Avoimet työpaikat

Väitöskirjatutkija, Biopohjaisten hybridinanomateriaalien ennakoiva suunnittelu

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Etsimme tiimiimme nyt erittäin motivoitunutta ja lahjakasta väitöskirjatutkijaa, jonka tutkimusaiheena on
 

Biopohjaisten hybridinanomateriaalien ennakoiva suunnittelu

Tässä tehtävässä pääset osallistumaan mielenkiintoiseen tutkimusprojektiin, joka keskittyy ymmärtämään selluloosananokuiduista (CNF) ja hiilinanomateriaaleista (CNM) valmistettujen hybridinanomateriaalien rakenteen ja suorituskyvyn välistä yhteyttä hyödyntäen kokeellisia ja laskennallisia menetelmiä.

Sinun roolisi ja tavoitteesi

Tässä projektissa keskitytään ymmärtämään CNF/CNM-hybridirakenteiden rakenteellisia suorituskyky-yhteyksiä elektroanalyyttisissa sovelluksissa. Tätä tietoa sovelletaan antibioottien ja niiden metaboliittien havaitsemisen ja samanaikaisen hajottamisen tehostamiseksi jäteveden puhdistuksessa. Tätä tarkoitusta varten suunniteltu 3D-integroitu kalvoelektrodimateriaali on optimoitu tarjoamaan erinomaista suorituskykyä erityisesti haastavissa olosuhteissa, jotka jäljittelevät jätevedenpuhdistusprosessin loppuvaiheita. Tämä perustuu yksityiskohtaiseen ymmärrykseen siitä, miten hybridimateriaalien fysikokemialliset ominaisuudet vaikuttavat niiden elektroanalyyttiseen suorituskykyyn.

Väitöskirjatutkijan paikkaa hakevien tulee täyttää Aalto-sähkötekniikan tohtoriohjelman pääsyvaatimukset. Mikäli sinut valitaan, sinun odotetaan hakevan oikeutta jatko-opintojen suorittamiseen Aalto-yliopistossa. Lisätietoa yleisistä vaatimuksista ja sähkötekniikan tohtoriohjelmasta: https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta/sahkotekniikan-tohtoriohjelma. Tarkista opiskelijatiedot, pääsykriteerit ja kiinnitä huomiota vaadittavaan (englannin) kielen taitoon.

Verkosto ja työympäristö

Liityt Mikrosysteemitekniikan ryhmään, jossa teet yhteistyötä muiden samankaltaisten aiheiden parissa työskentelevien jatko-opiskelijoiden kanssa. Alusta alkaen saat tukea alaan erikoistuneelta postdoc-tutkijalta. Ryhmällämme on käytössä erinomaiset analyysitilat, ja hyödymme laajasta yhteistyöverkostosta. Lisäksi teet tiivistä yhteistyötä Miguel Caron ryhmän laskennallisten tutkijoiden kanssa kokeellisten tulosten järkeistämiseksi sekä hybridimateriaalien rakenteen ja ominaisuuksien atomitason ymmärryksen saavuttamiseksi. Teemme tiivistä yhteistyötä myös VTT:n kanssa hyödyntääksemme heidän asiantuntemustaan nanomateriaalien valmistuksessa ja niiden fysikokemiallisessa analyysissä.

Kokemuksesi ja tavoitteesi

Edellytämme hakijalta on (bio)materiaalitieteen, sähkökemian, fysiikan, kemian tai vastaavan alan maisterintutkintoa. Tutkimuksesi keskittyy innovatiivisten bioperäisten hybridinanomateriaalien kehittämiseen, analysointiin ja testaamiseen. Erinomainen englannin kielen taito on välttämätön.
 

Hakijalla tulisi mieluiten olla kokemusta märkälaboratoriotyöstä, ja aiempi osallistuminen sähkökemiallisiin mittauksiin lasketaan eduksi. Eduksi katsotaan myös tuntemus tai halu osallistua erilaisiin analyyttisiin karakterisointitekniikoihin, kuten SEM, TEM, Raman, FT-IR jne.

Ihanteellisella hakijalla on myös erinomaiset ongelmanratkaisu- ja analyyttiset taidot, vahvat kommunikaatio- ja yhteistyötaidot sekä kyky työskennellä itsenäisesti ja osana tutkimusryhmää.

Mitä tarjoamme sinulle

Mielekäs ja inspiroiva ympäristö. Olemme ylpeitä tavoitteestamme luoda kestävä tulevaisuus. Koulutamme huomisen osaajia ja uudistamme yhteiskuntaa tutkimukseen perustuvalla tiedolla, luovuudella ja yrittäjämäisellä ajattelutavalla.

• Kulttuuri, joka inspiroi ja sisällyttää kaikki. Kaikkea työtämme ohjaavat yliopiston arvot: vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Ihmiset luovat Aallon nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme olla avoin yhteisö, jossa tasa-arvo ja osallisuus mahdollistavat uteliaisuuden, innovaation, yhteistyön ja hyvinvoinnin.

Vastuullinen ja merkityksellinen rooli, jolla on todellinen vaikutus koulumme menestykseen ja viime kädessä yhteiskuntamme hyvinvointiin ja kehitykseen.

Tuki, valmennus ja sparraus, kun tunnet tarvitsevasi sitä.

Hyvät mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja oppimiseen. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja investoida henkilöstöömme.

Tohtoriopinnot Aalto-yliopistossa kestävät noin neljä vuotta. Tehtävään valittavan henkilön odotetaan sitoutuvan suorittamaan tohtorintutkinto tässä ajassa.

Tehtävä täytetään 4 vuoden määräajaksi (2+2). Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkajärjestelmää. Tohtorintutkinnon aloituspalkka (brutto) opiskelija on noin 2700 euroa/kk. Palkkaa tarkistetaan saavutusten, kuten tieteellisten julkaisujen, myötä.

Tarjoamme monia henkilöstöetuja, kuten työterveyshuollon, erinomaiset liikuntamahdollisuudet kampuksella sekä useita ravintoloita ja kahviloita kampuksella henkilöstöalennuksilla. Työpaikka sijaitsee Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella, joka on 100 kansallisuuden, 13 000 opiskelijan ja 4 500 työntekijän kukoistava yhteisö. Elämä kampuksella on vilkasta ja täynnä upeaa arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa ja erilaisia kahviloita, ravintoloita, palveluita sekä hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Hae tehtävää

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Päästäksesi rekrytointijärjestelmään, käytä sivun alalaidassa olevaa "Hae nyt!" -linkkiä. 15.8.2024 (23.59 EET (GMT+2)) mennessä saapuneet hakemukset otetaan varmasti huomioon. Hakemusten käsittelyä jatketaan tämänkin päivämäärän jälkeen, kunnes paikka on täytetty, mutta kehotamme lähettämään hakemuksen mahdollisimman pian.

Kirjoita hakemuksesi ja kaikki siihen liittyvät asiakirjat englanniksi ja liitä ne PDF-muodossa. Liitä hakemukseesi vain seuraavat asiakirjat:

  • Motivaatiokirje, jossa kuvataan tutkimusintressejäsi ja miten tutkimus sopii Microsystems Technology -ryhmään (max. 1 sivu)

  • Ansioluettelo (sisällytä vähintään kahden suosittelijan yhteystiedot ja jos saatavilla, luettelo julkaisuista)

  • PDF-kopio tutkintotodistuksistasi, mukaan lukien kopiot kaikista opintosuoritusotteistasi (arvosanat ja kurssit) ja niiden englanninkieliset käännökset (myös suomen- ja ruotsinkieliset todistukset hyväksytään). Myös epäviralliset todistukset hyväksytään hakuvaiheessa.

Huomioithan, että rekrytointijärjestelmämme sallii enintään 5 liitettä, joten yhdistä tarvittaessa todistuskopiot ja opintosuoritusotteet yhdeksi PDF-tiedostoksi.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa professori Tomi Laurila (tomi.laurila(at)aalto.fi). Hakemuksen lähetykseen liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa HR Partner Camilla Hanganpää (camilla.hanganpaa(at)aalto.fi).

Tietoja Aalto-yliopistosta

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista työkavereistasi? Voit katsoa nämä videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People , and Shaping a Sustainable Future. Lue lisää Aallossa työskentelystä: https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto. Tutustu uuteen virtuaalikampuskokemukseemme: https://virtualtour.aalto.fi/

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: