Living+ -teemat

Living+ Platform-yhteistyöalusta pyrkii tukemaan kaikki oleellinen ihmislähtöisiin elinympäristöihin liittyvä tutkimus. Aihe kattaa laajan kirjon tieteenaloja, joten olemme jakaneet aiheen kolmeentoista eri osa-alueeseen. Neljä pääteemaa yhdistää nämä osa-alueet niin, että jokainen edustaa tiettyä lähestymistapaa ihmislähtöisten elinympäristöjen tutkimuksessa.

Kaupunkielämä kattaa tutkimus ympäristöihin, jossa vietämme jokapäiväistä elämäämme, sekä ihmisten vuorovaikutuksesta näissä ympäristöissä ja niiden kanssa. Sen keskiössä on inklusiiviset ympäristöt, jonka tutkimus keskittyy ympäristöihin jotka ovat kaikille käyttäjäystävälliset, kuten koulutukseen, yhteistyöhön ja palvelemiseen, tarkoitettuja ympäristöjä. Kaikki nämä ympäristöt perustuvat teknisiin läpimurtoihin, jonka tutkimus- ja kehitystyön varaan nykyinen ja tuleva elinympäristömme on rakennettu, kuten esimerkiksi nykypäivän yhteiskuntamme mahdollistaneisiin materiaaleihin ja rakennesuunnitteluun. Ihmislähtöinen suunnittelu puolestaan kattaa tutkimus metodeihin joiden avulla voimme paremmin sisällyttää henkilöt ja kansalaiset yhteiskuntiemme tutkimuksessa ja kehityksessä, ja niin tarjota menetelmiä parempien ympäristöjen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Teemat ja osa-alueet

Kvartsi urban design competition proposal for a renewal of the Vuosaari centre, by Aalto architecture students Jaakko Heikkilä, Lauri Janhunen, Ahti Launis and Raisa Mäkinen for the City of Helsinki

Aalto Urban Solutions group

Aalto Urban Solutions group is multidisciplinary network of researchers and professors dealing with urban studies.

Aalto Living+ Platform
Visiting lecturer Akira Minagawa

Aalto Living+ Forum

The annual Living+ Forum is a public multi-disciplinary lecture series on themes related to human-centered living environments.

Aalto Living+ Platform
Environmental Hydraulics Lab Water_Engineering kuvaaja Mikko Raskinen

User-centric living environments

The comprehensive design, implementation and testing of human-centric living environments come together as a multidisciplinary collaborative project at Aalto University.

Give for the future
Aalto strategy

About Living+

Living+ supports and facilitates multi- and transdisciplinary research on human-centered living environments, one of Aalto University´s key research areas.

Aalto Living+ Platform
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu