Labyrintspel i trä digitaliserat på kursen Elverkstad

21.12.2017

Bland fantastiska arbeten av studerande på första årskursen också lasermaskspel, rörlig radar och flygplan som flyger av sig själv.

Kursen Elverkstad har ordnats sedan 2013 när reformen av kandidatexamen ändrade på utbildningsprogrammen. Kursen har utvecklats under åren. De fem 3D-skrivare och en laserskärare som köpts för donerade medel används flitigt av kursdeltagarna.

”Vårt komponentlager har också blivit större under de senaste åren. Bättre utrustning i verkstaden har gjort det möjligt att utveckla ännu mångsidigare projekt än tidigare”, berättar kursens ansvarige lärare Kimmo Silvonen.  

De studerande på Elverkstad presenterade en del av höstens skörd av valfria projektarbeten i Dipoli 20.12.2017. I de delvis humoristiska arbetena kombineras bland annat elektronik, radioteknik, programmering, mekanik och 3D-utskrivning.

sahkopaja4.jpg

Förebilden för spelet AMaze Station var labyrintspelet i trä där en kula rullas genom en bana. Kontrollen har de skrivit ut själva med 3D-skrivare.

sahkopaja3.jpg

De studerande berättade om sina projektarbeten både på sitt presentationsställe och i ett föredrag.

 

sahkopaja5.jpg

Automatisk kaffehällare.

 

sahkopajadipoli2.jpg

I sitt föredrag visade de studerande en video där ett flygplan flög av sig själv till Helsingfors och tillbaka.

 

sahkopaja6.jpg

Gardinerna öppnades av sig själva när det blev ljust och stängdes när det blev mörkt.  Bilder: Mikko Raskinen/ Aalto-universitetet

 

Teman