Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija (Computational Geometry)

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme. 

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos on yksi Pohjois-Euroopan johtavista tietotekniikan tutkimuksen yksiköistä ja sijaitsee Espoossa Otaniemen kampuksella. Yli 450 työntekijää työllistävä tietotekniikan laitos on Aalto-yliopiston suurin laitos. Laitos kuuluu Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakouluun.

Nyt etsimme: Väitöskirjatutkijaa

Etsimme tohtorikoulutettavaa liittymään laskennallisen geometrian tiimiimme Suomen Akatemian rahoittamaan hankkeeseen "Algoritmit hyperbolisessa geometriassa". Laskennallinen geometria on teoreettinen perusta kaikentyyppiselle geometriselle datankäsittelylle, ja se on tärkeä ja elinvoimainen teoreettisen tietojenkäsittelytieteen alue. Tohtorikoulutettavan tutkimus keskittyy tietorakenteisiin, algoritmeihin ja laskennalliseen kompleksisuuteen euklidisissa ja erityisesti ei-euklidisissa (esim. hyperbolisissa) ympäristöissä.

Tiimisi

Päivittäisestä ohjauksesta vastaa apulaisprofessori Sándor Kisfaludi-Bak. Laskennallisen geometrian tiimiin kuuluu lisäksi yksi toinen väitöskirjatutkija ja yksi tai kaksi tutkijatohtoria. Aallossa on myös vahva teoreettisen tietojenkäsittelytieteen edustus, ja useat ryhmät työskentelevät algoritmien lähialueilla.

Roolisi ja tavoitteesi

Päätehtäväsi tohtorikoulutettavana laskennallisen geometrian tiimissä on kouluttautua ja työskennellä tutkijana yhdessä paikallisen tiimin tai muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Teet teoreettista tutkimusta sekä kirjoitat ja julkaiset korkeatasoisia tutkimusartikkeleita alan huippukonferensseissa ja -lehdissä. Sinulla on mahdollisuus laajentaa kansainvälistä ja ammatillista verkostoasi matkustamalla konferensseihin ja työpajoihin sekä esittelemällä tutkimustuloksiasi niissä. Opintojesi lopussa olet itsenäinen tutkija ja kirjoitat tohtorinväitöskirjan, jossa tiivistät tieteelliset saavutuksesi.

Tutkimustyön lisäksi palkattujen henkilöiden odotetaan osallistuvan laitoksen vakiokäytäntöjen mukaiseen opetukseen.

Kokemuksesi ja tavoitteesi

Toivotamme tervetulleiksi erinomaiset ja motivoituneet hakijat, joilla on maisterin tutkinto tietojenkäsittelytieteessä, matematiikassa tai muulla läheisesti liittyvällä alalla. Toivomme hakijoilta vahvaa taustaa algoritmeissa ja diskreetissä matematiikassa sekä syvää kiinnostusta geometriaan. Kokemus hyperbolisesta geometriasta ei ole välttämätöntä.

Tarjoamme

Tehtävä kuuluu Aallon urajärjestelmään ja valittu henkilö nimitetään kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen, jossa on mahdollisuus kahden vuoden uusimiseen.

Tehtävän aloituspalkka on 2747,07 euroa kuukaudessa. Lisäksi tarjolla on taloudellinen tuki kansainvälisille tutkimusvierailuille ja konferenssiosallistumisille. Sopimus sisältää palkan lisäksi työterveysetuudet. Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuotuinen kokonaistyömäärä on 1 612 tuntia. Työpaikka sijaitsee Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella.

Valmiina hakemaan?

Jos innostuit tehtävästä ja haluat liittyä joukkoomme, lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 11.08.2024. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Jos olet Aallon työntekijä, haethan omalla työntekijäprofiilillasi Workday-järjestelmän kautta (internal jobs/sisäiset työpaikat). Jos olet Aallon opiskelija tai vierailija, haethan henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella (ei aalto.fi) ulkoisen Avoimet työpaikat -sivun kautta. 

Liitäthän hakemukseen yhdessä pdf-dokumentissa seuraavat liitteet (englanniksi):

  • Hakemuskirje, jossa on kahden akateemisen suosittelijan nimi ja sähköpostiosoite
  • CV
  • Maisteriopintojesi opintosuoritusote

Hakijoilla tulee olla suoritettuna maisterintutkinto ennen sopimuskauden alkamista. Aalto-yliopisto varaa oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävän avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata haku uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Lisätietoja

Professori Sándor Kisfaludi-Bak, e-mail "[email protected]" (tutkimukseen liittyvä lisätieto)

HR-kontakti Susanna Holma (27.6.-5.7. ja 5.8. eteenpäin) e-mail "[email protected]"

Haluatko tietää lisää tulevista kollegoistasi? Katso videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People , ja Shaping a Sustainable Future.
Täältä löydät lisätietoa Aallosta: https://www.aalto.fi/en/services/welcome-to-aalto-university-and-finland-info-package 

Katso myös kampuskierroksemme: https://virtualtour.aalto.fi/ !

More about Aalto University:

Aalto.fi
twitter.com/aaltouniversity
facebook.com/aaltouniversity
instagram.com/aaltouniversity

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: