Avoimet työpaikat

Doctoral researchers in audio and statistical signal processing

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tieteen ja taiteen kohtaavat teknologia ja liiketoiminta. Olemme sitoutuneita tunnistamaan ja ratkaisemaan suuria yhteiskunnallisia haasteita ja rakentamaan innovatiivista tulevaisuutta. Aallolla on kuusi koulua, lähes 11 000 opiskelijaa ja yli 4000 henkilökunnan jäsentä, joista 400 on professoreita. Pääkampus sijaitsee Espoossa, Suomessa. Monimuotoisuus on osa identiteettiämme, ja työskentelemme aktiivisesti varmistaaksemme yhteisömme monimuotoisuuden ja sisällyttämisen tulevaisuudessa. Siksi kannustamme lämpimästi päteviä ehdokkaita kaikilta taustoilta liittymään yhteisöömme.

Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitos kutsuu nyt hakemaan kahta väitöskirjatutkijaa toiminto- ja tilastolliseen signaalinkäsittelyyn.
Professori Filip Elvanderin johtama rakenteellinen ja stokastinen mallinnus -ryhmä tekee tutkimusta tilastollisessa signaalinkäsittelyssä, joka kattaa matemaattisten signaalien perusominaisuuksien tutkimisesta soveltavaan tutkimukseen audio signaalinkäsittelyssä, tutka- ja biolääketieteellisessä mallinnuksessa. Etsimme nyt kahta väitöskirjatutkijaa liittymään ryhmään.
 

Tutkimus tehdään "AESIR – Akustisen arvioinnin ja interpoloinnin kehys" -hankkeen puitteissa, joka keskittyy akustisten ympäristöjen mallintamiseen ja niiden vaikutukseen audio signaaleihin. Erityisesti tutkimus on keskittynyt akustisten yhdysfunktioden tai impulssivasteiden arvioimiseen, näytteenottoon ja interpolointiin, jotka kuvaavat akustista ympäristöä. Tutkimuksen sovellukset vaihtelevat melun vähentämisestä ja puheen parantamisesta kuulokojeissa äänen esittelyyn lisätyn / virtuaalitodellisuuden yhteydessä.

AESIR-hanke
Äänen käsittely on olennainen osa monia jokapäiväisiä laitteitamme, kuten melua vähentäviä kuulokkeita, kuulolaitteita, sekä nousevia teknologioita, kuten lisättyä ja virtuaalitodellisuutta. Jotta melun vähentäminen olisi tehokasta tai virtuaalimaailma kuulostaisi realistiselta, tarvitsemme tarkkoja kuvauksia ympäröivän tilan akustiikasta. Kuitenkin liikkuessasi ympäri huonetta, akustiikka muuttuu, kun ääni kulkee eri reittejä. Tämä aiheuttaa suuren haasteen äänenkäsittelysovelluksille, sillä tämä tarkoittaisi, että sinun pitäisi mitata jokaisen huoneen akustiikka. Tässä hankkeessa pyrimme ylittämään tämän kehittämällä työkaluja, jotka mahdollistavat täydellisen akustisen kuvauksen laskemisen vain muutamalla mittauksella. Tämä tapahtuu luomalla kehys akustisten ominaisuuksien vertailuun ja interpolointiin käyttäen optimaalisen kuljetuksen käsitettä. Hanke ei ainoastaan tarjoa tutkijoille tehokkaita työkaluja, vaan myös mahdollistaa parempien kuluttajatuotteiden kehittämisen.

Roolisi ja tavoitteesi
Väitöskirjatutkijana tulet työskentelemään matemaattisten mallien parissa kuvaamaan akustisten ympäristöjen monimuotoisuutta ja suunnittelemaan käytännön algoritmeja äänilähteellisiin ominaisuuksiin vihkiytyneestä mitatusta aineistosta. Tulet osallistumaan AESIR-hankkeen visioon tehokkaan kehyksen rakentamisessa akustisten ominaisuuksien mallintamiseen ja manipulointiin. Hankkeessa kulmakivenä toimii optimaalisen massakuljetuksen ja konvexien mallinnusten teoria ja menetelmät. Hankkeen tavoitteena on tehdä perustavanlaatuisia teoreettisia panoksia ja kehittää työkaluja, jotka ovat merkityksellisiä teollisuuden sovelluksille.

Tähän tehtävään sisältyy tohtorintutkinto-opinnot. Valitun hakijan tulee hakea Sähkötekniikan tohtoriohjelmaan ensimmäisen työsopimuksen koeajan aikana. Katso hakukriteerit jatko-opinto-oikeutta koskien täältä: https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta/sahkotekniikan-tohtoriohjelma . Tohtoriopinnot kestävät suurin piirtein neljä vuotta.

Kokemuksesi

 • MSc sähkötekniikassa, soveltavassa fysiikassa, sovelletussa matematiikassa tai siihen liittyvällä alalla.
 • Hyvä englannin kielen taito, sekä kirjoitettuna että puhuttuna.
 • Hyvät ohjelmointitaidot kielillä, kuten Matlab ja Python.
 • Utelias asenne.
 • Kiinnostus monitieteelliseen tutkimukseen.
 • Oikeutettu tohtoriopiskeluun Aalto-yliopistossa.
   

Mitä tarjoamme
Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitos tekee maailmanluokan tutkimusta tilastollisessa signaalinkäsittelyssä, audio signaalinkäsittelyssä ja akustiikassa. Tarjoamme monimuotoisen ja monikulttuurisen työympäristön vahvoilla kansainvälisillä siteillä. Projektin puitteissa teet myös tutkimusvierailuja yhteistyökumppaneillemme KTH Kuninkaallisessa tekniikan instituutissa, Lundin yliopistossa ja Conservatoire national des arts et métiers -instituutissa.
 

Tehtävä täytetään neljäksi vuodeksi (2 + 2). Aloitusajankohta on 1. marraskuuta 2024 tai sopimuksen mukaan. Palkka määräytyy suomalaisten yliopistojen palkkajärjestelmän mukaisesti. Aloituspalkka on noin 2750€/kk ja se nousee suorituksen mukaan ajan kuluessa. Työnantajana Aalto-yliopisto tarjoaa erinomaisia oppimis- ja kehittymismahdollisuuksia, työterveyden sekä erinäisiä työntekijäetuja.

Hae nyt
Hakeaksesi tehtävään, lähetä hakemuksesi sisältäen alla mainitut liitteet yhtenä PDF-tiedostona englanniksi alla olevan ”Hae nyt” painikkeen kautta. Otamme hakemuksia vastaan vain Workday -järjestelmän kautta. Hakemuksen tulee sisältää

 • Motivaatiokirjeen, joka sisältää lyhyen kuvauksen tutkimusintresseistäsi.
 • CV, mukaan lukien julkaisuluettelo
 • Tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet
 • Yhteystiedot vähintään kahdesta suosittelijasta (tai suosituskirjeet, jos ne ovat jo saatavilla)
   

Haethan viimeistään 31. elokuuta 2024 mennessä. Huomaathan, että kuhunkin tehtävään valitaan sopiva hakija heti kun sellainen on tunnistettu. Lisätietoja avoimesta paikasta antaa Professori Filip Elvander, filip.elvander@aalto.fi. Rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä: HR Advisor Monika Mäkinen, [email protected].

Aalto-yliopisto pidättää oikeuden pätevistä syistä jättää tehtävän täyttämättä, jatkaa hakuaikaa, avata uusi hakuprosessi ja harkita hakijoita, jotka eivät ole jättäneet hakemuksia hakuaikana.

Huom: Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea tehtävää sisäisen järjestelmämme Workday -> find jobs kautta (ei ulkoisen aalto.fi verkkosivujen kautta avoimista tehtävistä) käyttäen olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään.

Kiinnostuitko?
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: