Avoimet työpaikat

Tutkijatohtori työntekijäkokemuksen ja palvelumuotoilun tutkimukseen

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme. 

 

 

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Aalto ARTS) on Pohjoismaiden johtava korkeakoulu muotoilun, muodin, pelisuunnittelun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen alalla. Olemme monimuotoinen ammattilaisten yhteisö, jossa arvostetaan luovuutta ja vastuullisuutta. Tutkimuksemme on maailman huippua. Koulutamme näkemyksellisiä edelläkävijöitä, jotka pystyvät toimimaan yhtä hyvin vakiintuneilla kuin muutoksessa olevilla ja nousevilla aloilla. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä ja mahdollistaa monialaista yhteistyötä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Teemme päivittäin työtä vastuullisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan ja ympäristön puolesta. 

Muotoilun laitos on monimuotoinen, luova yhteisö. Olemme yhtäältä kiinnostuneita ensiluokkaisesta käsityötaidosta, esinemuotoilusta ja taiteellisesta näkemyksestä. Toisaalta keskitymme toimintojen, kokemusten ja vuorovaikutusten syvälliseen ymmärtämiseen. Koulutamme ammattilaisia, joilla on teknistä taitoa ja taiteellista ilmaisuvoimaa sekä yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Tutkimuksemme on ehdotonta maailman kärkeä, ja teemme jatkuvaa yhteistyötä sidosryhmiemme kanssa.(Muotoilun laitos | Aalto-yliopisto) 

Etsimme Tutkijatohtoria työntekijäkokemuksen ja palvelumuotoilun tutkimukseen

Tämä tutkijatohtorin tehtävä on osa HiFive-tutkimusprojektia Muotoilun Laitoksen ENCORE-tutkimusryhmässä. HiFive on Business Finlandin rahoittama Co-Innovation-hanke, jossa tutkitaan teollisen työn merkityksellisyyttä tavoitteena juoheva ihmisten ja kyberfyysisten järjestelmien yhteistyö. Projektikonsortiossa on mukana kolme tutkimuslaitosta (VTT, Jyväskylän Yliopisto ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja Suunnittelun Korkeakoulu) sekä viisi yritystä (Konecranes, Elomatic, Proverse, AInsinöörit ja Tasowheel).

HiFive-projekti tutkii kumppaniyritysten kanssa ihmiskeskeistä työn tulevaisuutta, tarkoituksena parantaa työntekijöiden hyvinvointia ja teollisen työn houkuttavuutta ja inklusiivisuutta. Projekti tutkii uusien teknologioiden (tekoäly, robotit, virtuaalitodellisuus) käyttöä, fyysisen ja virtuaalin sekoittumista sekä demografista kehitystä työpaikoilla. Jotta työ houkuttelisi ammattitaitoista työvoimaa, yritysten täytyy pystyä tarjoamaan merkityksellistä työtä, joka sisältää 1) merkityksellisiä tavoitteita, 2) sosiaalisia suhteita, 3) itsensä kehittämistä, 4) mahdollisuuksia itsetunnon parantamiseen ja 5) itsenäisyyttä. Tämän vuoksi HiFive-projektin visio on ”suunnitella ja luoda merkityksellisiä, mukavia ja tuottavia huomisen työpaikkoja”.

Tutkijatohtorina tehtäväsi on tutkia teollisen työn merkityksellisyyttä partneriyrityksissä työntekijöiden näkökulmasta esimerkiksi kontekstuaalisten haastatteluiden, työpajojen ja havainnointien kautta. Visualisoimalla nykyisiä ja tulevaisuuden tekoälyavusteisia työntekijöiden työnkulkuja tutkimuksesi tulokset vaikuttavat hybridityön suunnitteluun, työntekijäkokemuksiin sekä palvelu- ja vuorovaikutuskonsepteihin.

Kokemus ja vastuut

Etsimme kunnianhimoista kollegaa, jolla on kykyä vaikuttaa jatkuvaan tutkimuksen uudistamiseen. Odotamme sinulla olevan:

 • Näyttöä työntekijäkokemusten ja palvelumuotoilun ja/tai vuorovaikutussuunnittelun tutkimuksesta
 • Kokemusta laadullisista tutkimusmenetelmistä (esim. haastatteluista, havainnoinneista, yhteissuunnittelutyöpajoista)
 • Kokemusta akateemisesta julkaisemisesta
 • Tohtorin tutkinto muotoilussa, informaatiojärjestelmissä, ihmisen ja koneen vuorovaikutuksessa, kauppatieteissä, tai vastaavalla relevantilla tutkimuskentällä.
 • Erinomaiset puhutun ja kirjoitetun englannin kielen taidot, suomen kieli nähdään etuna.

Toivomme sinun hoitavan seuraavia vastuita:

 • Kansainvälisen tason tutkimus itsenäisesti ja ryhmässä, mukaanlukien julkaiseminen korkeatasoisilla tieteellisillä foorumeilla
 • Yhteistyö HiFive-partneriorganisaatioiden kanssa
 • Maisteri- ja tohtoriopiskelijoiden työn ohjaaminen osana tutkimusprojektia
 • Osallistuminen säännöllisiin tutkimusaktiviteetteihin, esim. tutkimusseminaareihin, tutkimusryhmän kokouksiin ja työpajoihin
 • Monimuotoinen yhteiskunnallinen vuorovaikutus etenkin projektin sidosryhmien kanssa

Kiinnostuitko?

Lähetä seuraavat hakumateriaalit rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 5.elokuuta.2024 klo 23.59 EET (UTC+2). Aalto-yliopiston työntekijöiden tulee hakea paikkaa käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään!

Hakemusmateriaalin tulee olla englanninkielisiä ja sisältää seuraavat asiakirjat PDF-muodossa ('sukunimi_etunimi.pdf'): 

Pidätämme oikeuden perustelluista syistä jättää paikka avoimeksi tai pidentää hakuaikaa.

Lisätietoja Ota yhteyttä apulaisprofessori Martina Čaićiin [email protected] ja/tai Vanhempaan yliopistonlehtoriin Virpi Rotoon [email protected]. Rekrytointiprosessiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä HR Partneriin Katju Helminen, [email protected]

Kiinnostuitko?
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: