Aalto-yliopisto Junior

Avaruus

Avaruus innostaa uteliaita! Tältä sivulta löydät avaruusteemaisia työohjeita, luentoja ja videoita.
Kuva linnunradasta

Aalto Juniorin avaruusaiheiset työt on helppo toteuttaa koulussa tai kotona. Etsi tarvittavat välineet ja lähde mielikuvitusmatkalle avaruuteen!

Origami avaruustaustalla

Origamit avaruudessa

Tässä työssä taitellaan paperista Miura-kuvio ja opitaan, miksi origamien taittelutekniikasta on hyötyä myös avaruudessa. Ohjeet on suunnattu yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Avaruus, aurinkopaneeli, origami, paperintaittelu, MathArts

 

An image of a self made model of the solar system

Aurinkokuntamobile

Työssä askarrellaan aurinkokuntamalli, jonka avulla tutustutaan auringon, planeettojen ja kuiden vuorovaikutukseen sekä mittakaavaan. Työ on suunnattu alakouluikäisille tai muille aiheesta kiinnostuneille. Alle kouluikäiset voivat tehdä työn aikuisen kanssa.

avaruus, askartelu, planeetta, kuu, kiertorata, mittakaava

ilmapalloraketti_Junior

Ilmapalloraketti

Työssä valmis­te­taan ilma­pal­losta raket­ti, joka kiitää narua pitkin. Työ innos­taa avaru­usasioiden äärelle ja oppi­maan raket­tien eten­e­misen tiedet­tä. Työ on suun­nat­tu alak­ouluikäisille ja muille raketeista kiin­nos­tuneille. Alle kouluikäiset voivat tehdä työn aikuisen kanssa.

raket­ti, ilma­pal­lo, työn­tövoima

mars_askartelu_Junior

Mars-askartelu

Työssä tutus­tu­taan Mar­si­in suun­nit­tele­mal­la ja toteut­ta­mal­la oma Mar­sia tutki­va mönki­jä kier­rä­tys­ma­te­ri­aaleista. Aktivi­teet­ti innos­taa avaru­usasioiden äärelle ja oppi­maan Marsin olo­suhteista. Se myös kehit­tää kolmi­u­lot­teista hah­mot­tamista sekä muo­toilu­osaamista.

taide, avaru­us, tiede, askartelu, Mars, tutkimi­nen

Avoin verkkoluento:

ti 5.10. klo 15-16 professori Tuija Pulkkinen Michiganin yliopistosta pitää maksuttoman verkkoluennon avaruudesta. Ilmoittaudu mukaan tästä. Luento sopii erityisen hyvin 2. asteen opiskelijalle, mutta myös muut avaruudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! Osallistumislinkki lähetetään noin päivä ennen varsinaista luentoa.

Videosarja:

Tutustu myös a Night with the Space Nobelists -videosarjaan! Sarja on kuvattu viime keväänä ja siinä vastataan koululaisten esittämiin kysymyksiin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu