Avoimen yliopiston kurssit

Assosioiva kuvakerronta 2, luennot

Syventyminen elokuvakerronnan ja elokuvaleikkauksen erityisalueisiin.

Opetusaika:

18.1.2023 – 3.5.2023

Ilmoittautumisjakso:

12.12.2022 – 8.1.2023

Opetusajankohdat:

Iltaopetus, Kevät

Opintojen muoto:

Lähiopetus

Kieli:

suomi

Taso:

Syventävät

Kurssikoodi:

AELO-E3047

Laajuus:

3 opintopistettä

Hinta:

45,00 €

Osaamistavoitteet
Syventyminen elokuvakerronnan ja elokuvaleikkauksen erityisalueisiin

Työmäärä toteutustavoittain
Kuuden opintopisteen laajuinen kokonaisuus muodostuu kolmesta kolmen opintopisteen osiosta, joille täytyy ilmoittautua erikseen oman valinnan mukaan:
AELO-E3047 Assosioiva kuvakerronta, luennot 3 op
AELO-E3048 Assosioiva kuvakerronta, harjoitustyöt 3 op (edellyttää myös luennoille osallistumista)
AELO-E3049 Assosioiva kuvakerronta, näyttely 3 op (edellyttää myös luennoille ja harjoitustöihin osallistumista, tätä osiota ei järjestetä kevätlukukaudella 2023)

Kurssin asema
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos, taiteen maisterin tutkinto
elokuvaleikkaus, vaihtoehtoiset opinnot

Sisältö
Kurssilla käydään läpi länsimaisen ajattelun pääkohdat, väitteet ja perusteet, joita vasten ajattelun historiaa käsitellään myös vaihtoehtoisista näkökulmista. Miten assosiaatiot rakentuvat tapatottumuksien kautta? Ovatko emotionaaliset tapatottumukset havaittavissa ja tunnistettavissa? Miten ne liittyvät jokapäiväisiin merkityksiin ja mitä ovat merkitykset? Aistit, muisti ja tunteet ovat kurssin keskeistä aineistoa, joiden kautta käsitellään kurssin teemoja.

Kurssin sähköinen työtila MyCourses
MyCourses on opiskelijoille ja opettajille yhteinen työkalu päivittäiseen kurssityöskentelyyn. Tarvitset Aalto-käyttäjätunnuksia kirjautuaksesi kurssin MyCourses-työtilaan ja osallistuaksesi opetukseen. Käyttäjätunnus on mahdollista aktivoida ilmoittautumista seuraavana päivänä ja se tulee aktivoida viimeistään päivää ennen kurssin alkua. Katso täältä ohjeet Aalto-käyttäjätunnuksen aktivointiin: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopiston-avoin-yliopisto/aalto-kayttajatunnus-opiskelujarjestelmat-ja-opiskelijatiedotus

Linkki kurssin MyCourses-työtilaan (päivitetään kurssin alkuun mennessä)
Työtilan materiaalit päivitetään kurssin alkuun mennessä.

Opettaja
TaT Mika Karhu, yliopistonlehtori

Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Avoimen yliopiston kursseille ilmoittaudutaan Aimo-palvelussa. Rekisteröityminen Aimo-palvelun käyttäjäksi ja ilmoittautuminen kurssille: Aimo-palvelu

Ilmoittaututumisen yhteydessä maksetaan opintomaksu. Opintomaksu on kurssikohtainen ja sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksusääntöihin sekä opiskelua koskeviin ohjeisiin  https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopiston-avoin-yliopisto/ilmoittautuminen-maksut-ja-saannot

Kurssi on avoimen yliopiston järjestämä. Kurssille otetaan 16 avoimen yliopiston opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssille otetaan lisäksi ELO:n tutkinto-opiskelijoita. ELO:n kevätlukukaudella 2023 läsnäolevat tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua kurssille maksutta lähettämällä viestin osoitteeseen [email protected] viimeistään 31.12.2022.

Toteutus ja työmuodot
14 luentokertaa (3 op) + harjoitustyöt (3 op) + näyttely (3 op) Näyttelyosiota ei järjestetä kevätlukukaudella 2023!

Opetuskieli
Suomi

Arvosteluasteikko
hyväksytty/hylätty

Aika
Keskiviikkoisin 18.1.-3.5.2023 klo 17.15-20.30
Keskiviikkona 22.2.2023 ei ole opetusta (talvilomaviikko).

Paikka
Kandidaattikeskus, A-siipi, luentosali A123 (A1)
Otakaari 1, 02150 Espoo
Käynti rakennukseen X-oven kautta.

Koronavirustilanne voi aiheuttaa muutoksia. Kurssin opetus voi muuttua etäopetukseksi, kurssia voidaan opettaa sekä etänä että lähiopetuksena tai pelkästään lähiopetuksena. Myös opetusaika- ja paikkatietoihin voi tulla vielä muutoksia. Seuraa kurssin MyCourses-sivua päivitetyt tiedot saadaksesi. Jos luennot pidetään verkossa, luennolle voi kirjautua MyCourses -kurssisivun kautta. Luentoja ei tallenneta.

Saatat tarvita kulkuluvan päästäksesi opetustilaan. Kulkuluvista tullaan päivittämään lisätietoa tänne, tarkastathan sivun tiedot hieman ennen kurssin alkua.

Otaniemen kampus, Espoo https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampuskartat-osoitteet-ja-aukioloajat-otaniemen-kampuksella

Lisätietoja

Jos tarvitset opetukseen osallistuaksesi henkilökohtaisia opintojärjestelyjä, ota yhteyttä avoimen yliopiston toimistoon [email protected] hyvissä ajoin tai viimeistään 14 päivää ennen opetuksen alkua tai tentin ajankohtaa. Lisätietoa henkilökohtaisista opintojärjestelyistä: Henkilökohtaiset opintojärjestelyt Avoimessa yliopistossa

 HH

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: