Koulutustarjonta

Innovative Sustainable Energy Engineering (Nordic Master), Master of Science (Technology)

Nordic Master in Innovative Sustainable Energy Engineering (ISEE) -maisteriohjelma on maailmanluokan energia-alan koulutus ja kansainvälinen kaksoistutkinto-ohjelma, joka johtaa kahteen diplomi-insinöörin tutkintoon. Ohjelma yhdistää kestävän energiatekniikan innovaatioihin ja yrittäjyyteen.Kestävä energiatekniikka (sustainable energy engineering) käsittää laajan valikoiman käytäntöjä, politiikkoja ja teknologioita (perinteinen, uusiutuva ja vaihtoehtoinen), joiden tavoitteena on tuottaa energiaa mahdollisimman pienin taloudellisin, ympäristöllisin ja sosiaalisin kustannuksin. Energiatekniikan tehtävissä on huomioitava tekniset, ympäristöön liittyvät ja sosioekonomiset kysymykset. Tärkeä osa kestävää energiatekniikkaa on myös energiayhteiskunnan innovatiivisuus ja yrittäjähenkisyys, erityisesti se, miten olemassa olevia ja uusia tehokkuutta parantavia innovaatioita voidaan tuoda markkinoille eri maissa. Maisteriohjelman innovatiivisuus liittyy sekä Pohjoismaiden kehittyneeseen uusiutuvan energian osaamiseen että energia-alan uusiin yrityksiin.
Aalto University personnel at the Slag2PCC pilot plant

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

1.12.2022 – 15.1.2023

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Insinööritieteiden korkeakoulu

Koulutuksen kuvaus

Kestävä energiatekniikka (sustainable energy engineering) käsittää laajan valikoiman käytäntöjä, politiikkoja ja teknologioita (perinteinen, uusiutuva ja vaihtoehtoinen), joiden tavoitteena on tuottaa energiaa mahdollisimman pienin taloudellisin, ympäristöllisin ja sosiaalisin kustannuksin. Energiatekniikan tehtävissä on huomioitava tekniset, ympäristöön liittyvät ja sosioekonomiset kysymykset.

Tärkeä osa kestävää energiatekniikkaa on myös energiayhteiskunnan innovatiivisuus ja yrittäjähenkisyys, erityisesti se, miten olemassa olevia ja uusia tehokkuutta parantavia innovaatioita voidaan tuoda markkinoille eri maissa. Maisteriohjelman innovatiivisuus liittyy sekä Pohjoismaiden kehittyneeseen uusiutuvan energian osaamiseen että energia-alan uusiin yrityksiin.

Opiskelijat saavat asiantuntemusta projektien suunnittelusta, toteutuksesta, toiminnasta ja ylläpidosta sekä poliittisten linjausten luomisen keskeisistä vaiheista. Opintoihin kuuluu myös tutkimusorientoitunutta, syventävää koulutusta energia-alalta.

Opetuskieli

Opetus annetaan englannin kielellä.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Ohjelmassa noudatetaan kunkin yliopiston omia lukuvuosimaksukäytäntöjä. Pääsääntöisesti opiskelijat, jotka eivät ole EU:n tai ETA:n jäsenmaiden kansalaisia, ovat lukuvuosimaksuvelvollisia, mutta he voivat myös hakea yliopistojen tarjoamia apurahoja. Lue lisää lukuvuosimaksuista:

Ohjelmassa noudatetaan kunkin yliopiston omia apurahakäytäntöjä. Pääsääntöisesti opiskelijat, jotka eivät ole EU:n tai ETA:n jäsenmaiden kansalaisia, ovat lukuvuosimaksuvelvollisia, mutta he voivat myös hakea yliopistojen tarjoamia apurahoja. Lue lisää apurahoista:

Opintojen rakenne

Tässä kaksoistutkinto-ohjelmassa opiskelijat opiskelevat yhden vuoden kahdessa eri pohjoismaisessa yliopistossa. Osallistuvat yliopistot määräytyvät valitun opintosuuntauksen mukaan. Yhden lukuvuoden laajuus kussakin yliopistossa on 60 opintopistettä ja opintojen kokonaislaajuus on 120 opintopistettä.

Nordic Master Programme in Innovative Sustainable Energy Engineering

Suuntautumisvaihtoehdot

Nordic Master ISEE on ainutlaatuinen koulutusohjelma, sillä se antaa mahdollisuuden opiskella ja valmistua kahdesta huippuyliopistosta. Ohjelmassa on neljä suuntautumisvaihtoehtoa:

  • Bioenergy (KTH – Aalto)
  • Energy Systems (Aalto – KTH)
  • Heat and Power Engineering (Aalto – Chalmers)
  • System Integration of Wind Power (KTH – DTU)

Objectives of study tracks

The programme has four specialized study tracks, which are presented in more detail below. At the end of each description you will find a link to the curriculum and course descriptions.

Kansainvälistyminen

Ohjelma toteutetaan vahvassa kansainvälisessä yhteistyössä Nordic5Techin kumppaniyliopistojen kanssa ja kansainvälinen liikkuvuus on olennainen osa opintoja.

Jatko-opintomahdollisuudet

Maisteriohjelma antaa valmiudet jatkaa tohtoriopintoihin.

Uramahdollisuudet

Valmistumisensa jälkeen opiskelijalla on kaksi maisterin tutkintoa eri pohjoismaisista yliopistoista, mikä avaa ovet työmarkkinoille maailmanlaajuisesti. Innovatiivisena kestävän energian insinöörinä on laajat mahdollisuudet työllistyä sekä kansainvälisiin että kotimaisiin energia-alan asiantuntijatehtäviin. Energiatekniikan yrityksillä on kasvava tarve tulevaisuuden tekijöille ja jatkuvasti kasvava urapotentiaali tarjota asiantuntijoille, ei vain perinteisten energiateknologioiden, vaan myös kasvavan uusiutuvan energian alalla.

Tutkimuksen painopisteet

Aalto-yliopiston energiatekniikan tutkimuksen pääpainot:

  • Energiatehokkuus on keskeisessä asemassa yhteiskuntien kestävän tulevaisuuden kehittämishaasteiden ratkaisemisessa, sillä kaikenkokoisia energiajärjestelmiä on optimoitava.
  • Energian muuntaminen. Polttotekniikan kehittäminen on keskeinen keino vähentää energiatuotannon päästöjä, etenkin kun ihmiskunta siirtyy uusiin bioperäisiin polttoaineisiin. Tutkimuksessa hyödynnetään sekä empiiristä että laskennallista termodynamiikkaa.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Ohjelmaan osallistuvat Nordic Five Tech yliopistot ovat teknisten yliopistojen kansainvälistä huippua ja ylläpitävät erittäin korkeita akateemisia standareja, tarjoten opiskelijoille erinomaiset mahdollisuudet opiskella itseään kiinnostavia aiheita. Kukin yliopisto työskentelee läheisesti paikallisen energiasektorin ja energia-alan yritysten kanssa.

Admission timeline

The admission process is coordinated by Aalto University. Link to the application form (Studyinfo.fi) appears on these pages when the application opens.

For studies beginning in the autumn of 2023, the admission timeline is as follows:

December 1, 2022 at 9 AM (UTC +2) Application period starts and online application form in Studyinfo opens
January 15, 2023 at 3 PM (UTC +2) Application period ends and online application form in Studyinfo closes
January 23, 2023 at 3 PM (UTC +2) Deadline for application documents to be uploaded to application form
January – March 2023 Eligible applications undergo academic evaluation
Beginning of April 2023 Admissions results published
May 26, 2023 at 3 PM (UTC +3) Deadline for submitting certified (attested) hard copy documents
July 31, 2023     For applicants who applied with an incomplete degree: Deadline for graduation 
August 17, 2023 at 3 PM (UTC +3) For applicants who applied with an incomplete degree: Deadline for submitting certified copy of degree certificate
End of August 2023 Studies begin with orientation week at first-year university

General academic requirements 

The following apply to all applicants regardless of study track. Please note that each study track still has its own requirements and they are presented further down on this page.

  • A BSc degree or equivalent corresponding to a minimum of 180 ECTS credits. Students in their final year of their Bachelor's studies are eligible to apply, provided they complete their Bachelor's degree by 31 July and submit the degree certificate (and official translation if needed) by the given deadline.
  • The institution that has awarded the degree must be a recognized part of the official national education system of the country, i.e. to be listed as a degree-granting higher education institution by the country where it is located or by a relevant international organisation (such as UNESCO).
  • The applicant's qualifications should include the following minimum requirements:
    • A minimum of 20 ECTS credits of mathematics including linear algebra, calculus and differential equations.
    • A minimum of 5 ECTS credits of statistics.
    • Numerical methods and elementary programming using e.g. MATLAB or a similar programming language.

Study track spesific requirements

English language requirements and exemptions

To be eligible to apply to the programme, applicants must demonstrate their proficiency in English with an accepted proof of language proficiency or by meeting the language test exemption criteria. 

Below are presented the acceptable English language tests and their minimum scores: 

  • IELTS Academic: overall score 6.5, and writing score 5.5
    • For 2023 admissions, test results are valid if the test was taken on or after 1 December 2020. Aalto University accepts also IELTS Indicator (Academic) test.
  • TOEFL iBT (Internet-based Test): 92, and 22 for Writing or
    TOEFL PDT (Paper-delivered Test): Reading 22, Listening 22, and Writing 24
    • For 2023 admissions, test results are valid if the test was taken on or after 1 December 2020. Aalto University accepts also TOEFL iBT® Home Edition test, but TOEFL Essentials or TOEFL ITP tests are not accepted. 
  • Pearson Test of English Academic (PTE A): 62, and 54 for Writing
    • For 2023 admissions, these test results are valid if the test was taken on or after 1 December 2020.
  • C1 Advanced (formerly known as Cambridge Certificate in Advanced English, CAE): A,B or C
    C2 Proficiency (formerly known as Cambridge Certificate of Proficiency in English, CPE): A,B,C or Level C1
    • Only electronically verifiable tests taken after 2005 are accepted.

English language test exemptions apply if the applicant has:

  1. Completed a higher education degree instructed in Finnish, Norwegian, Swedish, Danish or English at a higher education institution in Finland, Norway, Sweden or Denmark (while residing in that country).
  2. Completed a higher education degree instructed in English at a higher education institution that is physically located in one of the following countries: EU/EEA country, Australia, Canada, New Zealand, South Africa, Switzerland, the United Kingdom or the United States (while residing in that country).
  3. Completed both primary and secondary education in English in an EU/EEA country, Australia, Canada, New Zealand, South Africa, Switzerland, the United Kingdom or the United States (while residing in that country).

When applying for an exemption, English as the language of instruction must be stated unambiguously on the certificate (e.g., school leaving certificate / secondary-school final certificate, degree certificate or transcript of records). If there are several instruction languages, the document must clearly indicate the amount of studies taken in English.

Also note that a minimum of one half of the degree must be completed in a country and higher education institution that meets the requirements for exempting the student from taking an English language test.

Application documents

Please prepare to attach the following documents to your application form:

  • Bachelor’s degree certificate and transcript of study records (if you apply with incomplete degree, attach only the latest transcript of records)
  • Curriculum Vitae – preferably 1 page, content and design free-form
  • Motivation letter – preferably 1 page, content and design free-form
  • Copy of valid passport or ID card with photo and information on citizenship
  • English language test certificate or document(s) that validate meeting exemption criteria

Do not include any additional attachments (e.g., letters of recommendation or extra-curricula training certificates). Additional attachments are not taken into account in the evaluation and they will only slow down the processing of the application.

Yhteystiedot

Joint Masters Team

(Ohjelman sisältöön ja opintoihin sekä hakukohdekohtaisiin [CV, motivaatiokirje, suositukset] dokumentteihin liittyvät kysymykset)

[email protected]

 

Hakijapalvelut

(Hakuprosessiin, yleiseen hakukelpoisuuteen ja kielitaidon osoittamiseen liittyvät kysymykset)

[email protected]

+358 2944 29290
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu