Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija pakkausten kestävyyden alalle, Science Translation Framework for Sustainable Bioproducts Innovation (SciSustain)

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Etsimme nyt

Väitöskirjatutkijaa pakkausten kestävyyden alalle Science Translation Framework for Sustainable Bioproducts Innovation (SciSustain) - Business Finland (BF) -projektissa

Kestävä kehitys edellyttää tieteeseen perustuvaa päätöksentekoa ilmastonmuutosta hillitsevien ratkaisujen parantamiseksi ja toteuttamiseksi. Tieteellisten tulosten tuominen käytäntöön on kuitenkin monimutkaista ja edellyttää monitieteelliseen yhteistyöhön perustuvaa kokonaisvaltaista ja luotettavaa lähestymistapaa biotuoteratkaisujen taloudellisten, teknisten, ympäristöllisten ja sosiaalisten vaikutusten tutkimiseen.  SciSustain-projekti yhdistää translaatioteknisen tutkimuksen ja kootut kestävän kehityksen menetelmät kestävää biotuoteinnovointia tukevaksi viitekehykseksi. Viitekehys on suunniteltu arvioimaan innovaatioita ja ehdottamaan uusia lähestymistapoja pakkausten kestävyyden ja kiertotalouden parantamiseksi.

Projekti on Valmet Beyond Circularity -hankkeen alainen, ja se kokoaa yhteen ankkuriyritykset UPM, Stora Enso ja Metsä sekä nopeasti kasvava pk-yritys Paptic sekä LignEasy ja Boreal Bioproducts - startupit, jotka haastavat sivuvirtojen käytön status quon. Nämä seitsemän yritystä ovat yhdistäneet voimansa Aallon ja monialaisen tiimin kanssa tieteen tuomiseksi käytäntöön. Oletko valmis tähän haasteeseen? Liity joukkoomme!

Vastuusi ja tavoitteesi

 • Kehität mentorointitaitoja auttamalla opinnäytetyöntekijöitä.

 • Johdat ja kirjoitat vertaisarvioituja artikkeleita vaikuttaviin aikakauslehtiin.

 • Osallistut tapahtumiin, pidät suullisia esitelmiä, tuet opetuksessa ja työpajoissa.

 • Parannat työllistettävyyttäsi osoittamalla johtajuutta ja huippuosaamista mittaamalla sovellettavien tutkimusratkaisujen/konseptien kestävyyttä. Tämä on kasvava tarve korkeakouluissa ja teollisuudessa!

Väitöskirjatutkija auttaa tutkijatohtoreita, päätutkijaa ja asiantuntijoita toimittamaan tieteellistä näyttöä hankkeen sidosryhmille, raportoimaan BF:lle, keräämään tietoja kirjallisuuksista ja alan kumppaneilta arvioidakseen ehdotettujen konseptien kestävyyttä talouden, yhteiskunnan ja ympäristön kannalta. toteutettavuus ja kiertokulku. Tehtävä on täytettävissä heti.

Verkostosi, projektisi ja tiimisi

Tehtävä on avoinna Sustainable Bioproduct Innovations -ryhmässä, jota johtaa prof. Luana Dessbesell. Tämä on erittäin monitieteinen tiimi, joka pyrkii tukemaan aidosti kestävien biotuoteinnovaatioiden kehittämistä. Jos näet itsesi miettivän, mikä on ja mikä ei ole kestävää, jätä hakemus ja liity joukkoomme. Työskentelemme kovan tieteellisen näytön kanssa auttaaksemme nopeuttamaan ilmastonmuutosta hillitsevien ratkaisujen kehittämistä. Tutkimusryhmässä on nyt noin kahdeksan tutkijaa, ja ryhmä kasvaa edelleen. Välitämme toisistamme ja olemme ihmiskeskeisiä, ja uskomme, että voimme tuottaa huippuosaamista vain, jos meillä menee hyvin.

Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa sijaitseva Biotuotteiden ja biotekniikan laitos (Bio2) on kansainvälisesti tunnettu korkeatasoisesta tutkimuksestaan kehittyneiden materiaalien valmistamiseksi kestävästi uusiutuvista luonnonvaroista. Laitos kuuluu alallaan Euroopan johtavien tutkimuslaitosten ja yliopistojen joukkoon.  Bio2-laitoksen tavoitteena on olla osaltaan synnyttämässä uusia resurssitehokkaita ja ympäristöystävällisiä valmistusmenetelmiä. Laitos keskittyy tutkimuksessaan erityisesti lignoselluloosapohjaisiin materiaaleihin ja tuotteisiin nanomateriaaleista uusiin selluloosapohjaisiin tekstiileihin. Biotieteiden alueella laitoksella on tutkimusta bioprosessitekniikassa, molekyylibiotekniikassa, entsyymiteknologiassa, metaboliamuokkauksessa, synteettisessä biologiassa sekä biomolekyyli- ja biohybridimateriaaleissa.

Kokemuksesi ja tavoitteesi

Hakijalta odotetaan:

 • Äskettäin hankittu maisterintutkinto kemiantekniikassa, ympäristötekniikassa, massa- ja paperitekniikassa, biojalostuksessa, metsätuotteissa tai vastaavissa

 • Erinomaiset kirjalliset ja suulliset viestintätaidot englanniksi ottaen huomioon tärkeä rooli kommunikoida projektikonsortion jäsenten kanssa

 • Massa- ja energiataseohjelmistojen tuntemus

 • Viihdyt pöytätöiden parissa (esim. prosessimallinnus ja LCA). Laboratoriokokeita ei odoteta!

 • Elinkaariarviointikurssit suoritettu

 • Pakkauksen arvoketjun ymmärtäminen

 • Muovien vaihtoehtojen, kuten selluloosakalvojen, tausta

 • Kiinnostus kiertokulkuperiaatteiden ymmärrykseen

Eduksi katsotaan:

 • Kokemus artikkelien kirjoittamisesta

 • Kokemus teknis-taloudellisen analyysin tekemisestä

 • Kokemus LCA:n suorittamisesta

Mitä tarjoamme

Tohtoriopinnot Aalto-yliopistossa kestävät noin neljä vuotta. Tehtävään valitulle kandidaatille tarjotaan vuoden työsopimusta mahdollisella jatkolla. Väitöskirjatutkijan aloituspalkka on noin 3000 euroa/kk.

Jos sinut valitaan tähän tehtävään, haet jatko-opintoihin Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa. Tarkista lisätiedot ja hakukriteerit osoitteesta Kemian tekniikan tohtoriohjelma | Aalto-yliopisto. Kiinnitäthän huomiota englannin kielen pakolliseen taitotasoon.

Lähityöpisteesi sijaitsee uudistuneella ja elävällä Otaniemen kampusalueella, jossa on monipuoliset palvelut ja hyvät kulkuyhteydet metron ja isojen väylien varrella.

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä joukkoomme, jätä hakemuksesi viimeistään 25.07.2024 hakusivustomme kautta (Hae nyt). Hakemukset arvioidaan niiden saapuessa.

Hakeaksesi tehtävään lähetäthän seuraavat dokumentit englannin kielellä ja yhtenä PDF-tiedostona:

 • Max. 1-sivuinen tähän projektiin liittyvä motivaatiokirje, joka sisältää kuvauksen aiemmasta soveltuvasta tutkimuskokemuksesta

 • CV, jossa on mahdollinen julkaisuluettelo ja diplomityösi nimi

 • Luettelo referensseistä, joihin voimme ottaa yhteyttä

Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmän Workday (avainsana Find Jobs) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisten avoimien työpaikkojen verkkosivujen kautta).

Paikka täytetään sopivan kandidaatin löytyessä.

Haluatko tietää enemmän meistä ja tulevista kollegoistasi? Katso nämä videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People, and Shaping a Sustainable Future. Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon.

Tutustu uuteen virtuaalikampuskokemukseemme:  https://virtualtour.aalto.fi/.

Lisätietoa tehtävästä antaa professori Luana Dessbesell (luana.dessbesell(at)aalto.fi).

Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Kiinnostuitko?
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: