Uutiset

Elisa Defossez voitti NextGen Awards Première Vision -kilpailun Materials Innovation -palkinnon

Elisa Defossez’n kilpailutyö on nimeltään NUKUMORI – Surfaces of coziness.
NUKUMORI textile collection by Elisa Defossez
Kuva: Elisa Defossez

Fashion, Clothing and Textile Design (FaCT) -maisteriopiskelija Elisa Defossez on neljän voittajan joukossa NextGen Awards Première Vision -kilpailussa. Hän voitti Materials Innovation -kategorian palkinnon. Kansainväliseen kilpailuun osallistui 532 opiskelijaa 80 kansainvälisestä koulusta yhteensä 24 eri maasta. Première Vision on yksi tekstiili- ja muotialan merkittävimmistä tapahtumajärjestäjistä ja  NextGen Awards -kilpailu on alan kansainvälisen verkostoitumisen ytimessä. 

Elisa Defossez’n kilpailutyö on Nukumori – Surfaces of coziness.

“Nukumori on japania ja tarkoittaa kodikasta tai viihtyisää. Se on kokonaisvaltainen tunne-elämys, joka syntyy aisteista mutta myös muistojen ja tunteiden välityksellä. Lämpö, ystävällisyys ja rakkaiden ihmisten läsnäolo liittyvät usein kotoisaan tunnelmaan. Nukumori on erilaisten pintojen mallisto. Tämä eri materiaalien kokoelma koostuu kudotuista tekstiileistä mutta myös erilaisten materiaalikokeilujen pintaluonnostelmista. Kokoelmalla haluan tulkita eri tekniikoita, aloja ja materiaaleja uudella tavalla laventaen samalla käsitystä tekstiilistä. Tekstuurit ja värit ovat kokoelman keskiössä, tulkiten tunteita käsinkosketeltavan ja materiaalisen kautta.”

Lue lisää.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.