Alumnus Jarkko Larkio: 'My studies involved getting out of my comfort zone and learning a lot about the different areas of chemistry.'
Jarkko Larkio graduated from the Master’s programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering in 2020.
2000-luvulla kemia on muovannut maailmaa ja tuonut mukanaan merkittäviä tieteellisiä läpimurtoja, aina uusista lääkkeistä ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin muoville. Aalto-yliopiston Chemistry-pääaine tarjoaa opiskelijalle vankat tiedot kemiasta – sekä teoriasta että käytännön sovelluksista. Kemian ja materiaalitieteen laitoksella on kansainvälisesti tunnettuja tutkimusryhmiä ja laboratorioita, ja opiskelijat pääsevät uusien teknologioiden tutkimuksen ja kehittämisen aallonharjalle.
Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Chemistry-pääaineesta valmistuneilla on:
· Kattavat tiedot orgaanisista ja epäorgaanisista materiaaleista sekä kemiallisista reaktiomenetelmistä, joita tarvitaan näiden materiaalien syntetisointiin. Valmistuneet tuntevat syvällisesti materiaalit ja materiaalin ja hienon kemiallisen synteesin prosessit.
· Kattavat tiedot kemiallisesta tasapainosta ja kinetiikasta erilaisissa kemiallisissa reaktioissa. Valmistuneilla on myös tietoa kemialliseen sidokseen ja spektroskopiaan liittyvästä kvanttimekaniikasta.
· Kemian eri osa-alueiden laaja tuntemus sekä syvälliset taidot omassa suuntautumisvaihtoehdossaan. Valmistuneilla on paitsi kattavat tiedot myös valitsemansa erikoisalan osaamista. Mahdollisia suuntautumisvaihtoehtoja ovat orgaaninen kemia, epäorgaaninen ja analyyttinen kemia sekä fysikaalinen kemia.
· Tiedonhaluinen mieli into tutkia uusia asioita. Valmistuneet ovat uteliaita. He haluavat tutkia ja löytää uusia tutkimusaiheita ja osaavat puolustaa tutkimustuloksiaan rohkeasti.
· Kyky toimia kemian asiantuntijana monilla aloilla. Valmistuneet ovat valmiita aloittamaan menestyksekkään uran kemian alalla. He kykenevät työskentelemään monialaisissa asiantuntijaryhmissä ja ratkaisemaan kemian alan ongelmia, esimerkiksi suunnittelemaan raktioita ja analysoimaan materiaaleja yksityiskohtaisesti.
· Käyttäjäkeskeinen, yhteiskunnallinen ja ympäristönäkökulma kemiaan ja siihen liittyviin aloihin. Meiltä valmistuneilla on tiedot ja taidot, joiden avulla he ymmärtävät alan haasteita käyttäjien ja teknisten ja sosiaalisten järjestelmien sekä ympäristön ja kestävyyden näkökulmasta.
Kaikkien Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman pääaineiden opetuskieli on englanti. Osa kursseista on mahdollista suorittaa myös suomen tai ruotsin kielellä.
Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.
Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.
Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Chemistry-pääaineen opinnot koostuvat yhteensä 120 opintopisteestä. Kaksivuotinen ohjelma muodostuu seuraavista osista:
· pääaineopinnot (63–65 op)
· vapaasti valittavat opinnot (25–27 op)
· diplomityö (30 op)
Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.
Ensimmäisen vuoden pakollisilla ydinkursseilla opiskelija omaksuu vahvan tietopohjan tärkeimmistä kemiallisista ilmiöistä: opiskelijat tutustuvat aineen ja kemiallisten reaktioiden molekyyli- ja kvanttimekaanisen tason kuvaamiseen. Tämän jälkeen opiskelijat valitsevat laajasti eri suuntautumisvaihtoehtojen kursseja omien kiinnostustensa ja tavoitteidensa perusteella.
Opintopolusta riippuen pääaine tarjoaa kattavaa tietoa seuraavista aiheista:
· analyyttinen kemia
· orgaaninen kemia
· epäorgaaninen kemia
· fysikaalinen kemia ja sähkökemia
· laskennallinen kemia
Orgaanisen ja epäorgaanisen kemian opintopolut tarjoavat opiskelijalle kattavat tiedot orgaanisten tai epäorgaanisten materiaalien syntetisoinnista ja analysoinnista. Fysikaalisen kemian opintopolku keskittyy sähkökemiaan ja laskennalliseen kemiaan. Luonnontieteellisten perustietojen lisäksi pääaine perehdyttää opiskelijat kemian tekniikan käytäntöihin – etenkin, jos opiskelija täydentää pääaineopintojaan kemian tekniikan kursseilla.
Opiskelija voi myös valita tiettyjä erikoistumiskursseja Helsingin yliopistosta yhteistyösopimuksen puitteissa.
Aihealueet
Opiskelija voi räätälöidä vapaasti ja joustavasti opintonsa omien tarpeidensa ja kiinnostuksenkohteidensa mukaan. Opiskelijat voivat halutessaan keskittyä tieteelliseen tutkimukseen tai suuntautua perinteisen kemianteollisuuden ulkopuolelle. Esimerkiksi tekniikan viimeaikainen nopea kehitys on tuottanut kemian asiantuntijoille uusia poikkitieteellisiä uramahdollisuuksia kemian ja teknologian risteyskohdassa – esimerkiksi uusien akkumateriaalien kehityksessä.
Opiskelijoita kannustetaan täydentämään opintojaan kemian tekniikan, funktionaalisten materiaalien tai fysiikan kursseilla. Esimerkiksi orgaanisen kemian ja polymeeritekniikan yhdistämisestä on hyötyä niille, jotka haluavat työllistyä alan yrityksiin ratkomaan polymeereihin liittyviä haasteita. Kemian tekniikan lisäopinnot laajentavat ymmärrystä alan teollisuuden prosesseista. Epäorgaanisen kemian ja materiaalitieteen yhdistäminen antaa hyvät valmiudet työskennellä materiaalien kehittämishankkeissa alan yrityksissä. Fysiikan opinnot auttavat ymmärtämään paremmin fysikaalisen kemian ongelmia.
Opetussuunnitelmasta poimittuja esimerkkejä ohjelmassa opiskeltavista aiheista:
· Synthesis Strategies and Design (5 op)
· Functional Inorganic Materials (5 op)
· Computational Chemistry (5 op)
· Laboratory Work in Organic Chemistry (5 op)
· Laboratory Work in Inorganic Chemistry (5 op)
Menetelmät
Opiskelijat hyötyvät erittäin innovatiivisesta oppimisympäristöstä ja Kemian tekniikan korkeakoulun laitoksilla tehtävästä huippuluokan tutkimuksesta. Epäorgaanisen kemian ryhmä on yksi Euroopan johtavista kerrosmateriaalien synteesin laboratorioista, kun taas orgaanisen kemian ryhmä on saanut kansainvälistä tunnustusta luonnontuotteiden aloilla. Fysikaalisen kemian ryhmän tutkimussynteesin ja laskennallisen orgaanisen kemiatyö on ainutlaatuinen yhdistelmä sähkökemiaa ja molekyylimallinnusta sekä sovelluksia seuraavan sukupolven akkuihin ja vetypolttoainetalouteen; myös termodynamiikka ja liikenteen ilmiöt ovat sen osaamisalueita. Analyyttisen kemian ryhmä puolestaan kehittää kuumien elektronien sähkökemiallisia menetelmiä in vitro -diagnostiikkassa.
Laboratoriotyöt joko ryhmissä tai itsenäisesti muodostavat merkittävän osan oppimisesta. Opetukseen kuuluu myös professorien ja vierailevien asiantuntijoiden luentoja, pienryhmäopetusta, esseiden kirjoittamista sekä opintomatkoja ja ekskursioita yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin. Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman vahvuutena on tiivis yhteistyö alan teollisuuden kanssa. Monet projektit ja kurssitehtävät ovat alan yritysten toimeksiantoja, mikä valmistaa opiskelijoita työelämään.
Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)
Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) on käytännön työkalu opiskelijan oman opintopolun määrittelyyn. Opintosuunnitelmaan kootaan optimaalinen valikoima opiskelijan kiinnostuksenkohteiden ja ohjelman vaatimusten mukaisia kursseja. HOPS on hyödyllinen työkalu myös opintojen etenemisen seurantaan. Parhaimmillaan se osoittaa, missä vaiheessa opiskelija on opinnoissaan, ja asettaa konkreettisia virstanpylväitä.
Aalto-yliopisto tunnetaan kansainvälisestä opiskeluympäristöstä ja opintoja tehdään monikulttuurisissa ryhmissä. Opetusmenetelmämme tukevat verkostoitumista erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa – monilla professoreilla ja tutkijoilla on kansainvälinen tausta ja kokemus, mikä tuo heidän globaalit verkostonsa opiskelijoiden saataville.
Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille monia mahdollisuuksia kehittää kansainvälisyysosaamistaan. Opiskelijat voivat esimerkiksi
Aalto-yliopiston Master’s programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Chemistry-pääainetta pidetään erinomaisena pohjana tohtoriopinnoille.
Kemia pidentää elinikää ja parantaa elämänlaatua, sillä se on tärkeä osa monia hyvinvoinnille välttämättömiä aloja (esimerkiksi lääkkeiden kehittäminen, ilmansaasteiden vähentäminen, muoviongelmien lieventäminen). Kemian alalla ja siihen liittyville aloille tarvitaankin kiireesti asiantuntijoita ja tutkijoita, joilla on kattavat tiedot kemiasta. Mahdollisia uravaihtoehtoja voivat olla:
· Orgaanisen synteesin suunnittelu tulevaisuuden teknologisia ratkaisuja varten ja synteesituotteiden analysointi lääketeollisuudessa (esim. Orion, Fermion), orgaanisissa materiaaleissa (esim. UPM, Stora Enso) ja polymeeriteollisuudessa (esim. Neste, Borealis).
· Materiaalien synteesin suunnittelu (erityisesti ALD-yritykset Picosun ja BENEQ) ja synteesituotteiden analysointi.
· Sähkökemialliset sovellukset, akut (BASF), sähköpinnoitus (Norilsk Nickel). Suomessa ollaan rakentamassa toimitusketjua raaka-aineista akkukemikaaleihin ja -paristoihin, joka edellyttää hyvää sähkökemian tuntemusta.
Chemistry-pääaine tarjoaa erinomaisen lähtökohdan tohtoriopintoihin niille opiskelijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan edelleen. Professorimme ovat kansainvälisiä ja heillä on laaja verkosto, mistä on hyötyä opiskelijoiden opinnoissa. Pääaineella on myös erinomaiset yhteydet alan teollisuuteen.
Aalto-yliopiston urapalvelut tukevat opiskelijoiden työllistymistä Suomeen ja ulkomaille. Opintojen joustavuus mahdollistaa sen, että monet Aallon opiskelijoista ovat töissä jo opiskeluaikanaan ja varmistavat siten itselleen ensimmäisen oman alan työpaikkansa jo ennen valmistumistaan. Aallossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille.
Lisätietoa tutkimuksesta: https://www.aalto.fi/en/department-of-chemistry-and-materials-science
Tieteen, teknologian, taiteen ja liiketoiminnan yhdistäminen on yksi Aalto-yliopiston keskeisistä vahvuuksista, eikä Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelma ole poikkeus. Opiskelijat voivat valita sivuaineita tai vapaasti valittavia opintokokonaisuuksia muista Aalto-korkeakouluista yhdistäen tutkintoonsa teknologian, talouden ja taiteen. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus suorittaa kursseja muista suomalaisista yliopistoista.
Yksi kiehtova esimerkki Aalto-yliopiston poikkitieteellisestä yhteistyöstä on CHEMARTS, jonka puitteissa Kemian tekniikan korkeakoulu (CHEM) ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (ARTS) kohtaavat. CHEMARTS pyrkii innostamaan opiskelijoita ja tutkijoita luomaan uusia biotalouden konsepteja yhdistämällä muotoilun, liiketoiminta-ajattelun ja luonnonmateriaalitieteen. CHEMARTS järjestää erilaisia aktiviteetteja ja oppimismahdollisuuksia kuten ulkoisesti rahoitettuja tutkimushankkeita, kursseja ja poikkitieteellisen kesäkoulun. Tämä spontaani ja elävä monitieteellinen ympäristö synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja jopa startup-yrityksiäkin.
Jarkko Larkio graduated from the Master’s programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering in 2020.
Interview with 2nd year master’s student Erkka Vähä-Pietilä about his studies in Chemistry major
Interview with M.Sc. Mikko Stenholm about his studies in Chemistry major
Major Chemistry is a part of the Master's Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering at the School of Chemical Engineering. The School of Chemical Engineering combines natural sciences and engineering in a unique way. This allows the results of our research to be refined a long way and put into practice as ready products and processes. Each innovation secures both our renewable and non-renewable natural resources for the future.
The School provides education for a wide range of responsible future professionals. M.Sc. and Ph.D. graduates in technology work in diverse positions in Finland's largest industrial sectors, in the metal and electronics industry, wood processing industries as well as chemical, pharmaceutical, biotechnology and food industries. The research and teaching are supported by an extensive international academic and industrial cooperation network.
The focus areas of the education are the sustainable use and processing of natural resources and new materials, including their technical applications. In the studies towards the major, students acquire advanced knowledge in a specific area of biotechnology, chemical technology or material science and technology. The education leading to a master’s degree is based on the professional practices of fields requiring expertise in science and technology and on scientific research generating new knowledge. Students may choose their minors or elective study modules so that their degree is a combination of technology, business, and art, typical of Aalto University.
Students will adopt a responsible, goal-oriented and systematic way of working, and develop skills to work as experts in their area of specialisation both independently and in cooperation with experts of different fields, also in an international working environment. They will be able to express themselves clearly and unambiguously both orally and in writing and to tailor their communication to the target audience.
The School of Chemical Engineering trains Masters of Science (Technology) who have the skills and knowledge to work as pacesetters of the fields of biotechnology, chemical technology and material science and technology in various managerial, planning and research duties serving industry or related stakeholders, the scientific community or public sector. The studies of the programme provide students with the knowledge and skills needed for applying scientific knowledge and scientific methods independently and for continuing to doctoral education.
Graduates of the programme will have achieved the key scientific and professional working methods of their area of specialisation and will be able to continuously deepen their knowledge by acquiring, evaluating and processing scientific, technical and professional information. They will gain the knowledge and skills to understand the challenges of the field from the point of view of users and technical and social systems, as well as from that of the environment and be able to use this knowledge in developing new solutions, also as members of multidisciplinary teams.
Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Applicants are first evaluated based on Aalto’s general eligibility requirements (found on https://www.aalto.fi/en/study-at-aalto/applying-to-masters-programmes). Applicants meeting the general eligibility criteria for master's studies are then evaluated according to the evaluation criteria below.
Applications are first evaluated based on the following (critical) criteria.
Only the applications who fulfill the requirements for these criteria will be evaluated against the full set of evaluation criteria. After the evaluation of the remaining criteria below, the best applicants will be selected based on the joint evaluation of all criteria.
The programme does not have a minimum quota to be filled, and not all eligible applicants will necessarily be admitted.
What is evaluated | GPA of the bachelor’s degree |
What we look for in an applicant? | The applicant's success in his/her previous studies (those that give basis for applying to the programme) will be evaluated based on the grade point average (GPA). Applicants are required to have a GPA equivalent to a minimum of 3.0 (on a scale 1.0 - 5.0, 1.0 being the minimum passing grade). |
Method of demonstrating competence | Transcript of records, degree certificate |
What is evaluated | Content and quantity of previous studies in relation to the applied study option-specific requirements |
What we look for in an applicant? |
BSc or equivalent degree in a relevant field in the natural sciences or engineering. Relevant degrees (fields): Chemistry, chemical technology, physics, pharmacy with good knowledge of chemistry. Examples of key subjects: Chemical reactions, thermodynamics, chemistry of elements Knowledge and skills: Preference is given to candidates with strong background in chemistry. In addition to the studies giving basis to apply to the programme, other possible studies are also evaluated. However, the study option should provide genuinely new knowledge and enhance the career prospects of the applicant. Thus, applicants who already have a master’s degree in a closely related field will only be admitted with well-justified reasons which should be explained in the motivation letter. |
Method of demonstrating competence | Transcript(s) of records, degree certificate(s) |
What is evaluated | Recognition and quality of the applicant's previous institution |
What we look for in an applicant? | The applicant's previous institution (where the degree giving basis to apply was completed) will be evaluated based on the recognition and quality of the institution. |
Method of demonstrating competence | International and national rankings of higher education institutions |
What is evaluated | Applicant’s further applicability to the study option, motivation and commitment for the studies |
What we look for in an applicant? |
The applicant must clearly demonstrate genuine motivation to study the chosen field. The applicant must also explain how his/her previous studies support studying in the chosen study option and why he/she would be a good candidate for the study option. Please see further instructions for the motivation letter below.
|
Method of demonstrating competence | Motivation letter |
What is evaluated | Work experience and other acquired knowledge/achievements e.g. publications |
What we look for in an applicant? |
The applicant's other relevant achievements or experiences are evaluated if documented in the application:
|
Method of demonstrating competence | Curriculum vitae, recommendation letters, proof of employment, publications |
The documents required from all applicants are listed on https://www.aalto.fi/en/study-at-aalto/applying-to-masters-programmes. In addition, applicants to this programme are requested to provide the following study option-specific documents (if applicable):
Students admitted to the Master's Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering may be required to take complementary studies, max 20 credits.
The content and number of the complementary courses depend on your previous studies. The complementary studies will be set latest in September.
Kemian tekniikan korkeakoulu
Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielikokeita koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen [email protected]. Kemian tekniikan korkeakoulun koulutusohjelman ja opintojen sisällöstä voi tiedustella Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun oppimispalveluista, [email protected].
+358 50 362 3017