Byggande

Förnyelsen av campus i Otnäs är i full gång. Arbetet på de stora byggarbetsplatserna framskrider snabbt och ger redan indikationer på vad som komma skall. Kärnan av campus färdigställs kring år 2020.

Aalto City växer i centrum av Otnäs


Väre and Biz_8-2017_photo_Mikko_Raskinen_001.jpg

En stor byggarbetsplats ligger i kärnan av campus, bredvid byggnaden på Otsvängen 1 (på vänster) som ritades av Alvar Aalto och metrostationen. Bild Mikko Raskinen.

I mitten av Otnäs campusområde ligger en stor byggarbetsplats för fyra nya byggnader. Gamla utrymmen för Högskolan för elektroteknik i Otsvängen 5 totalrenoveras till tillväxtföretagscentret A Grid. Byggnadsprojekten koordineras och leds av Aalto CRE (Aalto University Campus & Real Estate) som även informerar om hur arbetet framskrider.

Information om nybyggnadernas arbetsplatser (aaltocre.fi)
Aalto CRE bygger campus (aaltocre.fi)

Byggarbetet med Väre och Handelshögskolan pågår
 

Väre_700_syksy2017.jpg

Väre-byggnaden blir färdig sommaren 2018. Bild Mikko Raskinen.

Väre är en ny byggnad för Högskolan för konst, design och arkitektur. Den uppskattas stå färdig sommaren 2018. Bredvid Väre pågår arbetet för Handelshögskolans nya byggnad. I samma kvarter kommer dessutom det nya kommersiella metrocentret i anslutning till Aalto-universitetets metrostation att finnas. 

Byggarbetsplatsen ligger på en central plats av campuset. Trafiken för buss, bil, cykel och fotgängare fungerar tills vidare via undantagsrutter.

Vid Högskolan för konst, design och arkitektur och vid Handelshögskolan pågår projekter som förbereder flytten från nuvarande utrymmen i Arabia och Tölö till Otnäs. Arbetsgrupperna bestående av studerande och personal planerar verksamheten och möjligheterna i de nya byggnaderna.

Information om Väre och Handelsögskolans arbetsplatser (aaltocre.fi)
Flyttprojektets webbsidor, Högskolan för konst, design och arkitektur 
(onecampus.aalto.fi)
One Campus-bloggen
(onecampus.aalto.fi)
Flyttprojektets webbsidor, Handelshögskolan (business3.aalto.fi)
Webbkamera - Väre arbetsplats

Webbkamera - Handelshögskolans arbetsplats

Affärer och service till metrocentret
 

Metroasema_Länsimetro.jpg

Från Aalto-universitetets metrostation kommer man snabbt Otnäs campus. Illustration Västmetron / Arkitektbyrå ALA.

År 2018 färdigställs Aalto-universitetets metrocenter i anslutning till metrostationen och Väre-byggnaden. Förutom universitetets egen verksamhet kommer metrocentret även att erbjuda butiker, affärsutrymmen och service.

Information om metrocentret (aaltocre.fi)

Nyheter

Evenemang