

Tutustu uusiin julkaisuihimme!
Vuoden 2022 esitteemme on julkaistu. Sen ulkoasusta vastaa Camilla Pentti.
Are you looking for our books in English?

Vaate linkkinä minän, muiden ja ympäröivän maailman välillä
Intiimin kosketus – Kehon tieto, luova työ ja digitalisaatio suomalaisessa nykymuodissa
Annamari Vänskä, Jenni Hokka & Natalia Särmäkari
Intiimin kosketus on kirja suomalaisesta nykymuodista ja kansainvälisestä muodintutkimuksesta. Teoksessa pohditaan kehon ja muodin intiimiä suhdetta eri näkökulmista: muotia identiteetin ilmaisun välineenä, vaatesuunnittelijan omien kehokokemusten merkitystä muotoilutyössä sekä muodin osaksi tullutta puettavaa teknologiaa, joka tuottaa tietoa käyttäjänsä kehon toiminnoista.

Muotoilulla voi tarttua muutokseen
Muotoilulla muutokseen – Kehitystyön uudet mahdollisuudet
Anna Valtonen, Petra Nikkinen (toim.)
Muotoilun avulla yrityksen ja organisaatiot voivat taklata monimutkaisia edessä olevia haasteita ja samalla vauhdittaa muutosta. Kirja tarjoaa innostavia esimerkkejä ja käytännön työkaluja ensimmäisiin muutoksen askeliin vauhdikkaasti muuttuvassa toimintaympäristössämme. Sisältö avaa myös maailmaa muotoilututkimuksen tuomiin mahdollisuuksiin ja tarjoaa uusia oivalluksia oman organisaation muutostyöhön.
Tutustu Muotoilulla muutokseen -kirjaan ja osta tai lataa se ilmaiseksi omaksesi!

Lasikatoista seuraaville etapeille
Tasa-arvokupla puhkeaa – Naiset ja elokuva Suomessa
Tarja Savolainen
Teokseen on koottu tietoa suomalaisista naisista elokuvien tekijöinä, esiintyjinä ja katsojina. Lisäksi tuodaan esiin, mitä feministit, valtiovalta ja muut elokuva-alan toimijat ovat tehneet sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi suomalaisen elokuvan saralla. Sisältö luotaa myös feminististä elokuva-aktivismia ja tuo esiin kohtia, joihin tulisi kiinnittää huomiota, jos halutaan kehittää alan tasa-arvoa.
Tutustu Tasa-arvokupla puhkeaa -kirjaan ja osta se omaksesi!

Näkymätön näkyväksi
Repeämän kuvat – Dokumentaarinen elokuva ja hyvinvointivaltion murtumia
Susanna Helke ja Essi Viitanen (toim.)
Repeämän kuvat etsii taiteellisen ja tekijälähtöisen tutkimuksen näkökulmasta vastausta kysymykseen, millaisin keinoin dokumentaarinen elokuva voi tehdä näkyväksi hyvinvointivaltion murrosta. Millaisin ehdoin dokumentaarinen elokuva on yhteiskunnallista tai poliittista?

Kuvataidekasvatuksen nykysanastoa aallosta äkkihäämötykseen
Erinomaisen jouheva – Kuvataidekasvatuksen sanakirja
Ylityöopisto-kollektiivi
Kirja nojautuu ymmärrykseen liikkuvista, muuttuvissa suhteissa olevista totuus- ja tietokäsityksistä. Sivujen avautuminen erilaisiksi yhdistelmiksi luo sanoihin ja sanaselityksiin sattumanvaraisia lukemisen polkuja.

Tieto- ja työkirja käsikirjoittajalle
Matkalla kohti – Elokuvan dramaturginen analyysi
Raija Talvio
Matkalla kohti on elokuvan dramaturgisen analyysin tietokirja ja työkirja. Se avaa näkökulmia niin käsikirjoittajille kuin myös muille elokuva-alan ammattilaisille sekä kaikille tarinoista ja kertomusten rakenteista kiinnostuneille.

Opi aivoista – todellisesta pääomastasi!
Aivoaakkoset
Synnöve Carlson & Riitta Hari (toim.)
Aivoaakkosissa eri alojen neurotieteilijät tarjoavat yleistajuisesti ajankohtaista tietoa ihmisaivojen toimintaperiaatteista. Runsaasti kuvitettu kirja on yleistajuinen tietolähde kaikille aivoista kiinnostuneille.

Katse kauneuteen!
Keskusteluja kauneudesta arkkitehtuurissa
Helena Teräväinen
Arkkitehti ja tutkija Helena Teräväinen keskustelee kauneudesta kymmenen arkkitehdin kanssa. Kauneuden ohella heitä puhututtaa moniaistinen tilakokemus, valo, väri, mittasuhteet ja yksityiskohdat.
Tutustu Keskusteluja kauneudesta arkkitehtuurissa -kirjaan ja osta se omaksesi!
- Julkaistu:
- Päivitetty: