Koulutustarjonta

Chemical Engineering, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Ilmastonmuutoksen, pandemioiden ja ylikulutuksen aiheuttamat paikalliset ja maailmanlaajuiset haasteet muuttuvat yhä monitahoisemmiksi. Niiden ratkaisemiseksi vaaditaan ripeitä poikkitieteellisiä toimia. Monitieteinen Chemical Engineering -pääaine yhdistää ainutlaatuisella tavalla mm. matematiikkaa, laskentatyökaluja, kemiaa, biokemiaa, biotieteitä ja kemian tekniikkaa. Sen kursseilla hankit modernia kemian tekniikan osaamista, jonka avulla voit olla mukana kehittämässä ratkaisuja entistä kestävämpää tulevaisuutta varten. Pääaineessa saatava ainutlaatuinen taitopohja antaa mahdollisuuden toimia tutkijana joko yliopisto- tai yritysmaailmassa, tai muissa tehtävissä soveltavilla tekniikan aloilla tai johtotehtävissä. Vastuullisesti ajattelevana kemian tekniikan insinöörinä voit parantaa monien elämänlaatua ja edistää ympäristönsuojelua.
Students in lab with protective gear

Tutkinto:

Tekniikan kandidaatti + diplomi-insinööri

Hakuaika:

4.1.2023 – 18.1.2023

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

3+2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Yleinen korkeakoulukelpoisuus

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

180+120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kemian tekniikan korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €12000/v (kandidaattiopinnot) + €15000/v (maisteriopinnot)

Haku Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Koulutuksen kuvaus

Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman Chemical Engineering -pääaineen opiskelijana saat perustiedot ja -taidot, joita tarvitaan siirryttäessä öljyriippuvaisesta yhteiskunnasta kestävään yhteiskuntaan. Luonnonvarojen järkevä käyttö on välttämätöntä sekä kestävän elämäntavan että tulevaisuuden talouskasvun kannalta, sillä se luo myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Chemical Engineering -pääaineessa painotetaan bioteknologiaa ja ‑materiaaleja, ja täydennetään siten perusopintojen aikana hankittua vahvaa matematiikan ja ohjelmoinnin osaamista. Siinä hyödynnetään kemian, biokemian, bioteknologian ja insinööritieteiden työkaluja ja opitaan, miten biolähtöinen ajattelu auttaa löytämään uusia ratkaisuja kestävämmän maailman rakentamiseen. Lisäksi kehitetään innovatiivisia tuotteita ja sovellutuksia mm. rakennusmateriaaleihin, tekstiileihin, biopolttoaineisiin ja lääketieteeseen.

Pääaineesta valmistuttuasi sinulla on ainutlaatuinen taitovalikoima, minkä turvin voit valita useista kemian, bioteknologian tai biotieteiden aloista diplomi-insinöörin tutkintoon jatkaessasi.

Opetuskieli

Bachelor’s Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman ja Chemical Engineering -pääaineen opetuskieli on englanti, eli kaikki sen kurssit ja tentit suoritetaan englanniksi. Riittävästi suomea osaavien opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kandidaatin tutkintoon kuuluva 20–25 opintopisteen laajuinen sivuaine suomeksi.

Myös maisterivaiheen opinnot on mahdollista suorittaa kokonaan englanniksi.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä kandidaattiohjelmissa lukuvuosimaksu on 12 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Kandidaatin tutkinto (180 op) koostuu ohjelman perusopinnoista (65 op matematiikan, ohjelmoinnin ja tuotantotalouden opintoja ja pakollisia kieliopintoja, Aalto-opinnot ja orientaatio), Chemical Engineering -pääaineopinnoista (65 op, joihin sisältyvät kandidaatintyö ja seminaari), sivuaineopinnoista (20–25 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (25–30 op).

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.

Pääaineopinnoissa saat perustiedot kemiasta ja biokemiasta ja pääset tutustumaan materiaalitieteisiin ja polymeeriteknologiaan, uusiutuviin raaka-aineisiin, tuotesuunnitteluun ja näihin liittyviin teollisiin prosesseihin. Opintojen päätteeksi teet kandidaatintyön opintoihisi liittyvästä aiheesta.

Suuntautumisvaihtoehdot

Kandidaatin tutkinnon pääaine on Chemical Engineering.

Kansainvälistyminen

Aalto-yliopistossa opiskeluympäristö on erittäin kansainvälinen, ja opintoja suoritetaan monikulttuurisissa ryhmissä. Aalto-yliopisto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia omien kansainvälisten valmiuksien kasvattamiseen. Niitä ovat esimerkiksi tutkinnon suorittaminen osittain jossakin Aallon kansainvälisistä kumppaniyliopistoista, kesäkurssi ulkomailla sekä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tuutorina toimiminen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelman Chemical Engineering -pääaineesta valmistuttuasi sinulla on automaattisesti oikeus jatkaa opintoja alla luetelluissa maisteriohjelmien pääaineissa.

Master's Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering (Kemian tekniikan korkeakoulu, CHEM):

 • Biomass Refining
 • Fibre and Polymer Engineering
 • Sustainable Metals Processing

Suoritettuasi muutaman lisäkurssin, jotka tarjotaan tällä hetkellä suomeksi, voit valita myös seuraavista pääaineista:

Master's Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering (Kemian tekniikan korkeakoulu, CHEM):

 • Biotechnology
 • Chemistry
 • Chemical and Process Engineering

Master's Programme in Life Science Technologies (Perustieteiden korkeakoulu, SCI):

 • Biosystems and Biomaterials Engineering

Ohjelmasta valmistuneet voivat työskennellä luonnontieteiden, insinööritieteiden ja ohjelmoinnin rajapinnassa kemian tekniikan tai bioteknologian aloilla tai jollakin biotieteisiin liittyvällä alalla.

Lisätietoa löydät Opiskelijan oppaasta.

Uramahdollisuudet

Pääaineesta valmistuttuasi voit valita useista eri maisterivaiheen opintopoluista, minkä jälkeen sinulla on laajasti uravaihtoehtoja, kuten:

 • tutkijanura, jossa keskityt omiin kiinnostuksenkohteisiisi.
 • ura kemianteollisuudessa. Kemianteollisuudella on valtava vaikutus maailmanlaajuisesti, ja Suomessa sen osuus teollisesta tuotannosta ja viennistä on noin 1/5.
 • eri tavoin yhteiskuntaa palvelevat tehtävät.

Tutkimuksen painopisteet

Pääaineessa pääset toimimaan alansa johtavien tutkijoiden kanssa ja osallistumaan uraauurtaviin tutkimushankkeisiin.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopistolla on tiiviit suhteet yritysmaailmaan: teemme tutkimusyhteistyötä Suomen suurimpiin kuuluvien yritysten kanssa ja toisaalta tuemme pienten innovatiivisten startup-yritysten syntyä kampusalueen läheisyydessä. Yhteistyö takaa sen, että opetuksemme vastaa työelämän tarpeisiin ja antaa hyvän alkusysäyksen meiltä valmistuneiden opiskelijoiden urille.

Aalto-yliopistolla on opiskelijavaihtosopimuksia eri puolilla maailmaa sijaitsevien korkeakoulujen kanssa. Voit siis halutessasi lähteä opiskelijavaihtoon. Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään prosessin eri vaiheissa.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
Aalto students walking at campus during summer

Student Linh Tong: 'Discovering new things about chemistry makes me feel like a detective'

An interesting course curriculum with new knowledge in critical thinking, data analysis, laboratory work and especially teamwork.

Read more
Linh standing in front of a flower wall smiling

Tutustu meihin

Neljä Aallon opiskelijaa pelaamassa mölkkyä yllään opiskelijahaalarit ja -takit.

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

A guy peeks from behind fresh green birch branches. Photo: Aalto University / Unto Rautio

Get to know Finland and Aalto

Finland’s excellent reputation in education, combined with a wide range of courses offered in English, makes Finland and Aalto University an attractive study destination for international students.

Study at Aalto
Aalto University / Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology students

Tekniikan englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan uusia opiskelijoita ympäri maailman – tässä kolme heistä: Dylan, Anna ja Ishaan

Aalto-yliopiston uudessa englanninkielisessä tekniikan kandidaattiohjelmassa aloitti syyskuussa 2018 39 opiskelijaa. Data Science- ja Digital Systems and Design –pääaineiden opiskelijoista noin kolmasosa on suomalaisia ja kaksi kolmasosaa kansainvälisiä opiskelijoita.

Uutiset

Yhteystiedot

Perustieteiden korkeakoulun oppimispalvelut

Ohjelmassa opiskelemista koskevat kysymykset voi lähettää Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun oppimispalveluille

[email protected]

Hakijapalvelut

Hakuprosessia koskevat kysymykset voi lähettää Aallon hakijapalveluille

[email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu