Niklas Von Weymarn
Haastateltavamme Niklas Von Weymarn on Metsä Spring Oy:n toimitusjohtaja. Hänet on myös valittu vuonna 2017 Kemian tekniikan korkeakoulun ensimmäiseksi vuoden alumniksi.
Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Biotechnology -pääaine konkreettisen perehtymisen yhteen keskeisimmistä aloista, joka tukee kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista ja mahdollistaa yhteiskunnan siirtymistä kohti hiilineutraalia biotaloutta. Ohjelman erityinen valttikortti on todellisten sovellusten ja ongelmanratkaisun painottaminen. Biotekniikan pääaineesta valmistuvilla on:
Monialainen biotekniikan osaaminen. Tutkinnon suorittaneet ymmärtävät biotekniikan perusteet sekä tekniikan ja teknologian näkökohdat. Tutkinnon suorittaneilla on syvällinen tietämys molekyyli- ja solutason biologisista ilmiöistä. Tutkinnon suorittaneet pystyvät esimerkiksi muokkaamaan ja ohjelmoimaan uudelleen valittuja molekyylejä tai biologisia prosesseja, jotta tuotteen ominaisuuksia tai tuotantoprosesseja voidaan tehostaa. Tutkinnon suorittaneet osaavat suunnitella ja toteuttaa bioteknisiä tuotantoprosesseja.
Vahva käytännön kokemus. Tutkinnon suorittaneet osaavat käyttää olennaisia laboratoriomenetelmiä ja -tekniikoita koko kehitysketjun osalta – aina solukantojen suunnittelusta ja geneettisestä muokkauksesta tuotantoprosessien kehittämiseen.
Analysointi- ja simulointitaidot. Tutkinnon suorittaneet voivat tehdä kvantifiointeja, mallinnuksia ja analyyseja mikro- ja makromolekyylitasoilla. Tutkinnon suorittaneet osaavat tulkita tietoja ja soveltaa analyyttistä ajattelua mahdollisten virhelähteiden tunnistamiseksi ja poistamiseksi.
Yhteistyökyvyt. Tutkinnon suorittaneet ovat tavoitteellisia ja systemaattisia, mutta myös vastuullisia ammattilaisia, jotka tekevät sujuvaa yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.
Viestintätaidot. Tutkinnon suorittaneet viestivät selkeästi ja yksiselitteisesti sekä suullisesti että kirjallisesti käyttäen tieteeseen pohjautuvia perusteluja ja osaavat räätälöidä viestinsä kohdeyleisölle.
Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Biotechnology -pääaineen opetuskieli on englanti. Osa kursseista on mahdollista suorittaa myös suomen tai ruotsin kielellä.
Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.
Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.
Pääaine (63–65 op) on tarkoitus suorittaa ensimmäisenä opiskeluvuonna, kun taas toinen vuosi on tarkoitettu vapaasti valittaviin opintoihin (25–27 op) ja diplomityöhön (30 op).
Opiskelijat pääsevät soveltamaan teoriatietoa todellisten ongelmien ratkaisemiseen alusta alkaen. Kursseista vähintään neljännes (25 %) tapahtuu laboratoriossa, jolloin opiskelijoilla on runsaasti mahdollisuuksia soveltaa hankittuja taitoja käytännössä. Lisäksi monilla kursseilla hyödynnetään ongelmalähtöistä oppimisotetta, jossa opiskelijoita kannustetaan löytämään ratkaisu kokeilemalla.
Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.
Opetuksen ytimessä ovat bioteknologisesti tärkeät mikro-organismit ja entsyymit, muut biomateriaalit ja niiden ominaisuudet sekä niiden soveltaminen tuotteisiin ja prosesseihin. Alla on muutamia esimerkkejä laajasta kurssivalikoimasta:
● Synthetic Biology (5 op)
● Metabolism (5 op)
● Biophysical Chemistry (5 op)
● Bioprocess Technology (5 op)
● Cell Factory (5 op)
Biotekniikan opiskelijat pääsevät nauttimaan Aalto-yliopiston erinomaisista tiloista, kuten tutkimuslaboratorioista.
Aalto-yliopisto tunnetaan kansainvälisestä opiskeluympäristöstä ja monikulttuurisissa ryhmissä suoritettavista opinnoista. Opetusmenetelmämme tukevat verkostoitumista monista taustoista tulevien ihmisten kanssa – monilla biotekniikan professoreilla ja tutkijoilla on kansainvälinen tausta ja kokemus, mikä tuo heidän globaalit verkostonsa lähelle opiskelijoita.
Opiskelijat voivat kehittää omaa kansainvälisyysosaamistaan esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
● Suorittamalla osan tutkinnosta, esim. sivuaineen, ulkomailla vaihto-opiskelijana jossain Aallon kansainvälisistä kumppaniyliopistoista
● Valitsemalla sellaisia kursseja, joille on ominaista kulttuurienvälinen lähestymistapa, opiskelemalla vieraita kieliä ja/tai toimimalla kansainvälisten opiskelijoiden opiskelijatuutorina
● Suorittamalla harjoittelun tai tekemällä diplomityön ulkomailla
● Osallistumalla kesäkursseille ulkomailla
● Hyödyntämällä useita kansainvälistymiseen käytettävissä olevia rahoitusvaihtoehtoja
Aalto-yliopiston Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Biotechnology -pääainetta pidetään erinomaisena pohjana tohtoriopinnoille.
Useimmat tutkinnon suorittaneet valitsevat yhden kolmesta tyypillisestä urapolusta:
● Alan asiantuntija
● Tutkija
● Yrittäjä
Ohjelmamme etuja on tiivis yhteistyö alan yritysten kanssa – erityisesti todellisten toimeksiantojen ja projektien muodossa. Myös monet alan yritysten edustajat luennoivat eri kursseilla. Suurin osa opiskelijoistamme saa mahdollisuuden tehdä diplomityönsä yrityksessä tai tutkimuslaitoksessa. Tällainen toiminta pitää alumnien ja opiskelijoiden väliset suhteet vahvoina ja muodostaa tiiviin verkoston, joka toivottaa opiskelijat tervetulleiksi, jolloin vastavalmistuneiden työllistymisaste on korkea. Jos akateeminen ura kiinnostaa opintojen päätteeksi, Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Biotechnology -pääaine tarjoaa erinomaisen pohjan tohtoriopintoihin.
Tutkimus
Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimuksessa luonnontieteet ja tekniikka yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Painopistealueita ovat erityisesti seuraavat:
● puunjalostustekniikka
● kemian tekniikka
● teollinen biotekniikka
● materiaalitiede
● nanoteknologia, metallien ja mineraalien jalostus
● energiatekniikka
Korkeakoulussa on kaksi erityistä tutkimusinfrastruktuuria: biotalouden infrastruktuuri, joka mahdollistaa tutkimuksen molekyylitasosta biopohjaisiin teknologiakonsepteihin, sekä raaka-aineiden tutkimusinfrastruktuuri, joka tukee suljettuihin metallurgisiin ja hydrometallurgisiin prosesseihin ja epäorgaanisiin energiamateriaaleihin kohdistuvaa kiertotalouden tutkimusta.
Lisätietoa tutkimuksesta: https://www.aalto.fi/en/department-of-bioproducts-and-biosystems
Master’s Programme in Chemical, Biochemical and Materials Engineering -maisteriohjelman Biotechnology -pääaine tekee tiivistä yhteistyötä alan toimijoiden kanssa. Opiskelijat toteuttavat alan kumppaneiden antamia tehtäviä, alan edustajat opettavat erityiskursseja, ja opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä diplomityö yrityksessä.
Opiskelijat voivat valita sivuaineet tai vapaasti valittavat opintokokonaisuudet niin, että heidän tutkinnostaan tulee Aalto-yliopistolle tyypillinen tekniikan, liiketoiminnan ja taiteen yhdistelmä. He voivat suorittaa kursseja myös muista suomalaisista yliopistoista. Opintojen suunnittelun helpottamiseksi jokaiselle opiskelijalle annetaan akateeminen ohjaaja, joka auttaa opiskelijaa valitsemaan itseään kiinnostavien alojen kursseja ja sivuaineita. Osa opiskelijoista esimerkiksi yhdistelee kemiaa ja taiteita monialaisessa Chemarts-sivuaineessa