Avoimet työpaikat

Lignoselluloosakemian tutkijatohtori

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Haemme nyt

Lignoselluloosakemian tutkijatohtoria

Oletko kiinnostunut tutkimuksesta ja puun polymeerien parissa työskentelystä? Etsimme motivoitunutta kollegaa tutkimusryhmäämme, joka on kiinnostunut puusta materiaalitekniikan raaka-aineena, biomassasta, puun polymeereistä, materiaalitieteestä ja sen tulevaisuudesta sekä puunjalostuksen tuotteista.

Roolisi

Tutkijatohtori tulee työskentelemään projektissa, joka keskittyy puun hemiselluloosien ja ligniinien polymeerisiin ominaisuuksiin. Tieteelliset kysymykset liittyvät liukoisuuteen, sekoittuvuuteen ja näiden ominaisuuksien määrittämiseen. Tavoitteena on tuottaa tietoa ja ratkaista puun biomassan prosessoinnin ja materiaalitekniikan haasteita. Tarjoamme mahdollisuuden kehittyä tai syventää tietämystäsi polymeereistä liuoksessa. Paikka on täytettävissä välittömästi, mutta aloituksen ajankohdasta voidaan myös neuvotella.

Verkostosi ja tiimisi

Aalto-yliopisto Kemian tekniikan korkeakoulussa sijaitseva Biotuotteiden ja biotekniikan laitos (BIO2) https://www.aalto.fi/fi/biotuotteiden-ja-biotekniikan-laitos on kansainvälisesti tunnettu korkeatasoisesta tutkimuksestaan kehittyneiden materiaalien valmistamiseksi kestävästi uusiutuvista luonnonvaroista. Laitos kuuluu alallaan Euroopan johtavien tutkimuslaitosten ja yliopistojen joukkoon.

BIO2-laitoksen tavoitteena on olla osaltaan synnyttämässä uusia resurssitehokkaita ja ympäristöystävällisiä valmistusmenetelmiä. Laitos keskittyy tutkimuksessaan erityisesti lignoselluloosapohjaisiin materiaaleihin ja tuotteisiin nanomateriaaleista uusiin selluloosapohjaisiin tekstiileihin. Biotieteiden alueella laitoksella on tutkimusta bioprosessitekniikassa, molekyylibiotekniikassa, entsyymiteknologiassa, metaboliamuokkauksessa, synteettisessä biologiassa sekä biomolekyyli- ja biohybridimateriaaleissa.

Paikka on auki lignoselluloosakemian tutkimusryhmässä, jota johtaa professori Tiina Nypelö. https://www.aalto.fi/fi/biotuotteiden-ja-biotekniikan-laitos/lignoselluloosakemia

Projekti liittyy FinnCERES-lippulaivaohjelmaan (https://www.finnceres.fi/research-themes).

Kokemuksesi ja tavoitteet

Taitoja, joita odotamme hakijoilta:

 • Hiljattain suoritettu tohtoritutkinto (viimeisen viiden vuoden ajalta) joltakin seuraavista aloista tai niihin läheisesti liittyvältä alalta: kemia, polymeerikemia tai polymeeriteknologia, puunjalostustekniikka.

 • Hyvä kirjallinen ja suullinen englannin kielen osaaminen

 • Motivaatio kokeelliseen työhön laboratoriossa (kokeet, mittaukset ja mittaustulosten käsittely)

 • Kokemusta polymeerien liukoisuudesta kokeellisesti tai sen mallintamisesta

Eduksi katsotaan, jos hakijalla on:

 • Kokemusta polymeeriliuosten analyysistä valon sirontaa käyttäen

Tarjoamme

Tutkijatohtorin tehtävä täytetään kahdeksi vuodeksi. Tutkijatohtorin odotettu aloituspalkka on noin 3900–4100 EUR/kk kokemuksesta riippuen.

Pyrimme yhdistämään etä- ja lähityöskentelyn parhaat puolet. Lähityöpisteesi sijaitsee uudistuneella ja elävällä Otaniemen kampusalueella, jossa on monipuoliset palvelut ja hyvät kulkuyhteydet metron ja isojen väylien varrella.

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä joukkoomme, jätä hakemuksesi viimeistään 15.8.2024 hakusivustomme kautta ("Hae nyt").

Hakeaksesi tehtävään lähetäthän seuraavat dokumentit englannin kielellä ja yhtenä PDF-tiedostona:

 • 1 sivun motivaatiokirje

 • 1 sivun kuvaus aiemmasta tutkimuskokemuksesta

 • CV, joka sisältää mahdollisen listauksen julkaisuista sekä väitöskirjasi otsikon

 • Referenssit, joihin voimme ottaa yhteyttä

Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmän Workday (avainsana Find Jobs) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisten avoimien työpaikkojen verkkosivujen kautta.

Paikka täytetään sopivan kandidaatin löytyessä.

Lue lisää työskentelystä Aallossa: https://www.aalto.fi/fi/toihin-aaltoon.

Tutustu uuteen virtuaalikampuskokemukseemme:  https://virtualtour.aalto.fi/.

Lisätietoa tehtävästä saat professori Tiina Nypelöltä (tiina.nypelo(at)aalto.fi).

Aalto-yliopisto voi perustelluista syistä jättää tehtävän täyttämättä, jatkaa hakuaikaa tai huomioida hakemukset, joita ei ole jätetty hakuajan aikana.

Kiinnostuitko?
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: