Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto

Työkalupakki monimuotoisuuden ja inkluusion edistämiseen

Kukoistava akateeminen yhteisö ponnistaa osaamisen ja kokemusten monimuotoisuudesta. Voimme kaikki osallistua inklusivisen, osallisuutta vaalivan yhteisön rakentamiseen työn ja opintojen arjessa.
Aalto people

Toimitaan monimuotoisuuden ja osallisuuden puolesta

Haluatko antaa panoksesi Aalto-yliopiston monimuotoisuuden ja osallisuuden edistämiseen? Tämä sivusto tarjoaa vinkkejä, työkaluja, inspiroivaa luettavaa ja katsottavaa sekä käytännön välineitä monimuotoisuuden ja osallisuuden vaalimiseen Aalto-yhteisössä.

Students

Monimuotoisuusviittaa kaikkiin niihin näkyviin tai ei-näkyviin ominaisuuksiin, joiden osalta eroamme toisistamme, esimerkiksi ikä, sukupuoli, koulutus, kansallisuus tai persoonallisuuden piirteet.

Inkluusio viittaa osallisuuden ympäristöön, jossa kaikkia arvostetaan omana itsenään, kaikki otetaan tasavertaisesti mukaan toimintaan, ja erilaiset taustat ja näkökulmat nähdään rikkautena.

Käsikirja monimuotoisuudesta rekrytoinneissa

Käsikirja monimuotoisuudesta rekrytoinneissa (toistaiseksi englanniksi). This handbook is intended for use throughout Aalto community, especially in supporting us making excellent recruitments that foster both excellence and equality. This first version of the handbook will be edited further in the spirit of continuous improvement.

Käsikirja monimuotoisen rekrytoinnin periaatteista
Handbook

Vinkkejä, työkaluja ja inspiroivia materiaaleja monimuotoisuudesta ja inkluusiosta

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

Read more
Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Häirinnän ja epäasiallisen kohtelun ehkäisy ja ohjeet

Aalto-yliopiston kulttuuri on monimuotoinen ja syrjimätön. Toimimme vastuullisesti ja kunnioitamme muiden yhteisömme jäsenten oikeutta turvalliseen ja miellyttävään yliopistoympäristöön, joka mahdollistaa häiriöttömän työskentelyn ja opiskelun. Emme hyväksy minkäänlaista sopimatonta käytöstä, kiusaamista emmekä häirintää.

Read more
Kuva uudet opiskelijat

Uutiset

Picture of Sara Salmani
Yliopisto Julkaistu:

Sara Salmanin Everyone Included -koulutus saatavilla aaltolaisille

Mikä on tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ero? Mitä ovat etuoikeudet ja ennakkoluulot ja miten voimme tunnistaa niitä itsessämme? Moninaisuuden ja osallisuuden asiantuntija Sara Salmanin koulutusmateriaali "Everyone included – Advancing diversity and fostering inclusion" on tarjolla aaltolaisille joulukuun ajan.
Flying squirrel
Kampus Julkaistu:

Aallon naapurissa on vesilintujen paratiisi ja liito-oravien kotimetsä

Otaniemen kampus sijaitsee luonnonsuojelualueen kyljessä. Lähdimme asiantuntijan kanssa retkelle kuulemaan, mikä tekee siitä ainutlaatuisen – ja mitä luontokadolle on tehtävissä.
PoP Sami Itani, Aalto BIZ. Kuva: Ilari Lahtinen
Nimitykset Julkaistu:

Sami Itani aloittaa työelämäprofessorina Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella

Hänen erityisalueinaan ovat sosiokulttuurinen kestävyys, monimuotoisuus ja inkluusio.

Koulutukset

Yhteyshenkilöt

 Kristiina Mäkelä

Kristiina Mäkelä

Provosti
Ida Salin

Ida Salin

HR Specialist, Equality, Diversity and Inclusion Officer
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu