Avoimet työpaikat

Opinto-ohjaaja

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, lähes 11 000 opiskelijaa ja lähes 400 professoria. Kampuksemme sijaitsee Espoossa.

Aallon opiskelijapalvelut on noin 20 hengen asiantuntijatiimi, jossa yhdistyy ohjauksen, hyvinvoinnin ja opiskelijatietojärjestelmien tuntemus.

Etsimme Aalto-yliopiston opiskelijapalveluihin ja Starting Point of Wellbeingille

MÄÄRÄAIKAISTA (1.3.2021-31.12.2022) OPINTO-OHJAAJAA

Roolisi

Opinto-ohjaaja keskittyy opiskelijoiden henkilökohtaiseen ohjaukseen ja eri tukimuotojen kehittämiseen opiskelijoille. Pääpainopiste on Starting Point of Wellbeingin palvelun tuottaminen ja toimintamallin kehittäminen eteenpäin yhdessä tiimin kanssa.

Opinto-ohjaaja on opiskelijan kohtaamisen ja ohjauksen sekä yliopiston ohjausjärjestelmän ammattilainen. Hän tarjoaa neutraalin tuen opiskelijoille mm. opiskelijan etsiessä itselle sopivaa sivu- tai pääainetta, opintoalaa tai opiskelutapaa. Opinto-ohjaaja on myös mukana kehittämässä koko yliopiston ohjausjärjestelmää sekä kouluttaa muuta henkilökuntaa opiskelijoiden kohtaamisessa ja ohjaamisessa esimerkiksi rakentamalla orientaatioita uusille tai koronatilanteen jälkeen kampukselle palaaville opiskelijoille.

Starting Point of Wellbeing (SPW) tarjoaa opiskelijoille palveluneuvontaa ja lyhyitä ohjauksia opiskeluhyvinvointiin liittyvissä teemoissa. Opinto-ohjaaja toimii osana SPW:iä tarjoamalla opiskelijoille ohjausta yhä paremmalla ajallisella saatavuudella ja kehittämällä monikanavaista ohjausta, joka toteutuu kasvotusten, chatissä, videovälitteisesti ja puhelimessa.

Kokemuksesi

Sinulla on opinto-ohjaajan koulutus tai vastaava kelpoisuus opiskelijoiden ohjaamiseen.

Koska tehtävään kuuluu paljon itsenäistä vastaanottotyötä nuorten aikuisten kanssa, odotamme, että olet kartuttanut kokemusta vastaavanlaisesta työstä. Olet kiinnostunut ja perehtynyt nuorten aikuisten kehitykseen ja oppimiseen sekä ymmärrät yliopistoympäristössä opiskelun mahdollisuuksia ja haasteita. Olet vetänyt myös ryhmämuotoista toimintaa.

Aikaisemman kokemuksesi sekä työskentelytyylisi ansiosta sinulla on hyvät vuorovaikutus- yhteistyö-, esiintymis- ja ohjaustaidot ja olet tottunut työskentelemään sekä suomen että englannin kielellä.

Olemme erityisen kiinnostuneita hakijoista, joilla on jokin tai joitain seuraavia erityisosaamisia:

·       Kansainvälisten opiskelijoiden ongelmien tuntemus

·       Verkko-, etä-, chatti-, bottiavusteisten ohjausten tuntemus

·       osaaminen erittäin lyhytkestoisista (30 min) opinto-ohjausmenetelmistä

·       opinto-ohjauskokemus ja yliopistomaailman tuntemus

·       kokemusta orientaatioiden järjestämisestä ja/tai perehtyneisyyttä opiskelijoiden kiinnittymisen tukemiseen

·       ruotsin kielen taito

Valittu opinto-ohjaaja pääsee osaksi uutta opiskelijoiden tuen palvelumallia kehittävää projektia ja hän osallistuu myös hyvinvoinnin edistämisen laajemmin. Hän osallistuu myös opiskelijapalveluiden kehittämiseen, jossa isona teemana on tällä hetkellä digitaalisen palvelukokemuksen ja opiskelijoiden palveluohjauksen nostaminen uudelle tasolle. Aallon opiskeluhyvinvointityö (AllWell?) on ollut viime vuosina kansallisessa eturintamassa ja sitä on palkittu mm. Aallon Education Impact Awardilla ja Aalto yliopiston ylioppilaskunnan Sankaritunnustuksella.

Tehtävän palkkaus määräytyy Aalto-yliopistossa käytössä olevan yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti.

Lisätietoja antaa psykologi Mikko Inkinen (050 448 5193) ja opiskelijapalveluiden päällikkö Saara Maalismaa (050 411 1271) ma 1.3. klo 15-16 ja ti 2.3. klo 14-15

Hakuohjeet ja lisätietoja

Pyydämme hakemukset sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta viimeistään 3.3.2021. Hakemukseen tulee liittää hakemuskirje ja ansioluettelo sekä mahdolliset muut selvitykset, joilla haluat osoittaa taitosi ja kykysi haettavana olevaan tehtävään sekä mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot.

Haastatteluja voidaan tehdä jo hakuaikana.

Aalto-yliopistolla on perustellusta syystä oikeus jättää täyttämättä tehtävä, jatkaa hakuaikaa sekä ottaa huomioon ehdokkaat, jotka eivät ole hakeneet paikkaa hakuajan kuluessa.

Kiinnostuitko?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu