Aalto Digi Platform

Ohjelmistosuunnittelu ja -liiketoiminta

Aalto University/Unto Rautio

Aallon tavoitteena ohjelmistoalalla on parantaa tietokoneohjelmistoihin perustuvia järjestelmiä, sovelluksia ja palveluita. Tähän kuuluvat niiden tehokkuus, luotettavuus ja skaalattavuus, ja uusia digitalisaation sovellusalueita avautuu myös. Avainalueita ovat hajautetut järjestelmät, mobiili- ja pilvipalvelut, käyttöjärjestelmät, sulautetut järjestelmät ja ohjelmointikielet, tietokannat, ohjelmistojen luotettavuus, käytettävyys ja energiatehokkuus, tietokoneavusteinen opetus sekä suurten ohjelmistojärjestelmien kehitys.

Ohjelmistotekniikassa tutkimme tuloksia luovia toimintoja ja prosesseja sekä itse tuloksia. Ohjelmistoliiketoiminnassa astumme askelen eteenpäin tutkimaan kaupallista toimintaa, jossa arvoketjujen ja liiketoimintamallien tavoitteena on tuottaa, ostaa ja myydä tuotteita ja palveluita, joissa ohjelmistot ovat oleellinen osa arvonluontia ja kauppatavaraa.

Ohjelmistojärjestelmien ja -teknologian laaja-alainen haaste on kehittää luotettavia ja tehokkaita menetelmiä ja työkaluja sellaisen ohjelmiston rakentamiseksi ja ylläpitämiseksi, joka toimii toiminnallisten vaatimustensa mukaisesti eli oikein, ja lisäksi täyttää useita ei-toiminnallisia vaatimuksia, kuten luotettavuuden vaatimuksen. Tutkimuksemme kattaa uusia menetelmiä ja työkaluja korkealaatuisten tietokoneohjelmien luomiseksi sekä erilaisten nykyaikaisten ohjelmistojärjestelmien olennaisten alustakomponenttien suunnittelun tutkimisen.

Aallon tämän alan professoreja ovat:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu