Avoimet työpaikat

Tutkijatohtori van der Waalsin kvanttimagneettien ja multiferroiikan optisen ohjauksen teorian alalle

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta tekemällä tutkimuksen läpimurtoja tieteenaloillamme ja niiden välillä, käynnistämällä huomisen muutoksentekijöitä ja luomalla uusia ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin. Yhteisömme koostuu 13 000 opiskelijasta, 400 professorista ja lähes 4 500 muusta tiedekunnasta ja henkilökunnasta, jotka työskentelevät dynaamisella kampuksellamme Espoossa. Monimuotoisuus on osa sitä, keitä olemme, ja työskentelemme aktiivisesti varmistaaksemme yhteisömme monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden. Siksi kannustamme lämpimästi päteviä ehdokkaita kaikista taustoista liittymään yhteisöömme.

Teknillisen fysiikan laitoksella uraauurtava fysikaalisten tieteiden tutkimuksemme luo tärkeitä teollisia sovelluksia, joilla on suuri teknologinen potentiaali. Tutkimuksemme keskittyy materiaalifysiikkaan, kvanttiteknologiaan, pehmeään ja elävään aineeseen sekä kehittyneisiin energiaratkaisuihin. Aiheet ulottuvat perustutkimuksesta tärkeisiin sovelluksiin. Koulutamme tulevia sukupolvia tutkimuksen ja kehityksen ammattilaisia, data-asiantuntijoita, teknologia-asiantuntijoita, keksijöitä ja tutkijoita teollisuudelle ja yhteiskunnalle.

Teknillisen fysiikan laitos etsii nyt

Tutkijatohtoria van der Waalsin kvanttimagneettien ja multiferroiikan optisen ohjauksen teorian alalle

Meillä on avoinna kaksivuotinen tutkijatohtorin tehtävä teoreettisen kvanttimateriaalien alalla. Tehtävän ala keskittyy van der Waalsin magneettien optiikan tutkimukseen. Tuleva tukijatohtori työskentelee valon avulla tapahtuvan kaksiulotteisten magneettien magneettisten tilojen hallinnan teoreettisten perusteiden parissa. Projektin tavoitteena on ohjata järjestäytyneitä magneetteja kvantti-spinnestetilaan ja epäkollineaarisia magneetteja multiferroiseen tilaan. Perimmäisenä tavoitteena on saavuttaa näiden magneettisten tilojen tarkka optinen hallinta.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Aalto-yliopiston kahden tutkimusryhmän kanssa: "Correlated Quantum Materials" -teoriaryhmän (professori Jose Lado) ja "Photonics" -kokeellisen ryhmän (professori Zhipei Sun) kanssa. Tehtävä painottuu van der Waalsin heterorakenteiden teoreettiseen ja laskennalliseen mallintamiseen, tähdäten ilmiöihin, jotka voidaan mahdollisesti toteuttaa professori Zhipei Sunin ryhmässä Aallossa.

Roolisi ja kokemuksesi

Van der Waalsin magneetit tarjoavat mullistavan alustan perustavanlaatuisten kvantti-ilmiöiden tutkimiseen, tuoden ainutlaatuisia mahdollisuuksia hallita monimutkaisia magneettisia ilmiöitä sähköisesti optisin keinoin. Perinteisesti magneettisten tilojen hallinta on ollut haastava tehtävä, mutta kaksiulotteisten materiaalien yleistyminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia niiden säädettävien ominaisuuksien ansiosta. Kyky manipuloida Hamiltonin mekaniikkaa kiertämällä, pinoamalla ja läheisyysvaikutusten avulla näissä materiaaleissa tarjoaa todellisen leikkikentän uraauurtaville sovelluksille kaksiulotteisessa skyrmioniikassa, magneettiooptiikassa, kvanttimagnetismissa, spinorbitroniikassa ja sähköisesti hallittavassa fraktionaalisessa kvanttimateriaalissa. 

Tutkijatohtori kehittää teoreettisia strategioita kaksiulotteisten magneettien magneettisten tilojen hallitsemiseksi valon avulla. Tähän sisältyy sen tutkiminen, miten anisotrooppisia magneettisia vuorovaikutuksia, varausrekonstruktioita, kierretekniikkaa ja läheisyysvaikutuksia voidaan hyödyntää teoreettisesti epätavanomaisten magneettisten tilojen saavuttamiseksi. Tutkimus painottuu vahvasti sekä perusteoriaan että sen sovelluksiin Aallossa kehitettävissä kokeellisissa laitteissa. Etsimme erittäin motivoituneita henkilöitä, joilla on vahva tausta teoreettisesta fysiikasta ja kvanttimateriaaleista, ja jotka ovat kiinnostuneita kehittyvästä fysiikasta keinotekoisissa van der Waalsin heterorakenteissa.

Muut vaatimukset:

  • tohtorintutkinto (tehtävän aloittamispäivään mennessä). Hakijat, jotka suorittavat tutkinnon viimeistään työn alkamispäivään mennessä, voivat hakea tehtävään.
  • erinomainen englannin kielen taito, suomen kielen osaamista ei vaadita

Mitä tarjoamme

Määräaikainen sopimus tehdään aluksi 2 vuodeksi. Aalto-yliopiston tutkimus- ja opetushenkilöstön vuosittainen työmäärä on 1612 tuntia. Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää, ja tutkijatohtorin aloituspalkkahaarukka on 4020 €/kk - 4420 €/kk välillä (brutto) aiemmasta kokemuksesta riippuen. Sopimus sisältää Aalto-yliopiston työterveyshuollon.

Laaja valikoima ammatillisia kehittymismahdollisuuksiamme tarkoittaa, että kasvat ja opit, ja sinulla on mahdollisuus osallistua aktiivisesti henkilöstön koulutuksiin ja kehityshankkeisiin kiinnostuksen kohteidesi ja tarpeidesi mukaan. Tehtäväsi on hyvin vapaa, ja meillä on joustava moderni työkulttuuri. Toimimme hybridinä, ja ensisijainen työpaikkamme on Espoon Otaniemi. Otaniemen kampus on 100 kansallisuuden, 13 000 opiskelijan ja 4 500 työntekijän kukoistava ja verkottunut yhteisö. Elämä kampuksella on vilkasta ja täynnä upeaa arkkitehtuuria, rauhoittavaa luontoa sekä erilaisia kahviloita, ravintoloita, palveluita ja hyviä yhteyksiä äskettäin avatun metrolinjan varrella.

Tule mukaan!

Hakeaksesi tehtävään lähetä hakemuksesi liitteineen (ks. alla) yhtenä PDF-dokumenttina englanniksi rekrytointijärjestelmämme kautta (klikkaa "Apply now!” verkkosivuillamme).

(1) Motivaatiokirje

(2) CV sisältäen julkaisuluettelon

(3) Tutkintotodistus tohtorintutkinnosta (jos saatavilla), tai lyhyt lisäselvitys, jossa kerrotaan väitöstilaisuuden ajankohta

(4) Kahden suosittelijan yhteystiedot

Hakuaika päättyy 17.8.2024. Tehtävä täytetään heti, kun sopiva hakija on löytynyt. Lisätietoja antaa professori Jose Lado (jose.lado(at)aalto.fi). Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävän avoimeksi, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessin uudelleen ja ottaa huomioon hakijat, jotka eivät ole jättäneet hakemusta hakuajan kuluessa.

Käymme hakemukset läpi ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Tavoitteenamme on läpinäkyvä ja tasapuolinen rekrytointiprosessi, joten kysythän rohkeasti palautetta.

Huom.: Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea tehtävää sisäisen HR-järjestelmämme Workdayn (sisäiset työpaikat) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei avointen työpaikkojen ulkoisen verkkosivun kautta). Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja vierailijoiden tulee hakea ulkopuolisina hakijoina henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella (ei Aalto-sähköpostilla).

Haluatko tietää lisää meistä ja tulevista kollegoistasi?Voit katsoa videot: Aalto University – Towards a better world, Aalto People ja Shaping a Sustainable Future. Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/en/careers-at-aalto

Tutustu uuteen virtuaaliseen kampuskokemukseemme: https://virtualtour.aalto.fi/

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: