Kestävä kehitys

AaltoSDG-mobiilisovellus

Sovelluksen avulla rakennetaan tukea myös Aallon kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiselle niin opetuksen, tutkimuksen, taiteen kuin aaltolaisen arjen näkökulmastakin.
AaltoSDG

Osallistu AaltoSDG-kilpailuun kesäkuussa

Osallistu AaltoSDG mobiilisovelluksen kestävää kehitystä edistäviin haasteisiin kesäkuussa ja voita leffalippuja.

Read more
Competition time

AaltoSDG-sovellusta kehitetään keväällä 2020

AaltoSDG-sovellusta kehitetään aktiivisesti vuonna 2020 käyttäjien ja yhteisön toiveiden perusteella.

Lue lisää
Co-work by Unto Rautio

Lataa App Store -kaupasta

Lataa Google Play -kaupasta

AaltoSDG on mobiilisovellus, jonka tavoitteena on inspiroida Aalto-yliopiston opiskelijoita, työntekijöitä ja kumppaneita tekemään kestävämpiä valintoja päivittäin. Pilottivaiheessa olevan sovelluksen kautta saa tietoa YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (SDGs), ja sen avulla voi oppia miten voi osaltaan edistää tavoitteiden saavuttamista. 

Samalla sovellus esittelee miten Aalto-yliopiston tutkimus, taide, opetus ja tapahtumat voivat tukea kansainvälistä työtä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi paikallisella tasolla. Sovellus tarjoaa haasteita käyttäjälle SDG-teemojen mukaisesti. Kuukausittain vaihtuvien teemojen kautta tuodaan samalla esille sekä Aallon tutkimusta että tutkijoita. Haasteiden kautta voit osallistua Aallon SDG-tavoitteiden toteutumiseen.

Sovelluksen kehitys

AaltoSDG-sovellus julkaistaan Aalto-yliopiston 10-vuotisjuhlavuoden alussa, jolloin kaikki aaltolaiset voivat sen ladata käyttöönsä. Sovelluksen kieli on englanti.

Sovellus on vielä kehitysvaiheessa, ja sen kehitystyötä jatketaan vuoden 2020 ajan. Aalto-yhteisö voi antaa palautetta sovelluksesta suoraan sovelluksen kautta. Aaltolaiset voivat myös halutessaan ilmoittautua vapaaehtoisiksi testaajiksi. 

AaltoSDG login screen screenshot image
AaltoSDG-sovelluksen aloitussivu

Sovelluksen käyttäminen

AaltoSG-sovelluksen voi ladata  Apple App Store- tai Google Play -kaupasta.

Sovellusta on mahdollista käyttää kirjautumatta tai Aalto-tunnuksilla kirjautuneena. Kirjautuneiden käyttäjien tiedot on mahdollista säilyttää ja siirtää  eri laitteiden välillä. Omat tiedot eivät siirry laitteiden välillä esimerkiksi puhelinta vaihtaessa ilman kirjautumista. 

Sovelluksessa on tässä vaiheessa kaksi toiminnallisuutta:

  • kuukausiteemoihin pohjautuvat viikkohaasteet (actions), jotka liittyvät johonkin SDG-teemoista. Actionit ovat arjen haasteita, toimenpiteitä ja ajatusten herättelijöitä yksilötasolla.
  • SDG-tietopankki, joka pitää sisällään tietoa YK:n SDG-tavoitteiden sisällöstä.

Myöhemmin otetaan käyttöön lisää toiminnallisuuksia, joita kehitetään keväällä 2020. 

AaltoSDG-sovelluksen käyttöehdot

Tietosuojailmoitus

Yhteystiedot

AaltoSDG-sovelluksen kehitystiimi: 
[email protected] 

Lisää tietoa kestävän kehityksen tavoitteista Aalto-yliopistossa

strategy workshop Image: Mikko Raskinen

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto sitoutuu ensimmäisenä yliopistona Suomessa edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita toiminnassaan.

Kestävä kehitys
Environmental Engineering. Photo: Mikko Raskinen/ Aalto University

Kestävä kehitys

Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä osana tutkimusta ja opetusta. Kestävä kehitys on avaintekijä myös kampuksen kehittämisessä ja muussa yliopiston toiminnassa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu