Aalto.fi-sivusto

Siteimprove auttaa parantamaan sisällön laatua

Siteimprove on työkalu, joka auttaa sisällön päivittäjiä parantamaan sisällön laatua. Palvelu etsii sivulta erilaisia virheitä, esimerkiksi rikkinäisiä linkkejä ja kirjoitusvirheitä, ja neuvoo, miten voit korjata ne yliopiston viestintäohjeistuksen mukaisesti.

Siteimprove-työkalu näkyy vain niille päivittäjille, jotka ovat kirjautuneet sisään aalto.fi-sivustolle. Työkalu näkyy jokaisella sivulla oikeassa laidassa, esimerkki alla olevassa kuvassa. Ensin täytyy kirjautua sisään Siteimproveen. Jos sinulle ei ole vielä tunnuksi työkaluun, voit pyytää oikeuksia osoitteesta [email protected]

Sisäänkirjautumisen jälkeen näet jokaisen sivun statuksen. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa pieni ikoni kertoo, että sivulla on yhteensä 101 ongelmaa. Jos sivu on asetettu näkymään vain sisäänkirjautuneille aaltolaisille, työkalu ei toimi, ja ikonissa lukee ”page not found”.

Jos työkalu on käytössä suomeksi ja haluat käyttää sitä englanniksi, tai päinvastoin, klikkaa ikonia ja sen jälkeen mitä tahansa työkalun osaa. Uusi välilehti aukeaa, ja sen oikeasta yläkulmasta klikkaamalla voit avata oman profiilisi ja vaihtaa kielen.

Siteimprove icon on the frontpage

Klikkaamalla työkalua, näytölle avautuu suurempi ikkuna, joka kertoo Siteimproven havaintoja sisällön laadusta. Ensimmäisellä rivillä näkyy, että työkalu näyttää sen hetkiset ongelmat kyseisellä sivulla. Voit valita myös sivun kokonaisuudessaan tai historiasi.

Ensimmäinen sisältöongelma, joka ikkunassa näkyy, on sivun luettavuus. Työkalu määrittelee sisällön luettavuuden esimerkiksi lauseiden ja sanojen pituuksien perusteella.

Lisäksi tulisi tarkistaa nämä alla mainitut kohdat:

  1. Broken links/Rikkinäiset linkit
  2. Misspellings/Kirjoitusvirheet
  3. Links to old services/Linkit vanhoille sivuille – Nämä ovat tärkeitä tarkistaa, jotta linkitämme vain uudelle sivulle
Siteimprove window

Klikkaamalla jotakin kolmesta mainitusta osiosta, Siteimprove avaa uuden välilehden, joka näyttää kaikki sivun ongelmat. Näin voit helposti tarkistaa, missä rikkinäiset linkit sijaitsevat ja mitä kirjoitusvirheitä sivulla on klikkaamalla vasemmasta reunasta eri osioita.

Esimerkiksi klikkaamalla vasemmasta laidasta kohdan ”Rikkinäiset linkit” auki, työkalu korostaa sen kohdan sivussa, jossa rikkinäinen linkki sijaitsee. Voit avata linkin uuteen ikkunaan, näin näet, minne linkki johtaa. Klikkaamalla ”Edit in CMS”, voit palata sivulle, jossa linkki on, ja korjata sen klikkaamalla Edit-nappulaa.

Siteimprove broken links page

Kun editoit sivuja, saatat huomata Tallenna-nappulan vieressä Siteimprove recheck -nappulan. Klikkaamalla nappulaa, Siteimprove skannaa sivun uudelleen ja päivittää sen virheiden osalta ajan tasalle. Tämän jälkeen näet nämäkin ongelmat oikean reunan ikonin kautta.

Klikkaamalla Page Inspector -nappulaa saat vielä enemmän tietoa Siteimproven avulla siitä, mitä kaikkea parannettavaa sisällöissäsi on. Sieltä löydät lisätietoja, esimerkiksi sivun sisällön kokonaislaadusta.

Siteimprove page overview
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu