Alumnus Julius Grahn: 'Laboratory work gave a reason to spend a lot of time with new people.'
A combination of hands-on laboratory work and theoretical research
Elämme materiaalien maailmassa: kaikki autoista, tietojenkäsittelystä, energiasta, roboteista, lääkinnällisistä laitteista aina urheiluun, rakentamiseen ja ylellisyystuotteisiin juontaa juurensa materiaaleihin. Mahdollisuuksien kirjo on niin laaja, että monien mielestä materiaalitiede onkin tieteenaloista jännittävin. Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Functional Materials -pääaineessa koulutetaan materiaaliosaajia, jotka haluavat oppia tiedettä että käytännönläheistä insinööriajattelua. QS World University Rankingin mukaan Aalto-yliopisto kuuluu materiaalitekniikan huippuyliopistojen joukkoon. Aalto kokoaa yhteen erittäin kansainvälisen ja osaavan joukon opiskelijoita ja akateemista henkilökuntaa, minkä tuloksena syntyy ainutlaatuinen ohjelma, jota vauhdittavat huippututkimus ja vahvat yhteydet alan teollisuuteen.
Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Functional Materials -pääaineesta valmistuvilla on:
Kattavat tiedot eri materiaalien rakenteista, koostumuksesta, ominaisuuksista, käsittelystä ja suorituskyvystä. Opiskelijat saavat kiehtovan kokonaiskuvan erilaisista materiaaleista aina suurista, pienistä, kovista ja pehmeistä materiaaleista uusiin älykkäisiin materiaaleihin.
Kyky arvioida materiaalin ominaisuuksia, suunnitella uusia materiaaleja ja ennakoida niiden käyttäytymistä. Valmistuneet ymmärtävät uusien materiaalien suunnittelumahdollisuudet ja rajoitukset. Näitä ovat komposiitit, biomimeettiset materiaalit,hybridi- ja nanomateriaalit sekä aktiiviset, toiminnalliset, reagoivat ja älykkäät materiaalit.
Tiedonhaluinen mieli ja into tehdä tutkimusta uusilla tieteellisen kehityksen aloilla. Valmistuneet ovat uteliaita. He haluavat tutkia ja löytää uusia tutkimusaiheita ja osaavat puolustaa tutkimustuloksiaan rohkeasti.
Omaan alaan kohdistuva intohimo, joka näkyy haluna muuttaa maailmaa. Maailma tarvitsee uusia kevyempiä, vihreämpiä ja älykkäämpiä materiaaleja.
Kaikkien Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman pääaineiden opetuskieli on englanti. Osa kursseista on mahdollista suorittaa myös suomen tai ruotsin kielellä.
Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.
Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.
Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Functional Materials -pääaineen opinnot koostuvat yhteensä 120 opintopisteestä. Kaksivuotinen ohjelma koostuu seuraavista osista:
· pääaineopinnot (63–65 op)
· vapaasti valittavat opinnot (25–27 op)
· diplomityö (30 op)
Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.
Kaikki ydinkurssit on tarkoitus suorittaa maisteriopintojen ensimmäisen vuoden aikana. Opiskelija oppii nanomateriaaleista, pinnoista ja kalvoista, funktionaalisista pehmeistä materiaaleista ja materiaalien karakterisoinnista. Ohjelmassa on tarjolla kolme opintopolkua, mutta opiskelijoilla on myös vapaus luoda yksilöllinen opintopolku oman kiinnostuksen ja toiveidensa perusteella. Henkilökohtainen tuutorointi auttaa opiskelijaa laatimaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman.
Opiskelija voi erikoistua seuraaviin suuntautumisvaihtoehtoihin tai valita poikkitieteellisen polun, joka antaa hänelle laajan osaamispaletin. Suositellut suuntautumisvaihtoehdot:
· MEMS ja mikrosensorit
· Kiinteä olomuoto ja nanotiede
· Polymeerit, pehmeät aineet ja biomateriaalit
Lisätietoja opinnoista ja tutkinnosta löytyy Into-opiskelijaportaalista.
Aihealueet
Opetettavat aiheet ovat yhdistelmä kemiaa, fysiikkaa, tekniikkaa ja nanoteknologiaa. Ohjelman ytimessä ovat uudet älykkäät materiaalit atomisidoksista ja nanomittakaavan ilmiöistä aineen mikrorakenteeseen ja lopulta niiden teknisiin sovelluksiin.
Puolet kursseista on kaikille yhteisiä, loput voi räätälöidä omien tarpeiden mukaan. Esimerkkejä kaikille yhteisistä kursseista:
· Functional Soft Materials (5 op)
· Nanomaterials (5 op)
· Surfaces and Films (5 op)
· Materials Characterization Lab (5 op)
· Nanochemistry and Nanoengineering (5 op)
· Solid State Chemistry (5 op)
· Personal Research Assignment in Functional Materials (5–10 op)
Opiskelija rakentaa tutkintokokonaisuuden oman kiinnostuksensa mukaan. Esimerkkejä laajasta kurssivalikoimastamme:
· Thin Film Technology (5 op)
· Microfabrication (5 op)
· Design and Analysis of MEMS (5 op)
· Crystallography and Structural Characterization (5 op)
· Functional Inorganic Materials (5 op)
· Engineering Metals and Alloys (5 op)
· Polymer Properties (5 op)
· Molecular Thermodynamics (5 op)
Menetelmät
Functional Materials -pääaine tarjoaa opiskelijoille kattavan, tutkittuun tietoon perustuvan ja dynaamisen opetusohjelman. Tavoitteena on, että opiskelijat löytävät vahvuutensa materiaaliasiantuntijoina – löytyipä se sitten innovaatioiden, kriittisen ajattelun, yksin työskentelyn tai monialaisissa ryhmissä työskentelyn kautta. Laaja valikoima projektikursseja vahvistaa opiskelijoiden käytännön taitoja ja tutkimusosaamista, sillä ne käsittelevät todellisia tieteellisiä ongelmia. Opiskelijat eivät vain opi materiaaleista itseisarvona vaan myös niiden vaikutuksista ja arvoista yhteiskunnallisessa, taloudellisessa ja ympäristöllisessä kontekstissa.
Functional Materials -aineen opiskelijat kuuluvat FunMat-yhteisöön, joka koostuu toiminnallisten materiaalien opiskelijoista, lehtoreista ja professoreista. Yhdessä he järjestävät FunMat-tapahtumia, tapaavat alan yritysten edustajia ja kehittävät opetusohjelmaa yhdessä. Yhdessä he oppivat – toiminnallisista materiaaleista ja itsestään.
Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)
Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on käytännön työkalu opiskelijan oman opintopolun määrittelyyn. Opintosuunnitelmaan kootaan optimaalinen valikoima opiskelijan kiinnostuksenkohteiden ja ohjelman vaatimusten mukaisia kursseja. HOPS on hyödyllinen työkalu myös opintojen etenemisen seurantaan. Parhaimmillaan se osoittaa, missä vaiheessa opiskelija on opinnoissaan, ja asettaa konkreettisia virstanpylväitä.
Aalto-yliopisto tunnetaan kansainvälisestä opiskeluympäristöstä ja opintoja tehdään monikulttuurisissa ryhmissä. Opetusmenetelmämme tukevat verkostoitumista erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa – monilla professoreilla ja tutkijoilla on kansainvälinen tausta ja kokemus, mikä tuo heidän globaalit verkostonsa opiskelijoiden saataville.
Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia kehittää kansainvälisyysosaamistaan. Opiskelijat voivat esimerkiksi
Aalto-yliopiston Master’s programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Functional Materials -pääainetta pidetään erinomaisena pohjana tohtoriopinnoille. Pääaine antaa hakukelpoisuuden tohtoriopintoihin.
Yksi Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Functional Materials -pääaineen vahvuuksista on tiivis yhteistyö: alan yritysten toimeksiannoista, kurssiprojekteista ja yritysten edustajien opettamista erityiskursseista aina diplomityön tekemiseen yrityksessä. Lisäksi opintomatkat ja ekskursiot alan yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin antavat uusia näkökulmia opiskeluun. Suosittelemme näihin aktiviteetteihin osallistumista oman aseman parantamiseksi kansainvälisillä työmarkkinoilla. Monet suomalaiset alan yritykset toimivat kansainvälisesti. Lisäksi laitoksilla on akateemista yhteistyötä korkealaatuisten kansainvälisten yliopistojen ja organisaatioiden kanssa.
Suurin osa maailman käytännön ongelmista johtuu materiaaliongelmista. Maailma tarvitsee materiaalitutkijoita, ja tutkinnon suorittaneilla onkin valmiudet ja tiedot toimia uusien teknologioiden, ideoiden ja käytäntöjen edelläkävijöinä. Ala kehittyy ja uusia tehtävänimikkeitä syntyy jatkuvasti. Tärkeimmät urapolut voidaan jakaa seuraaviin kategorioihin:
· Tutkija joko yliopistossa tai alan yrityksessä
· Operatiiviset tai hankintaan liittyvät tehtävät, laboratorio- ja laadunvalvontatehtävät, ympäristövastuuseen ja immateriaalioikeuksiin liittyvät tehtävät alan yrityksissä
· Projektinhallinta- ja johtamistehtävät elektroniikka-, nanoteknologia-, lääkintälaite-, koneisto-, polymeeri- ja pinnoiteteollisuudessa
· Konsultointi- ja hallintotehtävät yksityisellä ja julkisella sektorilla aiemmin mainittujen toimialojen palveluksessa
Aalto-yliopiston urapalvelut tukevat opiskelijoiden työllistymistä Suomeen ja ulkomaille. Opintojen joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista ovat töissä jo opiskeluaikanaan ja varmistavat siten itselleen ensimmäisen oman alan työpaikkansa jo ennen valmistumistaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille.
Lisätietoa tutkimuksesta: https://www.aalto.fi/en/department-of-chemistry-and-materials-science
Opiskelijat voivat sisällyttää tutkintoonsa monialaisia opintoja valitsemalla kursseja Aalto-yliopiston taiteen ja talouden aloilta. Heillä on myös mahdollisuus suorittaa kursseja muissa suomalaisissa yliopistoissa.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
A combination of hands-on laboratory work and theoretical research
Honorary academic achievements, contributions towards the student community and a passion towards building a better future.
FunMat community is a study environment that encourages learning and innovation.
I have been interested in nanotechnology for a long time, and I am glad that I chose Functional Materials as my academic family here in Aalto.
Choosing the FunMat major is one of the best decisions of my life.
Best part of Functional Materials is learning about the key technologies used in modern day semiconductor industry.
Major Functional Materials is a part of the Master's Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering at the School of Chemical Engineering. The School of Chemical Engineering combines natural sciences and engineering in a unique way. This allows the results of our research to be refined a long way and put into practice as ready products and processes. Each innovation secures both our renewable and non-renewable natural resources for the future.
The School provides education for a wide range of responsible future professionals. M.Sc. and Ph.D. graduates in technology work in diverse positions in Finland's largest industrial sectors, in the metal and electronics industry, wood processing industries as well as chemical, pharmaceutical, biotechnology and food industries. The research and teaching are supported by an extensive international academic and industrial cooperation network.
The focus areas of the education are the sustainable use and processing of natural resources and new materials, including their technical applications. In the studies towards the major, students acquire advanced knowledge in a specific area of biotechnology, chemical technology or material science and technology. The education leading to a master’s degree is based on the professional practices of fields requiring expertise in science and technology and on scientific research generating new knowledge. Students may choose their minors or elective study modules so that their degree is a combination of technology, business, and art, typical of Aalto University.
Students will adopt a responsible, goal-oriented and systematic way of working, and develop skills to work as experts in their area of specialisation both independently and in cooperation with experts of different fields, also in an international working environment. They will be able to express themselves clearly and unambiguously both orally and in writing and to tailor their communication to the target audience.
The School of Chemical Engineering trains Masters of Science (Technology) who have the skills and knowledge to work as pacesetters of the fields of biotechnology, chemical technology and material science and technology in various managerial, planning and research duties serving industry or related stakeholders, the scientific community or public sector. The studies of the programme provide students with the knowledge and skills needed for applying scientific knowledge and scientific methods independently and for continuing to doctoral education.
Graduates of the programme will have achieved the key scientific and professional working methods of their area of specialisation and will be able to continuously deepen their knowledge by acquiring, evaluating and processing scientific, technical and professional information. They will gain the knowledge and skills to understand the challenges of the field from the point of view of users and technical and social systems, as well as from that of the environment and be able to use this knowledge in developing new solutions, also as members of multidisciplinary teams.
Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Applicants are first evaluated based on Aalto’s general eligibility requirements (found on https://www.aalto.fi/en/study-at-aalto/applying-to-masters-programmes). Applicants meeting the general eligibility criteria for master's studies are then evaluated according to the evaluation criteria below.
Applications are first evaluated based on the following (critical) criteria.
Only the applications who fulfill the requirements for these criteria will be evaluated against the full set of evaluation criteria. After the evaluation of the remaining criteria below, the best applicants will be selected based on the joint evaluation of all criteria.
The programme does not have a minimum quota to be filled, and not all eligible applicants will necessarily be admitted.
What is evaluated | GPA of the bachelor’s degree |
What we look for in an applicant? | The applicant's success in his/her previous studies (those that give basis for applying to the programme) will be evaluated based on the grade point average (GPA). Applicants are required to have a GPA equivalent to a minimum of 3.0 (on a scale 1.0 - 5.0, 1.0 being the minimum passing grade). |
Method of demonstrating competence | Transcript of records, degree certificate |
What is evaluated | Content and quantity of previous studies in relation to the applied study option-specific requirements |
What we look for in an applicant? |
BSc or equivalent degree in a relevant field in the natural sciences or engineering. Relevant degrees (fields): Materials science and engineering, chemistry, physics, nanotechnology, metallurgy. Degrees in electronics, polymer science, chemical engineering, nuclear engineering, and mechanical engineering may also be relevant. Examples of key subjects: Chemistry, inorganic chemistry, metals, polymers, ceramics, atomic physics, thermodynamics Knowledge and skills: Applicants are expected to have a strong background in university mathematics, physics and chemistry. In addition to the studies giving basis to apply to the programme, other possible studies are also evaluated. However, the study option should provide genuinely new knowledge and enhance the career prospects of the applicant. Thus, applicants who already have a master’s degree in a closely related field will only be admitted with well-justified reasons which should be explained in the motivation letter. |
Method of demonstrating competence | Transcript(s) of records, degree certificate(s) |
What is evaluated | Recognition and quality of the applicant's previous institution |
What we look for in an applicant? | The applicant's previous institution (where the degree giving basis to apply was completed) will be evaluated based on the recognition and quality of the institution. |
Method of demonstrating competence | International and national rankings of higher education institutions |
What is evaluated | Applicant’s further applicability to the study option, motivation and commitment for the studies |
What we look for in an applicant? |
The applicant must clearly demonstrate genuine motivation to study the chosen field. The applicant must also explain how his/her previous studies support studying in the chosen study option and why he/she would be a good candidate for the study option. Please see further instructions for the motivation letter below.
|
Method of demonstrating competence | Motivation letter |
What is evaluated | Work experience and other acquired knowledge/achievements e.g. publications |
What we look for in an applicant? |
The applicant's other relevant achievements or experiences are evaluated if documented in the application:
|
Method of demonstrating competence | Curriculum vitae, recommendation letters, proof of employment, publications |
The documents required from all applicants are listed on https://www.aalto.fi/en/study-at-aalto/applying-to-masters-programmes. In addition, applicants to this programme are requested to provide the following study option-specific documents (if applicable):
Students admitted to the Master's Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering may be required to take complementary studies, max 20 credits.
The content and number of the complementary courses depend on your previous studies. The complementary studies will be set latest in September.
Kemian tekniikan korkeakoulu
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielikokeita koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen [email protected] Kemian tekniikan korkeakoulun koulutusohjelman ja opintojen sisällöstä voi tiedustella Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun oppimispalveluista, [email protected]
+358 50 362 3017
https://www.aalto.fi/en/programmes/masters-programme-in-chemical-biochemical-and-materials-engineering