Avoimet työpaikat

Pilviarkkitehti

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita.  Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Aalto-yliopiston IT-palvelut tukee tutkijoita, opettajia, opiskelijoita ja muuta henkilöstöä tuottamalla maailmanluokan palveluita, jotka tekevät heidän työstään helpompaa, joustavampaa, kattavampaa ja turvallisempaa ajasta ja paikasta riippumatta. Olemme 150 sitoutuneen ja lahjakkaan IT-asiantuntijan yhteisö.

Haluaisitko tiimiimme Pilviarkkitehdiksi?

Rooli pähkinänkuoressa: Olet tekninen asiantuntija pilvilaskentaratkaisuillemme, mukaan lukien tekoälypalvelut, työskennellen pääasiassa Microsoft Azuren ja valinnaisesti Amazon Web Servicesin parissa.

Etsimme pilviarkkitehtia työskentelemään ratkaisukonsultaatioiden parissa tutkimus- ja opetushankkeissamme sekä sisäisissä IT-palveluprojekteissamme. Osallistut aktiivisesti projektikohtaisten modernien pilvilaskentaympäristöjen suunnitteluun ja käytännön toteutukseen DevOps-lähestymistavalla. Projektit vaihtelevat ja saattavat vaatia esimerkiksi DevOps-ohjelmistokehitysympäristöjen luomista, mukaan lukien infrastruktuuri koodina -mallit, kustannuslaskelmat, turvallisuusarvioinnit ja optimaalisten ratkaisujen tunnistaminen monimutkaisiin ongelmiin.

Arki Aallossa

Jotkut projekteistasi voivat olla lyhytaikaisia konsultaatioita, jotka auttavat tutkijoita ja henkilökuntaa käyttämään pilvipalveluita, ja jotkut voivat olla pidempiaikaisia aloitteita, kuten Aalto AI, jossa apuasi tarvitaan pysyväisluonteisesti. Teet yhteistyötä Microsoft Azure, Amazon Web Services ja Google Cloud Platform - asiantuntijoiden sekä muiden Aallon IT-palveluiden sidosryhmien kanssa.

Arvostamme myös apuasi Azure tenant - käytäntöjen kehittämisessä yhteistyössä Azure lead -arkkitehtimme kanssa sekä voit halutessasi ottaa vastuullesi Amazon Web Services -alustamme sekä sen jatkokehityksen.

Ensimmäisiin tehtäviisi voi kuulua esimerkiksi Aalto AI - Azure-ympäristön suunnittelu ja konvertointi Bicep- infrastruktuuri koodina -malliin, mukaan lukien subscription baselinen sekä ja Azure-palvelujen konfiguroinnin, varmistaen samalla palvelun jatkuvuuden tulevissa päivityksissä.

Pilviarkkitehti - rooli on olennainen osa pilvilaskennan mahdollistamista Aallossa, ja olemme eturintamassa pilvipalvelujen hyödyntämisessä koulutussektorilla kohdennetuissa teknologisissa innovaatioissa, ja vankka pilvilaskentastrategiamme ohjaa kehitystämme. Viimeisimpiin projekteihimme kuuluvat OpenAI-pohjaisen Aalto AI -palvelun kehittäminen Aallon henkilöstölle ja pian opiskelijoille, GPU-yhteensopivien jupyter-notebookkien tarjoaminen Stable Diffusion -koulutukseen opiskelijaprojekteissa, Azuren kognitiivisten palveluiden hyödyntäminen ja erilaisten tutkimussovellusten tietoaineistojen luominen.

Vastuualueesi

 • ~35%: Pilvilaskentaratkaisujen konsultaatio – fasilitoit teknistä keskustelua sidosryhmien kanssa keräämällä vaatimuksia ja kääntämällä ne ratkaisuehdotuksiksi, arkkitehtuurisuunnitelmiksi ja käytännön toteutuksiksi.
 • ~30 %: Osallistut tiettyihin projekteihin, erityisesti Aalto AI -pilviympäristön kehitykseen. Voit myös avustaa tietovarastoprojektimme pilviympäristön suunnittelussa.
 • ~10–25 %: Edistät pilvialustojemme kehitystä ja mahdollisesti toimit Amazon Web Services -ympäristömme vastuullisena arkkitehtina.
 • ~10 %: Edistät pilvipalveluidemme tarjonnan jatkokehitystä loppukäyttäjille. Parannat konsultointimenettelyjä, hallitset työkuormasuunnitelmia sekä välittömään että tulevaan tarpeeseen ja ylläpidät dokumentaatiota asianmukaisella tasolla.

Yllä olevat prosenttiosuudet tarjoavat havainnollisen jaon tehtävien jakautumisesta. Tarkat vastuut suunnitellaan kuitenkin yhteistyössä kanssasi, räätälöitynä vastaamaan kiinnostuksen kohteitasi ja vahvuuksiasi. Arvostamme ainutlaatuisia taitojasi ja työskentelemme yhdessä luodaksemme sitouttavan roolin, joka sopii molemmille osapuolille.

Mitä tarjoamme

Avaintoimijana Aallossa sinulla on merkittävä rooli innovatiivisten, skaalautuvien ja kysynnän mukaan mukautuvien, uusimpia pilvilaskentateknologian trendejä hyödyntävien ratkaisujen suunnittelussa. Samalla osallistut pilvilaskentaympäristöjemme tuotteistamiseen pitkällä tähtäimellä. Pääset tutustumaan huippututkimukseen, mukaan lukien kasvavaan generatiivisen tekoälyn kenttään.

Saat muokata roolia kiinnostustesi ja näkemystesi mukaan. Osana Cloud & Apps -tiimiämme työskentelet läheisessä yhteistyössä pilvilaskennan ammattilaistemme kanssa. Tiimissämme vallitsee yhteistyöhön kannustava ilmapiiri, joka rohkaisee avointa viestintää ja parhaiden käytäntöjen jakamista.

Tarjoamme erinomaiset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen ja urakehitykseen – ydintehtäviesi lisäksi sinulla on mahdollisuus laajentaa tietämystäsi vertaisoppimisen, koulutusten ja sertifikaattien kautta. Aalto-yliopisto on sitoutunut työntekijöidensä hyvinvointiin, tarjoten joustavat työajat ja sijaintijärjestelyt, jotka sopivat työskentelytyyliisi. Teemme yhteistyötä kanssasi luodaksemme parhaan mahdollisen työskentelykokemuksen työsuhteesi aikana Aalto-yliopistossa!

Työlläsi on suora vaikutus Aalto-yliopiston tutkimukseen, opetukseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen, ja se luo perustan tärkeiden alojen, kuten kestävän kehityksen, jatkokehitykselle. Aalto-yliopiston ainutlaatuinen tekninen maisema tarjoaa monipuolisen IT-ympäristön, joka hyödyntää huipputeknologiaa ja uraauurtavaa tutkimusta.

Katso videoita ja lue lisää meistä! Täältä voit lukea, millaista on työskennellä Aallon IT-palveluissa https://duunitori.fi/tyoelama/aalto-universitys-it-experts-in-spotlight

Täältä löydät, mistä Aallossa on kyse https://www.youtube.com/user/aaltouniversity/featured

Mitä etsimme

Etsimme henkilöä, joka on intohimoinen pilviarkkitehtuurista. Ehkä sinulla on jo kokemusta pilviarkkitehtina tai olet pilviasiantuntija, joka haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan. Saatat olla myös ohjelmistokehittäjä, joka on työskennellyt jo jonkin verran pilvilaskentapalveluiden parissa, ja haluat keskittyä ja kehittää taitojasi pidemmälle pilvilaskentapalveluiden parissa. Luodaan yhdessä sinulle hyvä urakartta pilvilaskennan ympärille.

Arvostamme hakijoilta seuraavia asioita:

 • Käytännön tekninen kokemus pilvipalvelujen suunnittelusta, arkkitehtuurisuunnittelusta ja käyttöönotosta, erityisesti Microsoft Azuren ja valinnaisesti Amazon Web Servicesin parissa.
 • Kyky nähdä kokonaiskuva, kun tarkastellaan palvelujen elinkaarta automaatiosta aina kustannustehokkuuteen ja turvallisuuteen, harmonisoiden se eri komponenttien, kuten palveluiden, verkkojen ja valvonnan, kanssa.
 • Tuntemus joistakin DevOps-menetelmistä ja työkaluista – esimerkiksi kontituksesta, mikropalvelualustoista, hallituista Kubernetes-palveluista, CI/CD-putkista ja infrastruktuuri koodina -teknologioista, kuten Azuren Bicep.
 • Proaktiivinen ja itseohjautuva lähestymistapa sekä todistetut kriittisen ajattelun taidot ja ongelmanratkaisukyky.
 • Kokemus relevanteista ohjelmointikielistä, kuten Pythonista, on etu.
 • Mahdollisesti asiaankuuluvat sertifikaatit.

Toivomme, että työskentelet hyvin sekä itsenäisesti että tiimin jäsenten kanssa. Voit ottaa vastuuta jopa kiireisinä aikoina, ja sinulla on vahvat yhteistyö- ja viestintätaidot. Englannin kielen taito on erittäin toivottavaa, sillä tiimimme kommunikoi pääasiassa englanniksi. Suomen kielen taidot katsotaan eduksi. Olet valmis työskentelemään hybridinä, mihin kuuluu kampuspäiviä, jotka vietetään Otaniemen kampuksella. Järjestämme on-site perehdytyksen alussa.

Ennen kaikkea toivomme, että olet intohimoinen työalallasi ja innostunut jatkuvasti innovoimaan, seuraamaan alan kehitystä ja oppimaan yhteistyössä muiden kanssa.

Valmis hakemaan?

Lisätietoja tästä tehtävästä antaa IT Technology Lead Mika Vatanen (puh. +358 50 522 1025), parhaiten tavoitettavissa:

 • Perjantaina 5.7. klo 9.30–15.30
 • Tiistaina 6.8. klo 14.00–17.00
 • Keskiviikkona 14.8. klo 9.00–11.00

Lähetä hakemuksesi alla olevan linkin kautta sunnuntaihin 1. syyskuuta 2024 mennessä. Koska olemme innokkaita löytämään pilviarkkitehdin tiimiimme, aloitamme hakemusten läpikäynnin elokuussa, heti lomien jälkeen.

Kiinnostuitko?
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: