

Mitä vaihto-opinnot ovat?

Vaihdossa suoritat opintoja, jotka hyväksi luetaan tutkintoosi Aalto-yliopistossa. Vaihto kestää 3–12 kuukautta. Voit lähteä vaihtoon yhdeksi lukukaudeksi (kaikki koulut) tai koko lukuvuodeksi (ARTS, CHEM, ELEC, ENG, SCI). Vaihdossa voit suorittaa sivuaineopintoja, vapaavalintaisia opintoja tai pääaineopintoja, riippuen koulutusohjelmastasi. Vaihtoon voi lähteä sekä kandi- että maisterivaiheessa lähes kaikissa Aallon ohjelmissa. Saat omasta ohjelmastasi tietoa siitä, milloin on hyvä hetki lähteä vaihtoon. Vaihdossa opiskelet kokoaikaisesti ja opintosi etenevät suunnitellusti. Vaihto ei saa viivyttää valmistumista. Tutkinnossasi on oltava tilaa vaihdossa suoritettaville kursseille.

Vaihdon suunnittelu

Vaihdon suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta ehdit miettimään kohdetta tarkkaan. Missä yliopistossa on kiinnostavimmat kurssit ja eniten tutkintoosi sopivia kursseja? Minkä maan kielestä olisi hyötyä urallasi? Mistä löytyvät parhaat verkostoitumis- ja harrastusmahdollisuudet? Ehdit myös hankkia kiinnostavan kohdeyliopiston vaatiman kielitaidon ja kielitodistukset. Huolellinen suunnittelu auttaa varmistamaan, että saat vaihdossa suorittamat opinnot hyväksiluettua tutkintoosi ja saat vaihtoapurahan.

Alakohtaisia ohjeita vaihdon suunnitteluun

Alta löydät tietoa vielä eri alojen vaihto-opinnoista yleisesti sekä vaihto-opintojen suunnittelusta, kriteereistä suoritettaville opinnoille ja opintosuunnitelman tekemisestä.

Löysitkö etsimäsi? Katso myös

Student guide illustration, exchange studies

Vaihdon hakuehdot, periaatteet ja valintaperusteet

Tietoa vaihdon periaatteista ja valintaperusteista.

Muut opinnot
Student guide illustration, exchange studies

Vaihto-opiskelun apurahat

Tietoa vaihto-opiskelun apurahoista.

Muut opinnot
Student guide illustration, exchange studies

Ennen vaihtoa

Tehtävälista vaihtoon lähtevälle opiskelijalle.

Muut opinnot
Vaihto-opinnot

Anna palautetta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: