Koulutustarjonta

Master's Programme in Management and International Business

Management and International Business maisteriohjelma (MIB) antaa opiskelijoille valmiudet toimia globaalien organisaatioiden asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille kokonaisvaltaisen käsityksen liiketoiminnan haasteista globaalissa taloudessa sekä tiedot ja taidot, joita tulevaisuuden johtajilta edellytetään. Opiskelijoilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto joko Queenslandin tai Etelä-Carolinan yliopistossa. Ohjelma kouluttaa avoimia ja pystyviä ammattilaisia, joilla on analyyttiset, käsitteelliset, viestinnälliset ja kulttuuriset taidot toimia menestyksekkäästi nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.
School of Business Management and International Business

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

1.12.2020 – 4.1.2021

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot)

Hakuaika on päättynyt

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen tavoitteet:

MIB-ohjelma tarjoaa opiskelijoille osaamista, joka kestää aikaa. Ohjelmassa johtamistaidot yhdistyvät kokonaisvaltaiseen käsityksen liiketoiminnasta. MIB-maisteriohjelmasta valmistuneilla on: 

 • Strateginen ajattelutapa. He osaavat analysoida, johtaa ja edistää innovatiivista strategiatyötä.
 • Kyky johtaa. He osaavat ratkaista organisatorisia haasteita inhimillisesti ja motivoida organisaation jäseniä.
 • Kyky ottaa huomioon kestävä kehitys. Heillä on tarvittavat taidot ja tiedot liiketoiminnan ja kestävän kehityksen yhdistämistä varten.
 • Kansainvälistä näkemystä. Heillä on laaja kansainvälisen liiketoiminnan osaaminen ja taito luoda monikulttuurinen ja innostava työympäristö.
 • Viestintätaidot. He osaavat käsitellä ja ratkaista monimutkaisia viestintähaasteita erilaisissa organisatorisissa tilanteissa. 

MIB-maisteriohjelmasta valmistuneilla opiskelijoilla on valmiudet toimia johtotehtävissä nykypäivän kansainvälisissä yrityksissä. He ovat valmiita luomaan uraa erikoistumisalallaan, joka voi vaihdella strategisesta suunnittelusta, viestintään ja henkilöstöhallinnosta kestävään kehitykseen.

Lukuvuosimaksut ja apuraha

Lukuvuosimaksu on 15000 € EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille.
Hakijat, joita lukuvuosimaksu koskee, ovat oikeutettuja hakemaan Aalto-yliopiston apurahaa.

Opetuskielet

Ohjelman opetuskieli on englanti.

Opintojen rakenne

Management and International Business (MIB)  maisteriohjelmasta vastaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ja sen laajuus on 120 opintopistettä. Kaksivuotinen ohjelma muodostuu seuraavista osista:

 • pääaineopinnot (84 op), sisältäen pro gradu tutkielman (30 op)
 • sivuaineopinnot (24 op)
 • vapaavalintaiset opinnot (12 op)

Lisäksi vain MIB-maisteriohjelman opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto Queenslandin yliopistossa (Australiassa) tai Etelä-Carolinan yliopistossa (Yhdysvalloissa).

Opintojen alussa opiskelijat suunnittelevat henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) yhdessä akateemisen ohjaajan kanssa. HOPSin pääasiallinen tarkoitus on varmistaa, että valitut opinnot vastaavat sisällöltään opiskelijan mielenkiinnon kohteita ja tulevat suoritetuksi loogisessa järjestyksessä.

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on käytännönläheinen työkalu opiskelijan opintojen suunnitteluun. Se koostuu opiskelijalle itselleen optimaalisista kurssivalinnoista, vastaten sekä heidän omiin kiinnostuksen kohteisiinsa että ohjelman vaatimuksiin. HOPS on erinomainen työkalu opintojen aikatauluttamiseen, sillä se näyttää opintojen nykyisen tilanteen ja asettaa selkeät tavoitteet opiskelijoiden seurattavaksi.

Koulutuksen sisältö 

MIB-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijalle kansainvälisen ja vuorovaikutteisen opiskeluympäristön. Ohjelman ongelmalähtöiseen pedagogiikkaan perustuvilla kursseilla tehdään tiivistä yhteistyötä erilaisten organisaatioiden ja kokeneiden liike-elämän ammattilaisten kanssa. Kurssit tarjoavat opiskelijoille uusinta tietoa ja toimivien yritysten caseja ratkaistaviksi. Opiskelijat voivat valita jonkin alla ehdotetuista erikoistumispoluista, yhdistää kursseja kahdesta erikoistumispoluista tai räätälöidä oman opinto-ohjelmansa valitsemalla haluamansa kurssit kurssivalikoimasta.

Mahdolliset erikoistumispolut: 

 • henkilöstöhallinto
 • kansainvälinen liiketoiminta
 • organisaatioviestintä
 • strategiatyö
 • kestävän kehityksen hallinta

Esimerkkejä laajasta kurssivalikoimastamme:

 • Strategy Work 
 • Business Negotiations 
 • Strategic Human Resource Management
 • Gender and Diversity at Work 

Katso kaikki kurssit

Kansainväliset mahdollisuudet

MIB-maisteriohjelma tarjoaa kansainvälisen opiskeluympäristön ja antaa opiskelijoille valmiudet kansainväliselle uralle tarjoamalla erilaisia kansainvälistä liiketoimintaa käsitteleviä kursseja, kuten Kulttuurien välinen viestintä ja Kansainvälinen strategia. MIB-maisteriohjelman opiskelijoilla on mahdollisuus viettää yksi lukukausi ulkomailla. Lisäksi vain MIB-maisteriohjelman opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto Queenslandin yliopistossa (Australiassa) tai Etelä-Carolinan yliopistossa (Yhdysvalloissa). 

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Opintokoordinaattorien, aktiivisten opiskelijatuutoreiden ja opiskelijoiden tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.

Monitieteiset mahdollisuudet

MIB-maisteriohjelman opintoihin voi yhdistää useita Aalto-yliopiston kampuksella tarjottavia sivuaineopintoja ja valinnaisia kursseja.

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Vilkas kampusalue ja vapaus valita kursseja laajasti yliopiston tarjonnasta tuovat eri alojen opiskelijat yhteen. Aalto-yliopistossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, ystävyyssuhteita, verkostoja ja jopa yrityksiä tuomalla inspiroituneita ihmisiä yhteen.

Uramahdollisuudet

Urista on tulossa entistä monimuotoisempia, siksi MIB-maisteriohjelma kannustaa dynaamisiin uravalintoihin. MIB-maisteriohjelmasta valmistuneet siirtyvät usein perustason tehtäviin konsulteiksi, henkilöstöhallintoon, hallintotehtäviin ja viestintään. Valmistuneille on tarjolla runsaasti innostavia urapolkuja, joissa he voivat edetä huipputehtäviin, kuten johtajiksi, maajohtajiksi tai yrittäjiksi. 

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomessa ja ulkomailla. Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä valmistumisensa jälkeen. Aalto-yliopistossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, Management and International Business (MIB) maisteriohjelma antaa hyvät valmiudet tohtoriopintoihin.

Juttele opiskelijoidemme kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa? Tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Nyt voit jutella näistä asioista suoraan Unibuddy-opiskelijalähettiläidemme kanssa. 

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Picture of students sitting in front of the School of Business

Hakuprosessi

Aalto-yliopiston kauppatieteellisen alan maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterivalinnassa. Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on 1.12.2020 – 4.1.2021.

Tärkeimmät päivämäärät:

 • 1.12.2020 – Hakuaika alkaa ja sähköinen hakujärjestelmä avautuu
 • 4.1.2021 – Hakuaika päättyy ja sähköinen haku- ja valintajärjestelmä sulkeutuu 
 • 22.3.2021 – Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan aikaisintaan
 • 20.4.2021 – Opiskelupaikan vastaanoton määräaika

Programme-specific Admission Requirements

In addition to these programme-specific admission requirements, applicants must also fulfill the general admission requirements.

Admission group 1

Bachelor’s degree from a university in Finland

Admission group 2

Bachelor’s degree from a university of applied science in Finland or from a higher education institution abroad

Yhteystiedot

Ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä osoitteeseen [email protected].

Yleisissä opiskelijavalintoihin ja hakuun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin osoitteessa [email protected].

Tutustu meihin

Four students descending stairs in the School of Economics building. Photo taken by Unto Rautio.

Kauppakorkeakoulu

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta.

Aalto-yliopisto Oppismiskeskus / Tuomas Uusheimo

Otaniemi on suomalaisen arkkitehtuurin helmi

Otaniemen ytimessä on 1950-luvulla rakennettu puistokampus, jossa on Alvar Aallon suunnittelema asemakaava ja yksittäisiä hänen ja muiden tunnettujen suomalaisten arkkitehtien, kuten Reima ja Raili Pietilän sekä Heikki ja Kaija Sirénin suunnittelemia rakennuksia.

Kampus
Stack of management books.

Johtamisen laitos

Johtamisen laitos tarjoaa dynaamisen oppimis- ja tutkimusympäristön.

Hakuaika on päättynyt

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu