Aalto-yliopisto

Ohjeita koronaturvallisen tilaisuuden järjestäjille

Tälle sivulle on koottu ohjeita ja linkkejä tilaisuuksien järjestäjille koronapandemian aikana. Sivua on päivitetty 22.6.2021.
Kaksi henkilöä istuu nojatuoleissa Dipolissa.

Aalto-yliopiston ohjeistukset perustuvat viranomaisten ohjeisiin ja suosituksiin. Pääkaupunkiseudulla ovat voimassa koronapandemian kiihtymisvaiheen rajoitukset

Aalto-yliopistossa voi järjestää tilaisuuksia, tapahtumia, näyttelyitä ja vierailuja. Tapahtuman järjestäjän on varmistettava, että ihmiset voivat osallistua siihen turvallisesti. Vinkkejä virtuaalisen tapahtuman järjestämiseen on koottu tämän sivun alalaitaan.

Yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja vierailuja ja yli 50 hengen ulkotilaisuuksia varten tehdään turvallisuus- ja hygieniasuunnitelma ja kerätään tiedot osallistujista. Suunnitelmasta tulee ilmetä tilaisuuden aika, paikka, osallistujat ja vastuuhenkilö sekä kertoa, miten turvallisuus huomioidaan (esimerkiksi turvavälit, käsihygienia, maskien käyttö, jätteiden käsittely) ja miten toimitaan, jos joku osallistuja ei toimi ohjeistuksen mukaisesti. Suunnitelma toimitetaan etukäteen osoitteeseen [email protected], ja viestiin pyritään vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. Samasta osoitteesta saa myös tarvittaessa lisätietoja.

Ulkopuolisia tilaisuuksia varten tiloja voi tiedustella tilamyynnistä: [email protected].

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia kaikissa kontakteissa, elleivät terveydelliset syyt sitä estä. Jos maski on unohtunut, varamaskin voi noutaa rakennuksen aulapalvelusta. Pidämme huolta riittävistä turvaväleistä ja käsihygieniasta emmekä saavu kampukselle sairaana. 

Viranomaisten ohjeita:

AVI: Kokoontumisrajoitukset paikkakunnittain

Aalto-yliopiston ohjeita tilaisuuksien järjestäjille:

Tilojen käyttö tapahtumiin ja tapahtumien turvallisuus Aalto-yliopistossa Ohjeet väitöstilaisuuksista koronapandemian aikana (sivulla Sisäisiä koronavirukseen liittyviä ohjeita).Tapahtumaohjeisto (Event library)Näyttelyn järjestäminen Aalto-yliopistossa
Jos tarvitset lisäohjeistusta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Linkkejä ja työkaluja verkossa tapahtuvan tilaisuuden järjestämiseksi

 

Tilaisuuden peruutus

Poikkeustilanteessa ja erittäin painavasta perustellusta syystä viranomaisten ja/tai Aalto-yliopiston linjauksien mukaisesti, Aalto-yliopisto voi peruuttaa tilaisuuden. Yliopisto ei ole tällöin velvollinen korvaamaan tilaisuuden peruutuksesta tai siirrosta aiheutuvia kustannuksia asiakkaalle.

Aalto-yliopiston koronavirukseen liittyvää tietoa

Laboratoriossa käytössä oleva koeputkiteline.

Tietoa koronaviruksesta

Ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista yliopiston toimintaan.

Aalto-yliopisto

Koronavirukseen liittyviä uutisia yliopiston verkkosivuilla

Crystal Flowers exhibition Collineation Grounds. Photo: Mikko Raskinen.
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Sinnikkäät opiskelijat toteuttivat matematiikkaa ja taidetta yhdistävän näyttelyn poikkeusoloissakin

Collineations grounds -näyttelyä kehystää Kandidaattikeskuksen suojattu sisäpiha ja sen tummanpunainen tiili, musta graniitti ja kuparipinnoitettu julkisivu.
Kuva: Aki-Pekka_Sinikoski.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Yritykset ovat siirtymässä kriisin hoidosta uuden kasvun tavoitteluun – haasteina muun muassa osaajapula ja pinnalliseksi jäänyt digiloikka

Orastavan kasvun tiellä on pullonkauloja eikä digitalisaation vauhdittuminen ole myöskään yksinkertaista. Kun organisaatio muuttaa konttorilta Teamsiin, jotain jää matkan varrelle.
instagram posts about Covid
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korona-aiheisten Instagram-postausten suosio kasvaa, jos niissä esiintyy tunnettuja ihmisiä

Terveysviranomaiset julkaisevat Instagramissa päivityksiä, joissa esitellään koronatartuntaa ehkäiseviä toimenpiteitä, terveystiedotusta ja eturintaman työntekijöitä.
Economicum-rakennus Arkadiankadulla. Kuva: Veikko Somerpuro
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Helsinki GSE:n Tilannehuoneen tutkimus: Koronarokotteet suojaavat myös rokottamattomia perheenjäseniä

Tutkimuksen tulosten mukaan Suomessa käytössä olevat Pfizer-BioNTechin ja Modernan koronavirusrokotteet suojaavat myös rokottamattomia perheenjäseniä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu