Uramahdollisuudet
HCI:n ammattilaiset löytävät hyvin töitä ja suuntaavat vuorovaikutteiseen tekoälyyn, vuorovaikutteisiin järjestelmiin, käyttäjäkokemukseen, käytettävyyteen, vuorovaikutussuunnitteluun, inhimillisiin tekijöihin, käyttöliittymäsuunnitteluun sekä ihmisen ja tietokoneen väliseen vuorovaikutustutkimukseen liittyville urapoluille. Opetussuunnitelmaamme sisältyy mahdollisuuksia luoda kontakteja alan toimijoiden kanssa Suomessa ja ulkomailla, erityisesti Capstone-hankkeessa. Noin puolet opiskelijoistamme tekee diplomityönsä jollekin yritykselle.
Ohjelma sopii hyvin opiskelijoille, jotka haluavat päästä mukaan vuorovaikutteisten tuotteiden ja palveluiden parissa toimiviin startup-yrityksiin, koska se tarjoaa olennaista tietoa siitä, miten tuotteista ja palveluista saadaan menestyksekkäitä. Valmistuneilla on vahvat insinööri- ja muotoilutaidot sekä muut tekniset ja ammatilliset kyvyt, jotka mahdollistavat keskeisten roolien ottamisen teollisessa tutkimus- ja kehitysympäristössä. He ovat hyvin valmistautuneita teollisiin TK-töihin, käyttöliittymätekniikkaan ja konsultointiin, erilaisiin vuorovaikutteisiin teknologioihin ja käyttäjätutkimukseen liittyviin asiantuntijarooleihin sekä tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa ja ulkomailla. Tyypillisiä tehtävänimikkeitä ovat:
- Käyttöliittymäinsinööri
- Käyttäjäkokemuksen suunnittelija
- Käyttäytymisanalyytikko
- Vuorovaikutusmuotoilija
- Käyttöliittymän kehittäjä
- Käyttäjätutkija
- Informaatiovisualisoinnin asiantuntija
Monet opiskelijoistamme ovat myös akateemisella uralla huippuyliopistoissa, joihin lukeutuvat ETH Zürich, Kööpenhaminan yliopisto ja Lausannen yliopisto. Tutkimuksissamme painotetaan perusteorioita ja -menetelmiä, jotka tarjoavat vankan perustan HCI:n tohtorintutkinnoille.