Hallitus

Aalto-yliopiston hallitus päättää säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Mikko Kosonen ja varapuheenjohtajana Susanna Pettersson. Hallituksen muut jäsenet ovat Mariana Amatullo, Sari Baldauf, Ilkka Kivimäki, Karel Luyben ja Andreas Mortensen.

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä toimii hallituksen esittelijänä. Hallituksen sihteeri on päälakimies Kristiina Kemetter.

Hallituksen jäsenet nimittää yliopiston akateemisten asiain komitea. Hallituksen tehtävät on kuvattu yliopiston johtosäännössä.

Mikko Kosonen Aalto-yliopiston hallitus Kuva Jaakko Kahilaniemi

Mikko Kosonen, hallituksen puheenjohtaja

KTT Mikko Kosonen toimi Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran yliasiamiehenä vuosina 2008–2019 ja sitä ennen Nokiassa useissa johtotehtävissä, muun muassa konsernin strategia- ja tietohallintojohtajana. Hän on muun muassa Tekniikan Akatemian hallituksen, Liikesivistysrahaston kannatusyhdistyksen valtuuskunnan ja Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön hallintoneuvoston jäsen. Kosonen on Budapestin kauppakorkeakoulun kunniaprofessori. Hän on julkaissut kirjoja ja lukuisia artikkeleita strategisesta johtamisesta.

* * * * * *

johdon assistentti Hely Kilpeläinen
[email protected]
050 452 4690

Susanna Pettersson_Aalto University Board

Susanna Pettersson, hallituksen varapuheenjohtaja

FT Susanna Pettersson työskentelee Ruotsin kansallismuseon johtajana Tukholmassa. Aiemmin hän toimi Ateneumin taidemuseon museonjohtajana, Suomen Lontoon instituutin johtajana, visuaalisen taiteen keskuksen Framen hallituksen jäsenenä sekä johtotehtävissä mm. Alvar Aalto -säätiössä ja Alvar Aalto -museossa. Hän on ollut jäsen useissa opetus- ja kulttuuriministeriön työ-, ohjaus- ja arviointiryhmissä. Pettersson on Jyväskylän yliopiston museologian dosentti.

Mariana Amatullo

Mariana Amatullo

Professori Mariana Amatullo toimii globaalin johtamiskoulutuksen ja verkkopohjaisten strategisten hankkeiden varaprovostina New Schoolissa New Yorkissa sekä strategisen muotoilun ja johtamisen professorina Parsons School of Designissa. Amatullolla on uraauurtavaa kokemusta luovien alojen integroinnista kansainvälisiin kehitysohjelmiin ja johtamiskoulutukseen. Hänen menetelmät ja erityisosaaminen risteävät sosiaalisen innovaation johtamisen ja suunnittelun aloja. Hän on Cumulus-järjestön kunniapuheenjohtaja ja toimii useissa kansainvälisissä taiteen ja muotoilun paneeleissa ja neuvottelukunnissa.

Sari Baldauf

Sari Baldauf

KTM Sari Baldauf toimii hallitusammattilaisena useissa yrityksissä ja yhteisöissä. Hän toimii hallituksen puheenjohtajana Nokiassa, hallituksen jäsenenä Daimler AG:ssa ja Mercedes Benz AG:ssa, hallituksen ja työvaliokunnan jäsenenä Teknologiateollisuus ry:ssä sekä senior advisor -tehtävässä DevCo Partnersissa. Baldauf työskenteli aiemmin Nokian palveluksessa useissa johtotehtävissä ja Nokia-yhtymän johtoryhmän jäsenenä.

Ilkka Kivimäki / Aalto University / Photo Mikko Raskinen

Ilkka Kivimäki

DI Ilkka Kivimäki toimii osakkaana pääomasijoitusrahasto Maki.vc:ssä, ja hän on työskennellyt lukuisten startup-yritysten kanssa sijoittajana ja valmentajana. Hänellä on pitkä tausta yrittäjänä mm. PC-SuperStore Oy:ssä ja Wicom Communications Oy:ssä sekä suuryrityskokemusta SAP AG:n johtajana. Hän toimi pitkään Slushin hallituksen puheenjohtajana, ja hän on yksi Startup-säätiön perustajista. Kivimäki on tutkimus- ja innovaationeuvoston ja kansallisen tekoälyohjelman ohjausryhmän jäsen sekä yksi Kasvuryhmä – Finnish Scaleupsin perustajista ja hallituksen jäsen.

Karel Luyben

Karel Ch. A. M. Luyben

Professori Karel Luyben on biokemiallisen tekniikan professori Delftin yliopistossa Alankomaissa. Hän on aiemmin toiminut yliopiston rehtorina (Rector Magnificus), dekaanina ja bioteknologian tutkijakoulun tieteellisenä johtajana. Hän konsultoi teollisuutta ja hallintoa teknologia-, innovaatio- ja teollisuuspolitiikan alueilla.

Andreas Mortensen standing in the Harald Herlin Learning Centre.

Andreas Mortensen

Professori  Andreas Mortensen on sveitsiläisen Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne -yliopiston (EPFL) materiaali-instituutin professori ja tutkimuksesta vastaava vararehtori. Hän on myös EU:n FET Flagship Human Brain -projektin johtaja. Hän on työskennellyt aiemmin professorina Massachusetts Institute of Technology -yliopistossa (MIT) Yhdysvalloissa. Professori Mortensen on ollut mukana useissa kansainvälisissä korkean tason asiantuntijaryhmissä, tieteellisissä neuvostoissa, säätiöissä ja järjestöissä.
 

Kuvat: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi & Mikko Raskinen

 

Aiemmat hallituksen jäsenet

 • professori Liqiu Meng, 2013–2021
 • professori Colin Whitehouse 2013–2019
 • Professor of Practice Anne Brunila 2008–2018
 • professori Bengt Holmström 2008–2016
 • professori Saku Mantere 2008–2016
 • toimitusjohtaja Matti Alahuhta 2008–2015
 • rehtori Anna Valtonen 2008–2014
 • professori Marja Makarow 2008–2012
 • rehtori, professori Patrick Aebischer 2011–2012
 • rehtori, professori Robert A. Brown 2008–2010.

Ensimmäinen hallitus aloitti työskentelynsä elokuussa 2008.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu