Aalto Digi Platform

Teollinen internet

Teollinen internet on yksi tämän hetken tärkeimmistä mullistavista teknologioista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Teollinen internet muuttaa Suomen haasteet mahdollisuuksiksi. Aalto panostaa aiheeseen voimakkaasti yli 10 professorin ja heidän ryhmiensä voimin.
Industrial Internet - Aalto University Unto Rautio

Teollisen internetin käsitteestä on viime aikoina tullut merkittävä teollisuudenalan puheenaihe sekä Suomessa että kansainvälisesti. Käsite kattaa tunnettuja teemoja, kuten ”esineiden internetin” ja ”kyberfyysiset järjestelmät”, ja kunnianhimoisimmillaan siihen liitetään perusteellinen muutos tuotantoteollisuuden alojen tavassa perustaa toimintansa tieto- ja viestintäteknologiaan hyödyntämällä uutta teknologiaa, kuten antureita, toimilaitteita, langattomia verkkoja, pilviteknologiaa, laskennallisia malleja ja simulaatioita sekä mobiilikäyttöliittymiä – lyhyesti sanottuna tuotantoteollisuuden ja sen ekosysteemien tuomista internet-ajalle.

Teollinen internet käsittää tieto- ja viestintäteknologian soveltamisen teollisuudessa ja yhteiskunnassa toimintojen tehokkuuden lisäämiseksi ja tuomaan lisäarvoa asiakkaille ja käyttäjille. Internet ja mobiiliteknologia ovat muuttuneet yleisesti ja helposti saatavilla oleviksi työkaluiksi, joilla on jatkuvasti helpompaa ja halvempaa kehittää uusia sovelluksia. Teollisen internetin käyttö mahdollistaa uusia teollisuus- ja palveluliiketoimia yhdistämällä älylaitteet – ja niitä käyttävät ihmiset – analysointiin ja päätöksentekoon.

”Mullistava vaikutus nähdään teollisuudessa, palveluissa ja myös julkisella sektorilla.  Suomalaisille yrityksille ja muille instituutioille on elintärkeää päästä nopeasti ja tehokkaasti mukaan kehityskulkuihin ja vaikuttaa niiden suuntaan”, korostaa Aalto-yliopiston professori Martti Mäntylä.

Suomella on kaikki menestyksen edellytykset: kilpailukykyinen ja kansainvälinen teknologiateollisuus, vahvat tieto- ja viestintätekniset taidot sekä hyvin johdettu ja muutoskykyinen julkinen sektori. Monet maailmanlaajuisilla markkinoilla toimivat yritykset ovat jo ymmärtäneet teollisen internetin tärkeyden.

Aallon professoreita tällä alalla:

Katso myös professorit kohdassa Älykkäät koneet

 

Vanhemmat tutkijat ja apulaisprofessorit:

 

Katso myös: 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu