Aalto Digi Platform

Datatiede

Aalto University Undergraduate Centre Otaniemi, image: Tuomas Uusheimo

Big data ja laskennallinen data-analyysi (mukaan luettuina laskennallinen tiede, koneoppiminen, probabilistinen mallinnus, kompleksiset järjestelmät, hahmontunnistus, tilastollinen signaalinkäsittely ja liiketoimintatiedon hallinta) on Aallon tärkeä vahvuusalue.

Elämme tietoyhteiskunnassa, jossa ihmisen toiminta, tieteelliset prosessit, talouden tapahtumat ja uusien teknologioiden käyttöönotto tuottavat jatkuvasti suuria määriä dataa.

Tämän datan sisältämää tietämystä jalostamalla on mahdollista muuttaa tiedettä, teknologiaa, liiketoimintaa ja taiteita sekä mullistaa yhteiskunnan organisaatio ja toiminta.

Datatiede on kehittyvä tieteenala, jonka tavoitteena on tuottaa teoriapohja ja tarvittavat työkalut datavallankumouksen hallintaan. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi datatiede rakentuu monien alojen tekniikoiden ja teorioiden pohjalle. Niitä ovat muun muassa matematiikka, tilastollinen oppiminen, koneoppiminen, datan käsittely, päätösanalyysi, signaalinkäsittely, visualisointi ja suurteholaskenta.

Aallon professoreita big datan ja laskennallisen data-analyysin alalla ovat:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu