Aalto game changers – Jättiharppauksia

Johtamisen opiskelijat eri puolilta maailmaa aloittivat lukukautensa jännittävällä, Amazing Race -tyylisellä kisalla. Samalla he saivat tärkeitä oppeja työskentelystä tiimissä, jonka jäsenillä on erilaisia taitoja, tapoja ja kulttuurillisia taustoja.

Kesän viimeisinä viikkoina eri puolilla Helsinkiä saattoi todistaa merkillisiä tilanteita. Yksi opiskelijaryhmä kantoi kadulla erikoisia kylttejä ja läpsi yläfemmoja vastaantulijoiden kanssa, toinen tarpoi mutaisessa haassa haastattelemassa lehmiä. Jotkut soittelivat tiedotusvälineille, toiset pitivät myyntipuheita ventovieraille – kaikkiaan lähes 30 ympäri maailmaa tullutta opiskelijaa astui eri tavoin epämukavuusalueelleen. 

Amazing Racea muistuttava kisa erilaisine yrittäjyyteen liittyvine haastetehtävineen oli osa Global Alliance in Management Education (tai CEMS) opiskelijoiden lukuvuoden startannutta Block-seminaaria. Aikaa haasteiden suorittamiseen annettiin vain kaksi päivää, ja lopuksi paras tiimi palkittiin. Kisan päätarkoitus ei kuitenkaan ollut voittaminen vaan itseluottamuksen vahvistaminen ja yhdessä tekeminen. 

"Block-seminaarin kisa oli superjännittävä, mutta myös huippusalainen – emme halua pilata kokemusta niiltä, jotka osallistuvat samaan seminaariin ensi vuonna”, Saksan Kölnistä Aaltoon CEMS-vaihto-opiskeluun tullut venäläinen Tamara Makarova hymyilee. ”Jos harkitset hakemista CEMSiin, ota rohkeasti riski! Kun tulet valituksi opiskelemaan, pääset heti tutustumaan todella inspiroiviin ihmisiin”, hän rohkaisee. 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on osa arvostetun International Management -maisteriohjelman tarjoavaa CEMS-verkostoa, johon kuuluu 30 yliopistoa ja yli 70 yritystä ympäri maailmaa. CEMS MIM -opiskelijat suorittavat opintonsa kahdessa CEMS-koulussa erittäin kansainvälisessä ympäristössä ja läheisiä yrityssuhteita hyödyntäen. 

Suomalainen Jenni Suhonen aloitti CEMS-ohjelman Aalto-yliopistossa tänä syksynä. Hänen mielestään Block-seminaari oli hauska ja mieleenpainuva aloitus opinnoille. ”Yritimme soveltaa käytäntöön asioita, joiden teoriat olemme oppineet. Tiimit olivat hyvin värikkäitä: ihmisillä oli monenlaista työkokemusta sekä erilaisia tapoja ja taitoja. Ryhmässä työskennellessä voi tehdä asioita, joita ei voisi kuvitellakaan tekevänsä yksin.” 

Jenni aikoo suorittaa CEMS-vaihtonsa Sydneyssä. Hän suunnittelee muuttavansa ulkomaille valmistuttuaan ja haaveilee oman yrityksen perustamisesta. ”Opiskelin alun perin laskentatoimea, mutta halusin laajemman näkymän alaan, joten CEMS oli minulle täydellinen vaihtoehto. Tykkään uusien asioiden tekemisestä ja siitä, että joudun astumaan mukavuusalueeni ulkopuolelle.” 

Tiimitaitojen kehittäminen monikulttuurista, vuorovaikutteista ja verkostoitunutta työelämää varten oli tärkeä osa seminaaria, jossa toisilleen vieraat ihmiset tekivät tiivistä yhteistyötä. "Minun ryhmässäni kaikki olivat eri aloilta ja eri maista. Oli aluksi vaikea löytää yhteistä säveltä, mutta juuri siksi pärjäsimme lopulta niin hyvin. Opimme valtavasti siitä, miten erilaiset ihmiset saadaan työskentelemään sujuvasti yhdessä”, itävaltalainen Ines Weise kertoo. 

Ines opiskelee CEMS-ohjelmassa Wienissä ja on tulossa Helsinkiin vaihtoon kevätlukukaudeksi. ”Valitsin Aallon, koska halusin jotain erilaista niin akateemisessa kuin kulttuurillisessa mielessä. Tulin tänne kuitenkin vaatimattomin odotuksin. Olin kuullut, että suomalaiset ovat introvertteja, mutta totuus onkin osoittautunut päinvastaiseksi. Ihmiset ovat avoimia ja tosi ystävällisiä, minkä ansiosta on helppoa saada ystäviä.” 

CEMS-koulutusohjelma houkuttelee kunnianhimoisia opiskelijoita, joiden elämä on aktiivista myös koulun ulkopuolella. Laskettelua harrastava Ines haluaa matkustaa Lappiin kokeilemaan eri talviurheilulajeja. "Olen todella vaikuttunut Suomen luonnosta, se on niin puhdasta ja kaunista.” Myös Tamara aikoo vaihto-opiskelunsa aikana matkustella Suomessa. "Haluan tutustua paikalliseen kulttuuriin, yrityselämään ja ihmisiin. Aion mennä ainakin Turkuun, koska olen kuullut muilta opiskelijoilta, että se on kiva vanha kaupunki.” 

Nämä kolme naista ovat avarakatseisia, skarppeja ja huumorintajuisia – sellaisia, joista tulee loistavia johtajia. Mitkä heidän mielestään ovat tulevaisuuden johtajien tärkeimpiä ominaisuuksia? ”Mielestäni hyvällä johtajalla pitää olla tunneälyä, ja hänen tulee tuntea itsensä”, Ines linjaa. Block-seminaarin intensiivisten tiimitöiden jälkeen Jennin mielessä on kirkkaana, miten tärkeää johtajan on arvostaa työntekijöitä. ”Nykypäivän johtajan tulee menestyäkseen olla hyvä tiimipelaaja. Hänen on annettava työntekijöille vapaus luoda uutta.”

Aalto game changers. Löydä oma alasi ja hae Aalto-yliopistoon 14.–28.3.2018.