Aalto-yliopisto

Tietoa koronaviruksesta

Ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan.

Tällä sivulla on koronapandemiaan liittyvät tärkeimmät ja ajantasaiset ohjeet. Täydentäviä ohjeita on muun muassa sivulla Sisäisiä koronavirukseen liittyviä ohjeita (kirjaudu Aalto-tunnuksilla). Muita ohjeita ja tarpeellisia linkkejä on koottu tämän sivun loppuun.

15.6. Noudatamme viranomaisten etätyösuositusta, mutta kampukselle voi tulla työskentelemään turvaohjeita noudattaen ja varaamalla työskentelytilan. Itseopiskelu- ja ryhmätyötilojen saatavuutta lisätään edelleen kesän aikana ja tilat ovat varattavissa Aalto Space -sovelluksella. Lue viimeisin tiedote 15.6. kokonaisuudessaan sivun alalaidasta.

 

Tilat ja turvallisuus

 • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia kaikissa kontakteissa, elleivät terveydelliset syyt sitä estä. Jos maski on unohtunut, varamaskin voi noutaa rakennuksen aulapalvelusta. 
 • Pidämme huolta riittävistä turvaväleistä ja käsihygieniasta emmekä saavu kampukselle sairaana. 
 • Noudatamme viranomaisten etätyösuositusta, mutta kampukselle voi tulla työskentelemään turvaohjeita noudattaen ja varaamalla työskentelytilan.
 • Palvelupisteet toimivat rakennusten kesäaukioloaikojen mukaisesti.
 • Tietoa avoinna olevista kampuksen ravintoloista löytyy verkkosivuilta.
 • Voimassa olevia viranomaisten koronarajoituksia on tärkeä noudattaa edelleen, myös ulkotiloissa.

 • Turvavälien varmistamiseksi työtiloissa ja neuvotteluhuoneissa on paikkoja noin puolet normaalista määrästä.

 • Kampuksen yleisissä sisätiloissa oleskelua vältetään. 
 • Suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen lataamista puhelimeen.

Työskentely

 • Noudatamme viranomaisten etätyösuositusta, mutta kampukselle voi tulla työskentelemään turvaohjeita noudattaen ja varaamalla työskentelytilan.  
 • Turvallisuuden ja liikkumisen sujuvuuden varmistamiseksi henkilökunnan edellytetään pitävän Aalto-yliopiston henkilökortti näkyvillä. 
 • Katso tarkempia ohjeita sivulta Sisäisiä koronavirukseen liittyviä ohjeita.

Opiskelu ja opetus

 • Harald Herlin -oppimiskeskuksen lukusali on avoinna oppimiskeskuksen aukioloaikoina ennen juhannusta ma ja ke-pe klo 10-15 ja ti klo 10-18. Ajalla 28.6.-27.8. aukioloaika on ma-pe 10-15. Lukusalin käyttö edellyttää paikan varaamista Aalto Space -sovelluksella.  
 • Itseopiskelu- ja ryhmätyötilojen saatavuutta lisätään edelleen kesän aikana ja tilat ovat varattavissa Aalto Space -sovelluksella. Kampusoppaat opastavat kampuksen käytössä koko kesän ajan. 
 • Yli 10 hengen opetustilaisuuksia varten tehdään turvallisuus- ja hygieniasuunnitelma. Elokuun opetusta suunnitellaan toteutettavaksi korkeintaan 40 hengen ryhmissä tilarajoitusten puitteissa. 
 • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia kaikissa kontakteissa, elleivät terveydelliset syyt sitä estä. 
 • Tilojen käyttö on järjestettävä niin, että opetukseen osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.   
 • Kampuksen yleisissä sisätiloissa oleskelua ja ruuhkien syntymistä vältetään.
 • Rakennuksiin kulku tapahtuu erikseen merkittyjen ovien kautta.
 • Katso tarkemmat opiskelijan ohjeet Intosta.

Tilaisuudet ja vierailut

 • Tilaisuuksia ja vierailuja, mukaan lukien väitöstilaisuudet, voi järjestää kampuksella korona-ajan tilamitoitukset huomioiden. 
 • Yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja yli 50 hengen ulkotilaisuuksia ja vierailuja varten tehdään turvallisuus- ja hygieniasuunnitelma ja kerätään tiedot osallistujista. Lisätietoja: [email protected]  
 • Ulkopuolisia tilaisuuksia varten tiloja voi tiedustella tilamyynnistä: [email protected]  
 • Vieraita voi ottaa vastaan kampuksella turvaohjeita noudattaen. 
 • Ulkomailta suuntautuvat huolto- ja korjauskäynnit ovat mahdollisia, ja niihin annetaan ohjeistus tilannekohtaisen riskiarvioinnin perusteella. Lisätietoja: [email protected]  

Matkustus

* * * * *

15.6.: Kampuksen tilojen käyttö kesäkaudella  
 

Koronaviruksen ilmaantuvuus pääkaupunkiseudulla on laskenut, ja alue on siirtynyt pois leviämisvaiheesta. Aalto-yliopisto avaa toimintojaan mahdollisimman kattavasti uusien viranomaisohjeistusten ja terveysturvallisuuden puitteissa. 

Alla yhteenveto kampuksen tilojen käytöstä 15.6. alkaen. Linjaukset ovat voimassa toistaiseksi, ja muutoksista tiedotetaan viipymättä. 

Työskentely, tilaisuudet ja vierailut: 

 • Noudatamme viranomaisten etätyösuositusta, mutta kampukselle voi tulla työskentelemään turvaohjeita noudattaen ja varaamalla työskentelytilan.  

 • Vieraita on jälleen mahdollista ottaa vastaan kampuksella turvaohjeita noudattaen. 

 • Yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja vierailuja ja yli 50 hengen ulkotilaisuuksia  varten tehdään turvallisuus- ja hygieniasuunnitelma ja kerätään tiedot osallistujista. Lisätietoja: [email protected]  

 • Ulkopuolisia tilaisuuksia varten tiloja voi tiedustella tilamyynnistä: [email protected].  

 • Ulkomailta suuntautuvat huolto- ja korjauskäynnit ovat mahdollisia, ja niihin annetaan ohjeistus tilannekohtaisen riskiarvioinnin perusteella. Lisätietoja: [email protected]  

Opetus ja opiskelu: 

 • Harald Herlin -oppimiskeskuksen lukusali on avoinna oppimiskeskuksen aukioloaikoina ennen juhannusta ma ja ke-pe klo 10-15 ja ti klo 10-18. Ajalla 28.6.-27.8. aukioloaika on ma-pe 10-15. Lukusalin käyttö edellyttää paikan varaamista Aalto Space -sovelluksella.  

 • Itseopiskelu- ja ryhmätyötilojen saatavuutta lisätään edelleen kesän aikana ja tilat ovat varattavissa Aalto Space -sovelluksella. Kampusoppaat opastavat kampuksen käytössä koko kesän ajan. 

 • Yli 10 hengen opetustilaisuuksia varten tehdään turvallisuus- ja hygieniasuunnitelma. Elokuun opetusta suunnitellaan toteutettavaksi korkeintaan 40 hengen ryhmissä tilarajoitusten puitteissa. 

Palvelupisteet ja ravintolat:   

Matkustus   

Matkustamisen osalta noudatamme kansallisia karanteeni- ja testausohjeita.  

Maskit ja turvavälit: 

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia kaikissa kontakteissa, elleivät terveydelliset syyt sitä estä. Jos maski on unohtunut, varamaskin voi noutaa rakennuksen aulapalvelusta. Pidämme myös huolta riittävistä turvaväleistä ja käsihygieniasta, emmekä saavu kampukselle sairaana. 

Yliopiston ajankohtaiset koronavirusohjeet ja linjaukset löytyvät kokonaisuudessaan aalto.fi-koronavirussivustolta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta. Koronarokotuksista julkaistu sisäinen uutinen löytyy osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/uutiset/koronarokotukset.  

Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen [email protected].   

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme! 

Aalto-yliopisto   
Kriisinhallintaryhmä (CMT)   

Aalto-yliopiston ohjeista vastaa kriisinhallintaryhmä, jota johtaa rehtori ja jonka jäseniä ovat turvallisuuspäällikkö ja viestintäjohtaja ja tarvittaessa muita yliopiston avainhenkilöitä. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa yliopiston toimenpiteet. Kriisinhallintaryhmä hyödyntää Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearviota.  
 

* * * *

Neuvontapalveluita

 • Terveystalon verkkosivuilla on kotihoito- ja toimintaohjeita, jos epäilet koronavirustartuntaa. Terveystaloon yhteys otetaan ensijaisesti Lääkäri chat 24/7 -palvelun kautta. Palveluun kirjautumista varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Voit tehdä myös oiretestin Omaolo-verkkopalvelun kautta.

 • Valtakunnallinen koronaviruksen neuvonta 0295 535 535. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.
 • HUSin päivystysnumero on 116 117 (24/7).

Hyödyllisiä linkkejä

Hyödyllisiä ohjesivuja

A person using VR headset

Verkko-opetuksen tukipalveluista on koottu tietoa osoitteessa opit.aalto.fi (ulkoinen linkki)

Verkko-opetuksen tukipalveluista on koottu tietoa osoitteessa opit.aalto.fi

Laboratorioväline

Koronavirukseen liittyviä ohjeita tilaisuuksien järjestäjille

Aalto-yliopiston tilaisuudet ja tapahtumat järjestetään toistaiseksi etätilaisuuksina. Tällä sivulla on linkkejä ja vinkkejä työkaluista virtuaalisen tapahtuman järjestämisek

Aalto-yliopisto
itpalvelut

IT Help

Täältä löydät IT-palveluihin liittyvät ohjeet ja ajankohtaiset uutiset.

Koronavirukseen liittyviä uutisia Aalto-yliopiston verkkosivuilla

instagram posts about Covid
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korona-aiheisten Instagram-postausten suosio kasvaa, jos niissä esiintyy tunnettuja ihmisiä

Terveysviranomaiset julkaisevat Instagramissa päivityksiä, joissa esitellään koronatartuntaa ehkäiseviä toimenpiteitä, terveystiedotusta ja eturintaman työntekijöitä.
Economicum-rakennus Arkadiankadulla. Kuva: Veikko Somerpuro
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Helsinki GSE:n Tilannehuoneen tutkimus: Koronarokotteet suojaavat myös rokottamattomia perheenjäseniä

Tutkimuksen tulosten mukaan Suomessa käytössä olevat Pfizer-BioNTechin ja Modernan koronavirusrokotteet suojaavat myös rokottamattomia perheenjäseniä.
Joonas Govenius and Fabricio Oliveira
Palkitut Julkaistu:

Tekniikan edistämissäätiön vuoden nuori tutkija rakentaa kvanttitietokonetta ja vuoden opettaja motivoi matemaattisen optimoinnin maailmaan

Tekniikan edistämissäätiö palkitsee vuosittain opetustyössään menestyneen tekniikan osaajan sekä alan nuoren tutkijan. Tänä vuonna 10 000 euron palkinnot menivät VTT:n tutkijalle ja Aalto-yliopiston professorille. Vuoden nuori tutkija on Aallosta väitellyt tekniikan tohtori Joonas Govenius ja vuoden opettaja matematiikan ja operaatiotutkimuksen professori Fabricio Oliveira.
Economicum
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Helsinki GSE:n Tilannehuoneen raportti: Hyvätuloiset pärjäävät yhä paremmin

Hyvätuloisten, vähintään 6 000 euroa kuukaudessa ansaitsevien, määrä on noussut vuoden alkupuoliskolla jopa 20 %, kun vertailukohtana on koronaa edeltänyt vuosi 2019.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu