Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija, orgaaniset fotoemitterit ja itsejärjestäytyneet selluloosamateriaalit

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Circular Materials Bioeconomy Network (CIMANET) on monitieteinen tohtorikoulutusverkosto, jonka tavoitteena on edistää kestävää kasvua tukemalla biopohjaisen teollisuuden uusiutumista. Verkosto on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa tohtorinkoulutuspilottia, jonka tarkoitus on lisätä huippuosaajia monipuolisesti yhteiskuntamme eri sektoreille. CIMANET tähtää uusiin innovatiivisiin materiaaliratkaisuihin, jotka mahdollistavat biomassan täyden potentiaalin hyödyntämisen teollisissa ratkaisuissa. Verkostossa on mukana yhdeksän yliopistoa: Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Kauppakorkeakoulu Hanken, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi. Aalto-yliopistossa CIMANETin toiminta keskittyy Kemian tekniikan korkeakoululle.

CIMANET tekee tiivistä yhteistyötä teollisuuden, tutkimuslaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa lisätäkseen tutkimuksen vaikuttavuutta. Verkoston tutkimus vastaa esimerkiksi ilmastonmuutokseen, raaka-aineiden riittävyyteen ja puhtaan veden saatavuuteen liittyviin globaaleihin haasteisiin. Voit lukea lisää CIMANET-pilotista täältä.

Etsimme nyt

Väitöskirjatutkijaa tutkimaan orgaanisia fotoemittereitä ja itsejärjestäytyneitä selluloosamateriaaleja

Etsimme väitöskirjatutkijaa kehittämään ympyräpolarisoituneita emittereitä Aalto-yliopiston Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus kehittää uusia biopohjaisia materiaaleja 3D-näyttöihin ja optisiin informaation varastointi- ja salausmenetelmiin. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta!

OptoCell-projektissa kehität selluloosapohjaisia ympyräpolarisoituneita emittereitä, jotka pohjautuvat itsejärjestäytyneisiin selluloosakalvoihin. Biomateriaalin kiraalisuus siirtyy aggregaatiosta aiheutuviin emittereihin (aggregation induced emitter, AIE), jotka aktivoivat kirkkautensa ja luontaisen vastustuskykynsä valohajoamiselle vuorovaikuttaessaan kalvon kanssa.

Tieteellinen ympäristö

Tutkimus suoritetaan Valoaktiivisten orgaanisten materiaalien ja Selluloosan materiaalikemia - tutkimusryhmien välillä, jotka molemmat toimivat Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksella. Työtäsi tukee laaja asiantuntemus ja infrastruktuuri ulottuen orgaanisen kemian laboratoriosta kolloidien ja selluloosaohutkalvojen karakterisointiin. Kasvuasi tutkijana ja henkilökohtaista kehittymistäsi tukee tohtori Eduardo Anaya-Plaza läheisessä yhteistyössä professori Eero Kontturin kanssa.

Ensimmäisten viikkojen aikana saat perehdytyskaverin, joka auttaa sinua pääsemään alkuun työssäsi ja opinnoissasi Aallossa.

Roolisi

Tässä projektissa kehität uusia orgaanisia molekyyliemittereitä pohjaten ryhmän olemassa olevaan asiantuntemukseen. Tulet myös selvittämään rakenteen, sähköstaattisten vuorovaikutusten ja optisten ominaisuuksien välisiä hienovaraisia vuorovaikutuksia. Tutkimustulokset mahdollistavat lopulta kolloidisten ja ohutkalvomateriaalien käytön 3D-näytöissä ja optisessa informaation varastoinnissa ja salauksessa.

Kokemuksesi ja tavoitteesi

 • Aiempi kokemus orgaanisen kemian laboratoriotyöstä ja/tai selluloosamateriaalien kemiallisesta modifikaatiosta. Hyvät taidot tyypillisistä karakterisaatiotekniikoista katsotaan eduksi (NMR, TGA, alkuaineanalyysi, FTIR, jne.).

 • Kiinnostus työskennellä laboratoriossa, oppia rakentamaan omia instrumentteja, tekemään omia kokeita ja analysoimaan tuloksia.

 • Erinomainen opintomenestys

Tehtävään valitulla kandidaatilla tulee olla ennen työsuhteen alkamista

 • korkeakoulun myöntämä maisterin tutkinto, tai

 • opinto-ohjelma, joka myöntäjämaassa antaa kelpoisuuden tohtoritason opintoihin

kemiasta, erityisesti fokus orgaanisessa kemiassa, biopohjaisissa materiaaleissa tai niihin läheisesti liittyvällä alalla. Tehtävässä tarvitaan hyvää englannin kielen taitoa. Suomen kieli ei ole pakollinen.

Hakijoiden tulee täyttää myös Aalto-yliopiston tohtoriohjelman valintakriteerit, ja mikäli tulee valituksi tehtävään, kandidaatin tulee hakea, saada ja vastaanottaa oikeus tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa. Lisätietoa tohtoriopintojen yleisistä vaatimuksista ja hakuprosessista löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan.

Mitä tarjoamme

 • Mahdollisuuden työskennellä dynaamisessa ja korkealuokkaisessa tutkijoiden ja ammattilaisten yhteisössä, jossa opiskelijat ovat tarkkaan valittuja ja motivoituneita. Tämä luo poikkeuksellisen vuorovaikutteisen ja älyllisesti haastavan ilmapiirin.

 • Meillä on joustava moderni työkulttuuri. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja hyvinvointia kaikilla elämän osa-alueilla.

 • Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn inspiroivassa työympäristössä. Pääset työskentelemään yhteisössä, jossa edistämme yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita tieteen ja koulutuksen saralla. Perehdytämme sinut tehtäviisi ja pääset osaksi mukavaa ja osaavaa tiimiä, joka tarjoaa sinulle tuen työtehtäviisi myös jatkossa. Kannustamme ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan oman osaamisesi kehittämiseen.

 • Tehtävän aloitus on syksyllä 2024 tai viimeistään 1. tammikuuta 2025. Työ tehdään Suomessa sopimuksen keston ajan.

 • Työsopimus tehdään 3 vuodeksi Opetusministeriön rahoituksella. Työsopimuksen ehtona on tohtoriopinto-oikeuden hakeminen, saaminen ja vastaanottaminen ensimmäisen 6 kuukauden eli koeajan puitteissa. https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan

 • Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on 1612 tuntia.

 • Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Aloituspalkka on 3000 €/kk (brutto).

 • Työsopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon. Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaiset oppimis- ja kehitysmahdollisuudet sekä lähiliikenteen lippuedun.  Unisport tarjoaa monipuoliset liikuntatilat ja liikuntapalvelut henkilöstöalennuksella.

 • Toimimme hybridimallin mukaisesti, ja ensisijainen työpaikka on Espoon Otaniemi. Otaniemen kampus on kukoistava ja verkottunut yhteisö, johon kuuluu 100 kansallisuutta, 13 000 opiskelijaa ja 4 500 työntekijää. Elämä muuttuneessa kampuksella on vilkasta ja täynnä hämmästyttävää arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa sekä erilaisia kahviloita, ravintoloita, palveluita ja hyviä yhteyksiä metro- ja kaupunkijunalinjoilla. Katso miltä kampus näyttää virtuaalikierroksellamme: https://virtualtour.aalto.fi/

Kiinnostuitko?

Hakeaksesi lähetä seuraavat hakumateriaalit aalto.fi-rekrytointisivuston kautta 18.8.2024 mennessä. Klikkaa "Hae nyt".

Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (Internal Jobs/sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisen verkkosivun kautta avoimiin tehtäviin). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina ehdokkaina henkilökohtaisella (ei aalto) sähköpostilla.

Kaikki aineisto tulee toimittaa englanniksi ja pdf-tiedostona. Hakemusmateriaalin tulee sisältää:

1. Motivaatiokirje (max. yksi sivu). Kuvaile taustaasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi, ja erityisesti syyt siihen, miksi kiinnostuit tästä projektista.

2. Ansioluettelo ja mahdollinen luettelo julkaisuista, joissa on täydellinen opinto- ja työhistoria sekä yhteystiedot kahdelta (2) meritoituneelta akateemiselta suosittelijalta. Otamme yhteyttä suosittelijoihin, jos suosituskirjeitä tarvitaan. Ansioluettelomalli: Tutkijan ansioluettelomalli. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan suositus 2020 (tenk.fi)

3. Hakijan yliopiston toimittama opintosuoritusote, jossa luetellaan suoritetut opinnot ja saavutetut arvosanat.

4. Kopio diplomi-insinöörin tutkintotodistuksesta (virallisesti käännetty suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi). Suomalaisessa yliopistojärjestelmässä henkilöllä on oltava maisterin tutkinto, jotta hän voi ilmoittautua tohtoriopintoihin. Jos tutkinto on vielä kesken, on toimitettava suunnitelma sen suorittamisesta.

5. Suunnitelma kielitaidon osoittamisesta, mikäli kandidaatti tulee valituksi tehtävään. Lisätietoa löytyy täältä: https://www.aalto.fi/fi/tohtorinkoulutus/miten-tohtorinkoulutukseen-haetaan

Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tehtävä täytetään heti, kun niihin on löytynyt sopiva ehdokas. Valitun hakijan tulee hakea tohtoriopinto-oikeutta mahdollisimman pian tehtävän vastaanottamisen jälkeen.

Heräsikö kysymyksiä?

Mikäli haluat lisätietoa tehtävästä, voit olla yhteydessä tohtori Eduardo Anayaan (eduardo.anaya(at)aalto.fi). Aalto-yliopisto pidättää oikeuden jättää paikka auki, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better worldAalto People , ja Shaping a Sustainable Future.

Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon

Kiinnostuitko?
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: