Konst och kreativ praxis

Den konstnärliga verksamheten på universitetet har ett gott internationellt rykte. Universitetet placerade sig på 14 plats på rankningslistan QS World University Ranking.

Konst och kreativ praxis är en viktig del av det flervetenskapliga Aalto. Universitetet utvecklar gränsöverskridande verksamhet mellan olika områden och samfund. Flervetenskaplig konstnärlig verksamhet skapar betydelser, definitioner, nya tillämpningar, kreativitet och innovationer.

Våren 2015 placerade sig Aalto-universitetet på 14 plats inom området Art & Design på rankningslistan QS World University Ranking. Modestuderandenas framgångar under de senaste åren i internationella tävlingar har skapat ett Finland-fenomen, som lett till att talangjägare från Milano och Paris letar efter nya stjärndesigners i Finland. Filmstuderandenas verk har skördat lagrar i utländska tävlingar och nådde exempelvis en Oscar-kandidatur år 2014. Studerandenas arbeten har även uppmärksammats stort i internationella publikationer, på mässor och utställningar.

Målet för den konstnärliga verksamheten är att för sin del arbeta för förändring och nytänkande samt att göra den konstnärliga verksamheten synlig i hela samhället. För universitetet är det viktigt att konsten är närvarande i verksamheten på alla tre campus.

Utvecklingen av campusmiljön genom konsten (på finska) (arts.aalto.fi)

Utställningslokaler (på finska) (arts.aalto.fi)

 

Sidansvarig: | Senast ändrad: 07.02.2018.