Aalto-yliopisto

Aallon tapa toimia

Aallon toimintaperiaatteet ovat yhteenveto Aalto-yhteisön toimintaa ja käyttäytymistä ohjaavista reilun pelin säännöistä. Ne perustuvat Aallon arvoihin ja luovat yhteistä toimintakulttuuria.
Aallon tapa toimia

Toimintaperiaatteiden tarkoituksena on selkeyttää, mitä yhteisten arvojen mukainen toiminta tarkoittaa, vaalia Aaltoa eettisesti toimivana yhteisönä sekä varmistaa kansainvälisesti korkea tutkimuksen, koulutuksen ja opetuksen taso eettisiä periaatteita ja hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen.

"Me aaltolaiset tulemme hyvin erilaisista taustoista, mikä on suuri rikkaus. Toimintaperiaatteet auttavat meitä luomaan yhteistä toimintakulttuuria ja siten entistä paremman työ- ja opiskeluympäristön kaikille", sanoo rehtori Ilkka Niemelä

Toimintaperiaatteet auttavat luomaan entistä paremman työ- ja opiskeluympäristön kaikille.

llkka Niemelä

Toimintaperiaatteet koskevat kaikkia Aalto-yhteisön jäseniä, niin opiskelijoita, työntekijöitä, hallituksen jäseniä kuin yhtiöitä, joissa Aallolla on enemmistöomistus. Myös Aallon yhteistyökumppaneiden odotetaan noudattavan vastaavia periaatteita. Yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävissä sopimuksissa toimintaperiaatteiden noudattamisesta voidaan sopia ottamalla sopimuksen liitteeksi "Aalto-yliopiston toimintaperiaatteet yhteistyökumppaneille" tai muutoin sopivaksi katsotulla tavalla.

"Aallon tapa toimia luo ymmärrystä reilun pelin säännöistä, jotta meidän kaikkien olisi hyvä työskennellä Aallossa. Voimme aidosti tuntea ylpeyttä siitä, että työskentelemme yhteisössä, joka haluaa toimia reilun pelin sääntöjen mukaisesti", toteaa päälakimies Kristiina Kemetter.

Yliopiston hallitus hyväksyi toimintaperiaatteet kesäkuussa 2017.

Lisätietoja antaa päälakimies Kristiina Kemetter ([email protected], 040 522 1887.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu